top of page
 • Foto van schrijverYogasite Team

Online = (not) fine !?Als je ons begin dit jaar had verteld dat we binnen een paar maanden vrijwel volledig als online studio zouden lesgeven, dan hadden we je mogelijk voor gek verklaard.... Het jaar 2020 heeft ervoor gezorgd dat we verder buiten de gebaande paden zijn gegaan dan we zelf ooit hadden verwacht. En stiekem vinden we dat wel leuk... ;) Want we houden van een uitdaging


Het is niet altijd even fijn.Maar hier zijn we! En we maken er het beste van. Dat doen we heel graag samen met jou. Daarom in deze extra nieuwsbrief een ode aan de online les. Met redenen waarom het toch echt belangrijk is voor je lichaam en geest dat je het volgen van yogalessen niet pauzeert tot je weer naar de studio kunt komen. Met tips om thuis een fijne plek te creëren waar je optimaal kunt genieten van je les. En met de mogelijkheid om ons te laten weten wat jij nodig hebt om te blijven genieten van ons aanbod


So let's get started! Een fijne plekWe kunnen ons voorstellen dat je juist graag naar de studio komt, omdat het een fijne plek is om te zijn. Het team, de energie, even uit je dagelijkse leven stappen. Dat is natuurlijk lastiger wanneer je thuis werkt, woont, leeft, en dan ook nog eens je yogales thuis doet. Daarom is het zo belangrijk om ervoor te zorgen dat de plek waar je je yoga beoefent een plek is waar jij rustig van wordt. Wanneer je op je mat gaat zitten en aan de ene kant tegen een volle wasmand aan kijkt die nog opgeruimd moet worden en aan de andere kant een bureau staat waar je net de hele dag aan hebt zitten werken, is de kans vrij groot dat je niet volledig kunt ontspannen. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om een fijne thuis-yoga plek te creëren:

 • zoek die plek in huis uit waar jij het rustigst van wordt als je er binnen stapt;

 • maak er een ritueel van om deze ruimte klaar te maken voor jouw les:

  • zorg dat er geen 'losse' spullen meer in de ruimte zijn waar je nog iets mee moet (zoals de was of een werkagenda);

  • sluit de gordijnen;

  • rol je matje uit en pak alles wat je voor de les nodig kunt hebben er alvast bij (blokken, dekentje, warme sokken);

  • zorg voor warmte: dit kan door kaarsjes aan te steken of een ander soort sfeerverlichting, gebruik wierook of etherische olie voor een fijne geur, leg edelstenen waar je een goed gevoel van krijgt naast je mat;

  • vind je het altijd fijn als een docent muziek aan heeft tijdens de les? Zet dan voor jezelf ook op de achtergrond een ontspannen muziekje aan.

 • instrueer alle anderen in huis dat ze je niet storen tijdens de les;

 • maak er na afloop van de les ook een ritueel van om de les af te ronden en alles wat je voor de les hebt gebruikt weer bewust op te ruimen. 


Hou vol!

Het lijkt heel onschuldig. 'Ik wacht wel tot we weer in de studio les mogen volgen'. Heb je het jezelf horen zeggen? Of misschien alleen nog maar gedacht? Het geeft ook wel wat ruimte natuurlijk; even de tijd voor jezelf uit de agenda schrappen en je concentreren op wat je allemaal verder nog moet/wil doen.  Zoals je zelf ook wel weet, is het een enorme valkuil om zo naar je yoga practice te kijken. Sterker nog; het is een enorme valkuil om zo naar jezelf te kijken! Want wat je eigenlijk doet is het wegcijferen van je eigen behoeften omdat de omstandigheden niet ideaal zijn. En dat kunnen wij natuurlijk niet laten gebeuren! Want hoe meer redenen je kunt verzinnen om geen les te volgen, des te meer heb je jouw practice nodig. ;) We bieden zoveel mogelijk verschillende lessen aan, ook nu het vooral online is. Het zou kunnen zijn dat je normaal gesproken een hele rustige les in de studio volgt, maar dat je daar nu thuis juist heel erg onrustig van wordt. Voel wat je nodig hebt en pas je inschrijvingen daarop aan. Komen de live online lessen even echt niet uit? Denk dan vooral in mogelijkheden. We hebben op onze website bij Online Lessen een aantal opgenomen lessen staan die je op ieder moment kunt volgen. Zo kun je nog steeds actief blijven, zonder dat je aan een specifiek tijdstip vast zit. Heb je maar een kwartiertje? Kijk dan eens op ons YouTube kanaal; hier staan ook korte bites op om te volgen. Ook hier heb je de keuze tussen actief en passief. En heb je geen matje of blokken thuis? Die zijn bij ons voor een prikkie te koop! Extra lange, brede matten voor € 47,- en blokken voor € 15,0 per stuk. Dus.... geen enkele reden meer om geen yoga te doen! En ja, we tellen samen met je af tot we elkaar weer in de studio mogen zien... <3
Praktisch

Dan als laatste nog wat praktische tips om ervoor te zorgen dat jouw online les (bijna) net zo fijn is als een les in de studio:

 • De online lessen worden gegeven via Zoom. Zorg dat je de laatste versie van dit programma op je telefoon of laptop hebt staan zodat de streaming goed verloopt.

 • Zorg dat je vanaf je matje goed zicht hebt op je beeldscherm en dat je zelf ook goed in beeld bent voor de docent zodat er eventueel verbale adjustments gegeven kunnen worden.

 • Aanmelden en inchecken kan via de EverSports website. Je logt in, boekt je les en ontvangt een bevestigingsmail. In die bevestigingsmail staat een link naar je boekingen. Wanneer je hier op klikt, ga je automatisch naar je geboekte lessen. Zo'n 15 minuten voor aanvang van de les kleurt de balk 'nu naar de live stream' groen en kun je inchecken. Je wordt nu ook automatisch doorgestuurd naar Zoom. 

 • Zorg ervoor dat je microfoon uit staat wanneer je online komt/bent.

 • Heb je een vraag of verzoek voor de les? Typ deze dan in de chat voordat de les start. Of zet heel even je geluid aan om jouw input te delen en zet je geluid hierna weer uit.

 • Indien je technische problemen ondervindt bij het inloggen of volgen van de les, bel dan naar 06-20013848. 

 • Wil je na afloop van de les iets delen? Graag! Dat kan via de mail of onze social media kanalen.

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page