top of page

Bij Yogasite kun je wekelijks meer dan 30 yogalessen volgen. Of je nu kiest voor een rustige les of een fysiek uitdagende les, de yoga bij Yogasite is altijd gebaseerd op de basisprincipes van Pralaya Yoga. Ook bieden we specifieke Pralaya Yoga lessen aan. 

introductieles.jpg

INTRODUCTIELES

Heb jij altijd al een yoga les willen uitproberen maar is het er nooit van gekomen? Maak dan gebruik van deze speciale introductie les waar je onder professionele begeleiding van Dorinda Farver wordt meegenomen. Je leert de basis op een rustig tempo met een heldere uitleg. Uiteraard is er tijd voor vragen en advies op maat. Het is voor ons belangrijk dat jij je thuis en veilig voelt bij ons, en daar doen wij alles voor. Tot snel!

easy-flow-yoga.jpg

EASY FLOW YOGA

Easy Flow Yoga... Een rustigere les dan Yoga Flow. 'Zachtere' houdingen, die minder fysieke kracht vereisen. We leggen meer nadruk op de ademhaling, meditatie en yin yoga houdingen. 

WhatsApp Image 2023-01-04 at 14.51.49.jpeg

ARUNA YOGA

Aruna Yoga is een vorm van yoga die verschillende soorten omvat, inclusief hatha, vinyasa en op Kundalini geïnspireerde houdingen en technieken. De basis gaat om bewustwording op ieder niveau: op wat er op dit moment is en wat er naar boven komt. Ongeacht wat het is. Het leert je het nu te verwelkomen zonder hierover te oordelen. Het bied je een manier om je gedachten tot rust te brengen door jezelf in de positie van getuige of waarnemer te plaatsen.
 
Het is niet nodig om lenig te zijn om Aruna Yoga te volgen. Het doel is om emotionele blokkades los te laten en te openen door gebruik te maken van verschillende vormen van yoga, pranayama en meditatie. Natuurlijk kan het fysiek ook uitdagend zijn door het gebruik van Kundalini houdingen. Maar ook zonder deel te nemen aan de houdingen en alleen aanwezig te zijn tijdens de lessen, kun je jezelf openen en de heling in jezelf ontdekken.
 
Aruna yoga is een helende vorm van yoga waarin je op zoek gaat naar je ware aard, naar de waarheid, rust en vrijheid die in ons allen schuilt! 

meditatie-relaxatie-yogasite

MEDITATIE/RELAXATIE

Deze les staat helemaal in het teken van ontspannen. Via ademhalingstechnieken, visuali-satie, in- en uitzoomen en andere meditatie-technieken kom je tot jezelf en probeer je de rust terug te vinden.

Er worden je verschillende manieren aangeboden om om te gaan met stress, en je leert objectief omgaan met prikkels. Je stimuleert je zintuigen en je concentratie.

Ook yoga nidra (slaap van de yogi’s) staat op het programma. Deze vorm van relaxatie kan spanning en angst verminderen, en kan ook helpen tegen slapeloosheid.

122237962_3961061323908307_4635884376319

Yoga voor verstandelijk en lichamelijk beperkten

In samenwerking met Stichting BAS (Bredase Aangepaste Sporten) is Yogasite deze groep gestart. 

De les is bedoeld voor mensen met een verstandelijke en licht lichamelijke beperking. In de les is er aandacht voor Yogahoudingen (asanas), ademhalings technieken en meditatie. Ook gaan we op een toegankelijke manier in op de yogafilosofie met behulp van verhaaltjes en anekdotes. 

Yoga is een goede manier om ontspanning te vinden in lichaam en geest, je traint je spieren en je concentratievermogen. Door bewuste oefening reikt yoga je mogelijkheden aan om jezelf (en je grenzen) goed te leren kennen. Zo leer je om beter om te gaan met emoties en vreugdevol en open in het leven te staan.

TT 2015 Maart_foto Manon de Koning_034.j

PRALAYA YOGA

Pralaya Yoga is ontwikkeld door Robert Boustany. Deze vorm is gericht op het ontwikkelen van functionele kracht en spierbalans. Een effectieve manier om je flexibiliteit te vergroten, de levensduur van je gewrichten te verlengen en blessures te voorkomen en/of verhelpen. We noemen het ook wel eens yoga voor Westerse mensen, omdat het niet zoals traditionele yoga gericht is op het strekken van stijve spieren, maar op het versterken van 'zwakke' spieren. 

Deze  zijn geschikt voor iedereen, omdat je houdingen op verschillende niveaus kunt uitvoeren. Het zijn over het algemeen intensieve lessen, want we werken veel met de 'vergeten spiergroepen'! Omdat je het beste effect bereikt door de juiste uitvoering van de houdingen, geven we veel uitleg tijdens de les. Easy Pralaya Yoga is ook een fijne optie om kennis te maken met Pralaya Yoga.

yoga-flow.jpg

YOGA FLOW

Yoga Flow is een 'zachtere' vorm van Power Yoga. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de speciale ademtechniek, maar met minder zonnegroeten en minder vinjasa's.

Hierbij worden meer opties gegeven om de oefeningen op een minder intensieve manier uit te voeren. Er is meer tijd om de poses uit te voeren en op te bouwen. Yoga Flow is prima als opstap naar de Power Yoga.

yin-yoga.jpg

YIN YOGA

Yin Yoga is vertragen en stil worden, volledig aanwezig zijn in het nu. 

 

Met Yin Yoga gebruiken we zachte zittende en liggende oefeningen in combinatie met onze ademhaling en zachte bewegingen om de energie (prana) uit te nodigen balans te creëren in ons hele zijn. 


Vanuit ons hoofd zijn we vaak bezig met verwachtingen en oplossingen waarmee we onszelf onbewust onder druk en spanning zetten en zo uit balans raken. In deze Yang gerichte wereld is het leren voelen en ervaren wat Yin werkelijk is een must om je leven weer terug in balans te brengen. 

Met fijne muziek, kaarsen en een ontspannen geur ervaar jij een heerlijke Yin Yoga les. 

IMG_5940.JPG

YIN YANG YOGA

'Rust is de basis van beweging, en beweging is het potentieel van rust' - Dr. Gerhard Wenzel

 

Yin Yang yoga is een voortdurend ontdekken en innerlijk voelen van het samenspel van Yin (substantie) en Yang (energie) waardoor er meer inzicht en daardoor een beter balans ontstaat in ons eigen lichaam en welzijn. In deze les gaat het vooral om (leren) voelen, dus uit je hoofd en in je lichaam en het voelen en waarnemen van energie, oftewel prana in het Sanskriet. Daar waar je aandacht naar toe gaat stroomt je energie.

 

Deze les is geschikt voor iedereen met het verlangen naar meer balans.

Nieuwe website 10.jpg

SLOW YOGA

Slow Yoga is een afwisselende mix van (Pralaya) yogaoefeningen, fijne herstellende houdingen, ademhalingstechnieken, en korte meditatieoefeningen. Slow Yoga nodigt je uit om te voelen en je lichaam de ruimte te geven, zodat je kunt ontdekken wat het allemaal kan. Je wordt uitgedaagd om je grens op te zoeken en daar te ademen in mildheid en ontspanning.

Slow Yoga is een uitnodiging om in zachtheid verantwoord te bewegen. Vanuit rust, met aandacht voor jezelf en wat voor jou fysiek mogelijk is. Hierdoor kun je meer in balans komen en ervaren welke kracht er in jou zit. Het is een goede instaples, die voor iedereen toegankelijk is.

yoga-flow.jpg

PRALAYA POWER YOGA

Pralaya Power Yoga is een uitdagende fysieke vorm van yoga. Het is een mengvorm van Power Yoga, Yoga Flow en Pralaya Yoga, waarbij asana’s in een actief tempo vloeiend in elkaar overgaan en waarbij houdingen worden aangepast voor een optimale uitlijning van de gewrichten en een betere spierbalans.

Pralaya Power Yoga is een intensieve les die geschikt is voor mensen die hun spieren willen versterken, aan hun conditie willen werken en houden van flink wat fysieke uitdaging in een yogales. Tijdens de les is er tevens ruimte voor het onderzoeken en oefenen van verschillende traditionele yogahoudingen en niet-traditionele (spierversterkende) technieken.

power-yoga-yogasite

POWER YOGA

Power Yoga is een moderne westerse variant van Hatha yoga die kracht, uithoudingsvermogen en balans vraagt.  

Power Yoga is een combinatie van Ashtange Vinyasa Yoga en Iyengar Yoga, ook wel Vinyasa Yoga genoemd. 

Power Yoga bestaat uit dynamische en krachtige yoga-oefeningen. Het is een samenspel van souplesse, kracht, concentratie en meditatie. De houdingen worden in een vrij hoog tempo achter elkaar in series uitgevoerd en gesynchroniseerd met een diepe en ontspannen ademhaling. Doordat power yoga zoveel energie in je lichaam losmaakt, heeft het een reinigende en helende werking op lichaam en geest. 

restorative-yoga-yogasite

RESTORATIVE YOGA

We leven in een snelle maatschappij. Soms even een time out nemen, de batterijen opladen is goed, zodat we met vernieuwde energie en zin weer verder kunnen. 

Restorative yoga werkt op diepere niveaus, het brengt lichaam, geest en spirit (terug) in balans. Met de hulp van props zoals dekens, kussens, blokken en banden kunnen we ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding brengen. Poses worden ongeveer 5-10 minuten aangehouden. In volle ontspanning is er geen beweging, geen moeite en wordt de geest stil. Restorative yoga helpt voor onze spijsvertering, chronische stress, vermoeidheid, en hoge bloeddruk. Regelmatige beoefening brengt lichaam, geest en spirit in een ontspannen staat van zijn.

yin-yang-yoga.jpg

5 ELEMENTEN YIN YOGA

Door middel van rust, stilte, beweging en aanraking kan je lichaam de dagelijks opgeslagen spanning verwerken en loslaten. Met technieken vanuit de 5 elementen en Yin yoga leren we ons lichaam en zelfhelend vermogen beter kennen en zo onze eigen gezondheid en welzijn beter reguleren.

 

bottom of page