top of page
Search
  • Writer's pictureYogasite Team

CalmnessJuist in deze tijd waarin we overspoeld worden met nieuws dat ons stressmechanisme triggert, kan yoga veel brengen. Of je nu bang bent om ziek te worden, bang bent om anderen te verliezen of bang bent om je baan of zelfs je vrijheid kwijt te raken ... het mechanisme dat getriggerd wordt, is hetzelfde: ons fysieke en mentaal-emotionele systeem schiet in de stressmodus, onze overlevingsstand. Met als gevolg: meer spanning in ons lichaam, extreme alertheid en daardoor rusteloosheid. Als je lichamelijk en mentaal in de overlevingsstand zit, zie je minder mogelijkheden, ben je gefocust op de korte termijn en reageer je vanuit angst. Chronisch in die stressmodus zitten, is ongezond en maakt ongelukkig.


Yoga helpt je op verschillende niveaus - fysiek, mentaal/emotioneel en spiritueel - om uit die stressmodus te komen en ontspannen te blijven. Door de combinatie van fysieke beweging, ademhaling en aandacht breng je het lichaam en de geest tot rust. Je doorbreekt de blokkades in jezelf en doorziet de triggers, zodat je levensenergie (prana) vrijer kan stromen. David Swenson, een bekende Ashtanga Yogi en vriend van Robert Boustany, verwoordt dat als volgt: "Als ik mijn yoga practice doe, creëer ik een 'prana-bubbel', een filtersysteem voor mezelf, dat ervoor zorgt dat ik vanuit meer kalmte en helderheid kan reageren op de uitdagingen die het leven ons voor de voeten gooit." 


Hoe je deze bijzondere en uitdagende tijd ervaart, wordt voor een belangrijk deel bepaald door hoe goed het je lukt om je hoofd koel te houden. En dat is letterlijk wat yoga is: yogas chitta vritti nirodha -het opheffen van de fluctuaties van de geest, zodat je helder en kalm blijft.


We nodigen je daarom juist nú graag uit om continuïteit in je yoga beoefening te brengen. En wat zijn we blij dat we open mogen blijven en onze lessen kunnen voortzetten. Dus kom naar de studio of volg de lessen online! We willen je graag aanmoedigen om zelf elke dag bewust je aandacht naar binnen te richten, je ademhaling te voelen en je lichaam te bewegen. Op die manier zorg je goed voor jezelf, zodat je vanuit kalmte, compassie en vriendelijkheid aanwezig bent en handelt.


Liefs namens het hele team van Yogasite,

Joost & Ellen


4 views0 comments

コメント


bottom of page