top of page
Search
  • Writer's pictureYogasite Team

Leespiratie deel 1


We hebben allemaal wel een boek gelezen wat ons heeft ontroerd, geraakt en wat we - zelfs jaren nadat we het gelezen hebben - nog steeds beïnvloedt. Omdat dit een collectief gegeven is, leek het ons meer dan logisch dat ons team deelt uit welke boeken zij hun inspiratie halen. We noemen het: leespiratie. En we beginnen met Silvana!

De kracht van kwetsbaarheid - Brené Brown

“Ik hou heel erg van lezen en lees dan ook heel veel verschillende boeken. Een boek wat echt z’n sporen heeft achtergelaten, in zowel mijn privé- als mijn werkleven, is dit boek. Ik lees het heel graag omdat het heel ‘echt’ en herkenbaar is. Het heeft mijn ogen geopend. Het heeft me als mens zachter gemaakt. Naar anderen, maar vooral naar mezelf. En daar ligt dan weer mijn kracht als leidinggevende. Ik geef het voorbeeld dat het oké is om fouten te maken en niet alle antwoorden te hebben. Daarmee hoop ik dat de mensen om mij heen ook de ruimte voelen om zichzelf te zijn en vanuit hun eigen kracht te leven en te werken.”

In ‘De kracht van kwetsbaarheid’ beschrijft Brown wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

“Het openstellen voor die kwetsbaarheid heeft me zo, zoveel gebracht. Ik heb geleerd om te vertrouwen op mezelf en op mijn gevoel. Om vanuit daar te leven. Mezelf helemaal te geven. En daardoor ook spannende stappen durven te nemen. Mijn stap om bij Yogasite te werken is daar een voorbeeld van. Daarom resoneert deze quote van Brown ook zo voor mij.”


“Kwetsbaarheid is niet een kwestie van winnen of verliezen, maar een kwestie van inzien en accepteren dat beide bij het leven horen. Een kwestie van jezelf desondanks helemaal geven. Naarmate we meer bereid zijn om onze kwetsbaarheid te erkennen en te omarmen, zullen we meer moed en betrokkenheid tonen. Naarmate we ons meer afschermen van onze kwetsbaarheid, zullen we meer vanuit angst en minder vanuit verbondenheid handelen. Als we wachten tot we perfect en onaantastbaar zijn, verdoen we onze tijd.” - Brené Brown
39 views0 comments

Commentaires


bottom of page