top of page
landingspagina-teachertraining-yoganidrafundamentals.jpg
yoga-alliance-YACEP-yogasite

YOGA NIDRA & PRANAYAMA
TEACHER TRAINING

In de TeacherTraining Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals leer je wat Yoga Nidra en Pranayama is en er les in te geven. Bovendien krijg je tools om je eigen ervaring uit te diepen. Deze TeacherTraining bestaat uit twee modules: Fundamentals 1 en Fundamentals 2. 

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een systematische oefening waarin je begeleid wordt van 'grof naar subtiel gewaar zijn'. Yoga Nidra kan diepe ontspanning teweeg brengen op o.a. fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het is een heel goede voorbereiding op meditatie en kan ook een meditatie op zich zijn. De verschillende stappen die je doorloopt in Yoga Nidra werken op diverse aspecten van het bewustzijn en kunnen diepere inzichten geven in hoe patronen in je werkzaam zijn.

Pranayama

Pranayama kun je uitleggen als adembeheersing, maar de term omvat veel meer. Via de adem kun je je systeem beïnvloeden op verschillende manieren. Je leert hoe verschillende ademhalingsoefeningen technisch en energetisch werken en krijgt een overzicht voor een solide basis. Alle oefeningen worden uitgebreid behandeld en je neemt ze zelf door. 

Deze opleiding wordt gegeven door Bart Benschop.

Meer informatie per Fundamental vind je hieronder. Geïnteresseerd in de data of wil je je inschrijven? Je vindt alle informatie onderaan deze pagina. 

TT Yoga Nidra met Bart 2017_foto Manon de Koning_021.jpg

FUNDAMENTALS 1

In Fundamentals 1 krijg je een gestructureerd overzicht van Yoga Nidra en Pranayama in theorie en praktijk voor het lesgeven en/of voor eigen verdieping.

 

Yoga Nidra

Yoga Nidra kan diepe ontspanning teweeg brengen op o.a. fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het is een heel goede voorbereiding op meditatie en kan ook een meditatie op zich zijn. 
Je leert: 

 • ​Wat is Yoga Nidra?

 • Je leert hoe je Yoga Nidra geeft als yogadocent

 • Je krijgt tools om je eigen ervaring uit te diepen

 • Je wordt begeleid van 'grof naar subtiel gewaar zijn'

 • De verschillende stappen in Yoga Nidra en de inwerking op de diverse aspecten van het bewustzijn

 • Dieper inzicht in hoe patronen in jou werkzaam zijn. 

 • Het systeem van Swami Satyananda Saraswati

 • Het systeem van Swami Rama

Pranayama

Pranayama kun je uitleggen als adembeheersing, maar de term omvat veel meer. Je leert:

 • Hoe je via je adem je je systeem op verschillende manieren kunt beïnvloeden.

 • Hoe verschillende ademhalingsoefeningen technisch en energetisch werken

 • en krijgt een overzicht voor een solide basis. Alle oefeningen worden uitgebreid behandeld en je neemt ze zelf door.

 • Hoe de Bandhas (energiesloten) werken en hoe je daar gebruik van kunt maken in relatie met de adem.

 • Introductie in Swara Yoga - de yoga van de neusademhaling genoemd.

Kosten:

€ 450,- incl. 21% BTW

Tijdens de lunchpauze wordt er een vegan soep geserveerd. Dit is inclusief in de prijs, als ook thee en water gedurende het weekend.

Data:

Fundamentals 1: 24, 25 & 26 Mei 2024

FUNDAMENTALS 2

Na de introductie in Fundamentals 1 - ‘Van grof naar subtiel’ - waarin de basis gelegd is voor Yoga Nidra en Pranayama in theorie en praktijk, ga je in de Fundamentals 2 training leren hoe je de verschillende onderdelen, je eigen oefeningen en lesgeven verder kan ontwikkelen en verdiepen.

 

In Fundamentals 2 leer je nieuwe oefeningen en inzichten voor de ontspanning en ademhaling. We richten ons meer op het subtiele domein. Daarin ga je onder meer motivatie en suggestie voor behulpzame woorden in ontspannings- en ademhalingsoefeningen en meditatie leren, ervaren en toepassen. Ook opgedane ervaringen tijdens en na Fundamentals 1 worden behandeld.

 

In het kader van de ontspanning en gezondheid worden ook behandeld:

 • Appreciatie voor het leven (natuur), vreugde en verdriet, tegenstellingen en eenheid

 • Het belang van het licht van de zon (Surya)

 • De aarde (gronding en San Kalpa) en water (overdracht)

 

Data:

Fundamentals 2:  

Data: 21 & 22 September 2024

Kosten:

€ 300,- incl. 21% BTW

Tijdens de lunchpauze wordt er een vegan soep geserveerd. Dit is inclusief in de prijs, als ook thee en water gedurende het weekend.

Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals 2.jpg

WHAT PEOPLE SAY

“Een TT die inspireert en aanzet tot nadenken en navoelen. Het enthousiasme van Bart werkt aanstekelijk. Naast de vele informatie die hij geeft , neemt hij  je mee naar een diepere belevingswereld in meditatie. Door de ademhalingstechnieken in de praktijk te brengen snap ik beter wat het kan doen. Het veilig voelen in deze groep heeft daar ook zeker aan bijgedragen.”

— Simone Scheffers, Breda

bottom of page