top of page
Mini retreat.jpg

Mini Retreat | Rust in onrustige tijden

Rust in het hoofd. Relaxed leven en werken. Wie wil dat nou niet? En dat is soms best een uitdaging. Je ervaart misschien momenteel regelmatig onrust, ongemak of onzekerheden. Ervaringen die je eigenlijk liever anders zou willen zien. Hoe lekker is dan een ontspannen dagje voor jezelf met een vleugje yin yoga en mijmeren met gelijkgestemden over waar rust altijd te vinden is, ook in onrustige tijden?

De ingrediënten van deze dag
We starten de dag met een heerlijke yogales (met een tikkeltje yang en vooral yin) door onze yogadocent Natasja. De les is geschikt voor beginnende en ervaren yogi’s en is in het Nederlands. Na een korte pauze gaan we met elkaar mijmeren over rust in onrustige tijden.  

 We noemen het mijmeren, omdat je niets gaat leren en ook geen tips krijgt. Je leest het goed: níets. Niks dus. Deze dag is dan ook niet geschikt voor jou als je op zoek bent naar een nieuwe methode, techniek of stappenplan om met onrust om te gaan. Het kan en mag echt makkelijker en vooral fundamenteler. Het enige wat je nodig hebt is een vorm van nieuwsgierigheid. De bereidheid om eens op een andere manier naar jouw onrust te kijken. 

 

Tipje van de sluier: de 3 principes

Tijdens deze dag gebruiken we de 3 principes (beter bekend als The Three Principles van Sydney Banks) als uitgangspunt. Deze principes leggen alleen maar uit hoe het menselijk systeem werkt. Hoe ervaringen (bijvoorbeeld van onrust, ongemak en onzekerheid) gecreëerd worden. 

 

“Ik vond het zo’n verademing en tegelijkertijd ook zo raar dat dit paradigma geen methode is. Ik ging mij er verder in verdiepen. Met ontspanning en rust tot gevolg. Einde zoektocht!”, aldus Natasja. Ondertussen mag Natasja zich naast gediplomeerd yogadocent ook een gecertificeerd 3 Principles Facilitator noemen en volgt zij nog steeds regelmatig opleidingen bij Three Principles Coaches. 

 

Mogelijke bijwerkingen na inzichten in de 3 principes: 

  • Relaxter leven en werken 

  • Een rustig hoofd

  • Minder stress

  • Meer tijd

  • Niets en toch lijkt alles anders

Datum:

Zondag 30 januari 2021

Tijd:   

10:00 - 15:30 uur

Docent:

Natasja Hoogenboom

Kosten:

€65,- voor leden

€ 75,-  voor niet-leden

Dit is inclusief koffie, thee en een (vegetarische) soep.

bottom of page