top of page

Bij Yogasite kun je wekelijks meer dan 30 yogalessen volgen. Of je nu kiest voor een rustige les of een fysiek uitdagende les, de yoga bij Yogasite is altijd gebaseerd op de basisprincipes van Pralaya Yoga. Ook bieden we specifieke Pralaya Yoga lessen aan. 

introductieles.jpg

Introductieles

Heb jij altijd al een yogales willen uitproberen maar is het er nooit van gekomen? Of wil je starten met yoga, maar heb je geen idee welke yogavorm er bij jou past? Tijdens onze introductieles maak je kennis met Yogasite en met de verschillende yogastijlen die we geven. In rustig tempo krijg je heldere uitleg, kun je de verschillende yogavormen ervaren en is er ruimte voor vragen. Het is een fijne manier om te landen bij Yogasite en goed geïnformeerd een keuze te kunnen maken voor een les die het beste bij jou en jouw behoeften past.

easy-flow-yoga.jpg

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een dynamische maar rustige vorm van yoga. We bewegen vloeiend van de ene houding in de andere op het ritme van de ademhaling, maar houden hierbij een lager tempo aan dan bij Yoga Flow. We doen minder houdingen en de houdingen zijn milder en vereisen minder fysieke kracht en uithoudingsvermogen. Het tempo en de intensiteit van deze les liggen lager dan bij Yoga Flow maar hoger dan bij Slow Yoga. Easy Flow Yoga is een les die je helpt om naar binnen te keren en te ontspannen in beweging.

WhatsApp Image 2023-01-04 at 14.51.49.jpeg

Aruna Yoga

Aruna Yoga is een yogavorm die verschillende  yogastijlen en -practices (waaronder hatha, kundalini, vinyasa, yin, meditatie, mudra’s en mantra’s) met elkaar combineert. Aruna Yoga is een constant onderzoek naar wie je wel en niet bent. Het draait om volledig aanwezig zijn in alles wat zich op dat moment aandient. Je wordt steeds uitgenodigd om een stap terug te doen en getuige te zijn van je  gedachten, emoties en wat er in jou gebeurt. Ook werken we veel met energie. Zo beginnen we altijd met een mantra om het energieveld te openen. De les is altijd op muziek.

meditatie-relaxatie-yogasite

Meditatie / relaxatie

Dit is een fijne les om tot jezelf te komen, diep in ontspanning te zakken en te herstellen. Aan de hand van allerlei verschillende ontspannings- en meditatietechnieken leer je je lichaam in diepe ontspanning en je geest tot rust te brengen. Denk aan ademhalingsoefeningen visualisaties, in- en uitzoomoefeningen, zachte zelfmassage, yoga nidra (de slaap van de yogi’s) en geleide meditatie. We hebben aandacht voor het omgaan met stress en het verwerken van prikkels. Het is een les die je zintuigen stimuleert, je concentratie bevordert en ontspanning brengt.

122237962_3961061323908307_4635884376319

Yoga voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking

Deze les is ontstaan in samenwerking met de Stichting BAS (Bredase Aangepaste Sporten) en is bedoeld voor mensen met een verstandelijke en/of lichte lichamelijke beperking. We gaan aan de slag met yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie en leggen aan de hand van verhaaltjes en anekdotes de yogafilosofie toegankelijk uit. Op deze manier train je je spieren en je concentratievermogen en kun je ontspanning vinden in lichaam en geest. Ook kun je jezelf beter leren kennen en beter leren omgaan met je emoties. Zodat je vreugdevol en open in het leven kan staan. 

Easy Pralaya.JPG

Easy Pralaya Yoga

Dit is een fijne les om kennis te maken met Pralaya Yoga. Ook tijdens deze les werken we met de Pralaya Principes die gericht zijn op het ontwikkelen van functionele kracht en spierbalans. Daarom doen we oefeningen en houdingen om relatief ‘zwakke’ spieren te versterken en bindweefsel rondom strakke spieren los te maken. De intensiteit van de houdingen en oefeningen is tijdens Easy Pralaya Yoga kleiner dan in de reguliere Pralaya Lessen en ook het tempo van de les ligt iets lager. De uitgebreide uitleg over het juist uitvoeren van de houdingen is hetzelfde.  

TT 2015 Maart_foto Manon de Koning_034.j

Pralaya Yoga

Pralaya Yoga is gericht op het ontwikkelen van functionele kracht en spierbalans, door het versterken van relatief ‘zwakke’ spieren en het losmaken van bindweefsel. Hiermee kun je effectief je flexibiliteit vergroten, de levensduur van je gewrichten verlengen en blessures voorkomen en/of verhelpen. Omdat je het beste effect bereikt door de houdingen juist uit te voeren, geven we veel uitleg tijdens de les. Pralaya Yoga lessen zijn geschikt voor iedereen omdat je de houdingen op verschillende niveaus kunt uitvoeren. Doordat we met ‘vergeten’ spiergroepen werken, kan het wel intensief zijn.

yoga-flow.jpg

Yoga Flow

Yoga Flow is een dynamische vorm van yoga waarbij we vloeiend van de ene houding in de andere bewegen op het ritme van de ademhaling. Het is een mildere vorm van Power Yoga, met minder zonnegroeten en vinjasa’s en met meer opties om de houdingen op een mildere manier uit te voeren.  Doordat de houdingen elkaar vloeiend opvolgen, nodigt Yoga Flow je uit om je gedachten los te laten en je te concentreren op wat je ervaart in het huidige moment. Het is een goede opstap voor Power Yoga. 

yin-yoga.jpg

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga die werkt met veelal zittende en liggende houdingen die we enkele minuten aanhouden. Daarmee werkt Yin Yoga op dieper gelegen bindweefsel in ons lichaam en draagt het bij aan een betere doorstroming van prana (levensenergie). In deze yang-gerichte wereld (vol presteren, verwachtingen en oplossingen) is het leren voelen en ervaren van de zachte Yin-energie heel belangrijk om weer balans in je leven terug te brengen. De les is aangekleed met fijne muziek, kaarsen en een ontspannen geur.

IMG_5940.JPG

Yin Yang Yoga

Yin Yang Yoga gaat om het ontdekken en voelen van het samenspel van Yin-energie (zachtheid, ontspanning en overgave) en Yang-energie (actie, kracht en focus). Je wordt uitgenodigd om uit je hoofd te komen en prana (energie) in je lichaam te voelen met volle aandacht. We combineren houdingen en oefeningen uit de Yin Yoga met actievere houdingen en oefeningen die meer de Yang energie benadrukken. Hierdoor krijg je meer inzicht en kan er een betere balans ontstaan in je lichaam en je welzijn.

Nieuwe website 10.jpg

Slow Yoga

Slow Yoga is een afwisselende mix van (Pralaya) yogaoefeningen, fijne herstellende houdingen, ademhalingstechnieken, en korte meditatie-oefeningen. Slow Yoga is een uitnodiging om in zachtheid verantwoord te bewegen. Vanuit rust, met aandacht voor jezelf en wat voor jou fysiek mogelijk is. Je wordt uitgedaagd om te voelen en je lichaam de ruimte te geven. En om je grens op te zoeken en daar te ademen in mildheid en ontspanning. Hierdoor kun je meer in balans komen en ervaren welke kracht er in jou zit. Het is een goede instaples, die voor iedereen toegankelijk is. 

Yin flow Annemarie.jpg

Yin Flow

Yin Flow is een ontspannende, meditatieve les die je uitnodigt om te voelen hoe jij wilt bewegen, van binnenuit in plaats van vanuit prestatiedruk. Met langzame bewegingen keer je in een zachte flow naar binnen. Tijdens de les worden Yin-houdingen afgewisseld met wat actievere houdingen uit de Hatha yoga. Zo wordt geblokkeerde energie in je lichaam weer in beweging gebracht. Diepe uitademing zorgt voor een extra release. De les biedt een mooie overgang tussen activiteit en rust, maakt spanning vrij en geeft ons de ruimte om dichter bij onszelf te komen.

yoga-flow.jpg

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een van de oudste vormen van yoga die in het westen worden gegeven. Het is een dynamische, intensieve yogastijl waarbij een serie van veertig houdingen altijd in dezelfde volgorde wordt uitgevoerd en waarbij de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Doordat het einde van de ene asana meteen het begin vormt van de volgende asana, is je lichaam tijdens Ashtanga Yoga dus continu in beweging. Dat maakt het een fysieke, intensieve yogavorm. Naast de flow van houdingen ligt er tijdens Ashtanga Yoga veel nadruk op de ademhaling, waarmee we alle houdingen met elkaar verbinden.

power-yoga-yogasite

Power Yoga

Power Yoga is een zeer actieve, dynamische yogavorm. Power Yoga combineert verschillende oefeningen uit de Ashtanga Yoga en Vinyasa Yoga en is een samenspel van flexibiliteit, kracht, balans, concentratie en meditatie. In Power Yoga volgen de houdingen elkaar in vrij hoog tempo op en worden ze gecombineerd met diepe, ontspannen ademhaling. Doordat Power Yoga zoveel energie in je lichaam losmaakt, heeft het een reinigende en helende werking op lichaam en geest.

restorative-yoga-yogasite

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een rustige vorm van yoga die volledig gericht is op diepe ontspanning. Een les bestaat uit een klein aantal liggende houdingen, waar je langere tijd in blijft liggen. Je zorgt voor een zo comfortabel mogelijke houding door jezelf maximaal te ondersteunen met dekentjes, bolsters en blokken. In volle ontspanning kun je je volledig overgeven aan het moment en loslaten: er is geen beweging, geen moeite, waardoor de geest stil wordt. Zo werkt Restorative Yoga op diepere niveaus en brengt het lichaam, geest en spirit (terug) in balans.

Holistic Yoga Bo 2.jpg

Holistic Yoga

Holistic Yoga is een dynamische, vrije yogavorm die je uitnodigt om te voelen, ruimte te maken en te omarmen wat zich aandient in het hier en nu. Dit doen we in zachtheid en liefde aan de hand van dynamische oefeningen uit de Hatha- en Kundalini Yoga en ademhalingsoefeningen. Bij Holistic Yoga is geen les hetzelfde. Het is een fijne afwisseling van actieve houdingen en bewegingen, die soms wat pittiger zijn en soms wat meditatiever. De focus ligt op ademhaling en ontspanning. Soms zul je getrakteerd worden op live klanken van verschillende muziekinstrumenten en zang.

Tieneryoga.png

Tiener Yoga

Tieneryoga is yoga voor tieners tussen de 12 en 18 jaar oud. We doen bewegingen, houdingen en ademhalingsoefeningen om je hoofd leeg te maken, je lichaam te ontspannen en beter in je vel te zitten. Het helpt je om te leren gaan met druk en stress, zelfvertrouwen op te bouwen en steviger in je schoenen te komen staan. Een wekelijks momentje om te chillen. Ontspannen, plezier maken en ook lekker een beetje fysiek bezig zijn.

bottom of page