top of page
online-lessen-yogasite

ONLINE LESSEN

Online lessen. Even wennen. Anders. Voordelen en nadelen.

 

Ook al zien we jullie natuurlijk het liefst in de studio; we zijn ook echt wel heel blij met de mogelijkheid om onze lessen via Zoom aan te kunnen bieden. Want uiteindelijk is het vooral belangrijk dat je lessen kunt blijven volgen, kunt blijven bewegen en die momenten voor jezelf kunt blijven nemen om lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. 

 

Wanneer je een online les volgt is het qua gevoel wat anders dan wanneer je naar de studio komt. Daarom hebben we hier wat praktische en energetische tips die je kunt gebruiken om jouw les zo fijn mogelijk te maken.

 

Voorbereiden

  • Onze online lessen geven we via Zoom. Zorg ervoor dat je de laatste versie van de Zoom-app van tevoren downloadt op het apparaat dat je wil gebruiken. 

  • Het is fijn om in een rustige ruimte te zijn, zodat je echt even tijd voor jezelf kunt nemen. Je kunt de ruimte zo inrichten dat je je het meest ontspannen voelt. Dus steek een kaarsje of wierook aan of doe sfeerverlichting aan in plaats van de tl-buis ;). Zorg ook dat er geen 'taakjes' meer in de buurt staan. Dus zet de volle wasmand weg en zorg dat alle werkmappen op je bureau uit zicht zijn wanneer je je mat uit rolt.

  • Maak er een ritueel van om de ruimte helemaal klaar te maken voor de les en voor jouw me-time. 

  • Zorg dat je vanaf je matje goed zicht hebt op je beeldscherm en dat de camera jou goed in beeld heeft. 

  • In veel lessen maken we gebruik van yogablokken. Het is handig om er één of twee bij de hand te hebben (tip: te koop bij Yogasite, samen met hele fijne matjes!). Een dekentje of iets warms voor tijdens de ontspanning is ook fijn. 

  • Hou je van muziek tijdens de les? Zorg dat je een ontspannend deuntje op zet voordat je de les 'in gaat'. 

 

Inloggen

Je kunt jezelf aanmelden en inchecken via de EverSports app wanneer je je telefoon gebruikt voor de streaming. Alhoewel we dit niet adviseren; op je telefoon kun je de docent niet zo goed zien en vaak kan de docent jou ook minder goed zien. Een laptop of wat grotere tablet is daarom te adviseren. Inschrijven kan in dit geval via EVERSPORTS. Kijk bij de EVERSPORTS FAQ als niet helemaal duidelijk is hoe dit werkt. 

Wanneer je je hebt ingeschreven, krijg je een bevestigingsmail met hierin de link naar je boekingen. We raden je aan ongeveer een kwartier voor de les naar je boekingen te gaan en hier ‘Nu naar de live stream’ aan te klikken. Want, zo’n vijftien minuten voor aanvang van de les kleurt de button voor de live stream groen en kun je inchecken. Je wordt dan automatisch doorgeleid naar Zoom om de les te volgen.  Kies er bij het inloggen voor om jezelf te 'muten' (dus jouw microfoon uit) en zet de camera bij voorkeur aan, zodat de docent je kan zien.

 

Tijdens de les

Tijdens de les zal de docent haar aandacht zoveel mogelijk verdelen tussen de deelnemers in de zaal en de online deelnemers. In een aantal lessen heeft de docent de beschikking over een projectiescherm om alle online deelnemers nog beter te kunnen volgen. Bij deze lessen is er iets meer mogelijkheid voor aanwijzingen. Heb je een vraag of verzoek voor de les, geef dat dan even aan bij aanvang van de les via de chat of door jezelf even te 'unmuten' (je geluid tijdelijk aan te zetten). 

 

Na afloop van de les wordt de Zoom-meeting afgesloten. Mocht je naar aanleiding van de les nog iets willen delen of vragen, dan kun je altijd een berichtje sturen naar info@yogasite.nl o.v.v. Online Les 'tijdstip en dag'. We zorgen ervoor dat jouw berichtje bij de docent komt.

Wil je online lessen volgen wanneer het jou uit komt? Neem dan een kijkje op Yogasite TV, waar we een hele hoop online lessen hebben staan die je kunt aanschaffen wanneer jij eraan toe bent. 

bottom of page