top of page

LAURA VERSTRAATEN

Yoga is mijn leven, daar komt het eigenlijk wel op neer. Sinds mijn eerste yogales aan het begin van deze eeuw weet ik dat. En dat verandert niet: integendeel, ik blijf iedere dag oefenen, leren, dat gaat vanzelf. Soms ook niet natuurlijk, maar dat is dan ook weer een les. Dan hoor ik mezelf zeggen: “Je weet het, als je geoefend hebt, voel je je beter".

 

Net zoals ik ook elke dag, “weer of geen weer” buiten moet zijn geweest. De wolken, de aarde, de wind, de zon, het water geroken, gezien, gevoeld moet hebben. Dat is als ademen.

 

Ik ben al mijn leraren, Dorinda Farver, Robert Boustany, Neva Ingalls, Maharaji dankbaar. Dankbaar voor wat ik wijzer ben geworden over mezelf en zo over de wereld om me heen; via zachte/gemakkelijke/moeilijke – wat voor gevoel ze je ook geven – houdingen, heb ik eindelijk gevoel leren (h)erkennen.

 

Omdat yoga mij zo goed doet, wil ik dat graag overbrengen. Sinds 2008 geef ik les. Aan mensen van allerlei leeftijden en achtergronden. Niemand is hetzelfde als de ander, zo leer ik elke les die ik geef. 

 

Tulku Lobsang, een Tibetaanse monnik, ontmoette ik voor het eerst in 2014.  Was meteen diep van binnen geraakt door zijn aanwezigheid, zijn wijsheid. Sindsdien is hij mijn superleraar! Ik maakte kennis met Lu Jong, Tibetaanse helende yoga. Wonderlijk wat deze zachte bewegingen voor je doen op energetisch, fysiek, mentaal vlak.

Je weet nooit waar je op je pad heen geleid wordt: van Amerika naar Tibet…

 

Ik ben gecertificeerd Lu Jong docent en sta geregistreerd bij the American Yoga-Alliance op het 500-hrs. niveau.

 

Behalve yogadocent ben ik ook gediplomeerd voetreflexzone therapeut. Onze voeten brengen ons overal waar we willen. Die verdienen aandacht en aanraking. Via het masseren van specifieke reflexpunten op onze voeten kan ons zelfhelend vermogen weer geactiveerd worden. Dit stimuleert de zenuwuiteinden en de bloedsomloop, verlicht spanning en stress.

 

www.lauraverstraatenyoga.nl

yogasite-laura-verstraaten
bottom of page