YOGASITE

Dorinda is eind jaren '90 begonnen met lesgeven aan kleine groepjes in een gehuurde ruimte in Breda. Haar enthousiasme bleef groeien en zo groeide ook de grootte van de groepen. De naam Yogasite en het logo volgden samen met een website om het officieel te maken...

 

Vanaf het begin af aan was er een visie... een weten dat er een gebouw zou zijn, een veilige plek waar mensen samen konden komen en hun ervaringen konden delen. Maar met de groei kwamen ook uitdagingen en veranderingen, soms frustraties omdat het niet zo snel ging als ze wilde. Steeds was er echter dat weten dat ze niet kon stoppen of opgeven. Ze wist altijd dat ze niet alleen was in haar missie, dat er anderen net zo geïnvesteerd waren als zij. En toen ontmoette ze de energetische steun die ze nodig had in de vorm van Robert Boustany, die haar vanuit Houston Texas vond. Annelies van Roie kwam snel daarna erbij en steunde Dorinda en Yogasite achter de schermen en maakte het mogelijk om uit te breiden. Nieuwe docenten, nieuwe locaties, nieuwe manieren om te groeien. 

 

Dorinda begon met het huren van ruimte aan de Dr. Struyckenstraat in wat toen het buurthuis was, met de boodschap dat het pand afgebroken zou worden en ze er maar kort zou kunnen blijven. Uiteindelijk na een lang proces kwam de mogelijkheid om het pand te kopen met behulp van crowd funding vanuit de eigen leden in 2014. Nu is het pand van 1300 m2 in gebruik met 3 yogaruimtes en 9 behandelruimtes voor onder andere een acupuncturiste, masseuse, ostheopate en anderen. Een plek voor mensen om samen te komen, te helen en te verbinden.

 

De droom om te groeien blijft, een constante beweging, nieuwsgierig naar wat het volgende avontuur gaat zijn.

Door het beoefenen van yoga en het doen van yoga houdingen, worden we in de gelegenheid gesteld om blokkades in ons lichaam vrij te maken, wat ons ook meer mentale duidelijkheid geeft. Het wordt makkelijker om je te focussen, te concentreren en om effectieve en efficiënte keuzes te maken.

De houdingen en de ademhaling helpen je om direct in je lichaam te ervaren hoe je balans kunt brengen, zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel. Je leert door je lichaam fysiek te gebruiken om door vastzittende plekken in je lichaam te breken, plekken die stress vasthouden of pijn veroorzaken. Deze plekken zijn een afleiding en vertragen ons; ze houden ons tegen om de beste versie van onszelf te zijn.

De enige plek waar je intuïtie werkt, is in het huidige moment. Yoga technieken helpen ons om bewust te worden van en in  het nu, om je patronen te doorbreken en om open te blijven staan voor nieuwe, creatieve oplossingen in je leven. Door het verbeteren van je focus, je observatie vermogen en oplettendheid in iedere situatie, ben je in staat om stress te reduceren en duidelijkheid in bijna elke situatie te vinden. 

Wij zorgen voor een plek waar jij in jezelf kunt keren en dichter bij jezelf kunt komen. 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Yogasite | Dr. Struyckenstraat 165 | Breda

ZOEK JE IETS ANDERS?