top of page

BART BENSCHOP

Leer om gelukkig en tevreden te zijn, waar je ook bent.

 

Yoga is letterlijk en figuurlijk als een geschenk op mijn pad gekomen. Mijn buren deden mij in het voorjaar van 2009 voor mijn verjaardag een proefles 'power yoga' cadeau. Vanaf de eerste keer raakte ik eraan verknocht. Ik voelde me significant beter en er kwam weer rust en ontspanning in mezelf.

In het begin volgde ik zelf wekelijks een les. Ik zag yoga toen onder andere als herstelpunt om beter in balans te komen in vele opzichten. Dat yoga ook praktisch zeer nuttig was, ervoer ik al snel toen blessures/klachten waarvan ik al langere tijd last had gehad verdwenen. Yoga ging me steeds meer helpen. Het is een handig stuk gereedschap in het dagelijks leven. Om het te kunnen doen heb je alleen je adem, lichaam en geest nodig.

In september 2010 ben ik met de Yoga Alliance Teacher Training begonnen. De 200-uurs opleiding heb ik succesvol afgerond in mei 2012 en de 500-uurs opleiding in 2014. Door zelfstudie en het volgen van workshops en trainingen (o.a. Post 500-uurs training bij Robert Boustany) bekwaam ik me steeds verder en kom ik tot nieuwe inzichten in het lesgeven, de oefeningen en het lichaam, achterliggende filosofie en geschiedenis, et cetera.

De ervaring in en ontwikkeling van mijn oefeningen, en het proces van lesgeven, hebben me de nodige tools gegeven om therapeutisch met mensen bezig te zijn. Ik geef yogalessen en privélessen met aandacht voor details. Daarnaast geef ik opleiding in Yoga Nidra en Pranayama en geef ik workshops met uiteenlopende onderwerpen.

 

Kom je een keer de lessen proberen? Ik help je graag verder!

www.yogabase.nl

yogasite-bart-benschop
bottom of page