top of page

CORONA VEILIGHEIDSOVERZICHT

We vinden het heerlijk om jou in de studio te mogen ontvangen! In samenwerking met het RIVM hebben we maatregelen genomen om het volgen van lessen, workshops en andere activiteiten voor iedereen zo veilig en fijn mogelijk te laten verlopen.

 

Lees de informatie hieronder daarom goed door voor je ons bezoekt.

corona-veiligheid-yogasite

BEZOEK AAN DE STUDIO

Route bij binnenkomst en weggaan

Nadat je je handen hebt gedesinfecteerd, volg je de looproute naar de balie. Aan de balie geven we aan in welke ruimte jouw les is.

Als je les volgt in Love & Laughter (grote zaal), gebruik je de rechterdeur als ingang en de linkerdeur als uitgang.

Wanneer je klaar bent met de les, kun je gebruik maken van de zij-ingang van het pand om naar buiten te gaan. 

Reserveren

We hebben per zaal een maximum aantal plekken om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Wil je zeker weten dat je mee kunt doen? Reserveer dan je plek van tevoren via Eversports.​

Veilige doorstroom

We vragen je om niet te vroeg te komen (max 10 minuten van tevoren) en om na de les niet te blijven hangen in de zaal of gemeenschappelijke ruimte. Daarmee kunnen we een veilige doorstroom garanderen.

Lestijden en zalen

Lessen beginnen op verschillende tijden, zodat het niet te druk wordt in de ontvangstruimte. Op de vloeren vind je stickers met het Yogasite logo. Leg de voorzijde van je matje neer vlak achter de stip in dezelfde richting als het logo. Op die manier kunnen we 1,5 meter afstand garanderen. 

Materialen

We willen je vragen om je eigen mat en blokken mee te nemen naar de studio. Als je daar niet over beschikt, bieden we je de mogelijkheid om deze aan te schaffen. We hebben de keuze uit duurzame nieuwe matten of blokken of een tweedehands mat. Aan de balie geven we je graag meer informatie.

In het geval je spullen vergeet mee te nemen, niet alles hebt of nieuw bent, hebben we een kleine voorraad aan leen-materiaal. Deze materialen vind je in de zaal en reinig je zelf na de les met de reinigingsmiddelen die klaarstaan. 

corona-veiligheid-yogasite
corona-veiligheid-yogasite

HYGIËNE & VENTILATIE

Desinfecteren

Bij de hoofdingang van Yogasite en bij de ingang van de zalen staat desinfectiemiddel om je handen te reinigen. 

Ventilatie

We hebben in iedere zaal voldoende mogelijkheid om te ventileren met frisse lucht. Voorafgaand aan en na de les ventileren we de ruimte door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Als de temperatuur het toelaat, laten we ramen en/of deuren zoveel mogelijk open tijdens de les, zodat er ook tijdens de les goede ventilatie is. Dat betekent dat het wat frisser is in de zaal dan je misschien gewend bent, dus neem warme sokken, trui/vest en eventueel een dekentje mee naar de les.

Extra schoonmaak

We zorgen voor extra schoonmaak momenten gedurende de dag in de toiletten, yogazalen en de ontvangstruimte. Ook vragen we je om de wc-bril zelf extra te reinigen na gebruik. 

Zorg voor jezelf en elkaar

 

Health check

Ben je of is iemand in jouw huishouden verkouden of heb je/heeft diegene koorts, keelpijn, benauwdheid- of hoestklachten? Dan is het helaas niet mogelijk om een bezoek te brengen aan Yogasite. We verzoeken je om thuis te blijven tot de klachten tenminste 24 uur verdwenen zijn. 

Met het oog daarop vragen we je voor je de les in gaat de self-check te doen. Je vindt deze vragen hieronder. Alleen wanneer je alle vragen met 'nee' kunt beantwoorden, mag je deelnemen aan de yogales. 

Kun je niet naar de studio komen maar voel je je goed genoeg om een yogales te volgen? Dan kun je vanuit huis deelnemen aan de online lessen die we aanbieden. Kijk op het rooster welke online lessen er dagelijks gegeven worden. 

Afstand houden

We houden ons aan de 1,5 meter afstand en geven daarom geen handen of knuffels. In plaats daarvan kunnen we naar elkaar glimlachen, onze handen in Namasté plaatsen of zwaaien. Docenten zijn terughoudend in het 'adjusten' (aanpassen in een houding door aanraking). In plaats daarvan geven we verbale aanwijzigingen. Als het gaat om het voorkomen van blessures heeft het soms de voorkeur om wél te adjusten. Indien een docent het noodzakelijk acht, kan hij/zij vragen om je aan te raken. Geef het gerust aan indien je dat niet wilt. 

corona-veiligheid-yogasite
corona-veiligheid-checklist-yogasite
bottom of page