top of page
restorative-yoga.jpg

25H Training Restorative Pralaya Yoga

In deze driedaagse training duiken we in de wereld van Restorative Yoga gebaseerd op het systeem van Pralaya Yoga. Net zoals de 'gangbare' Restorative Yoga is de practice gericht op het activeren van het herstellend vermogen van het lichaam. Maar we maken daarbij gebruik van de principes van Pralaya Yoga voor optimale uitlijning (alignment) in de houdingen en het losmaken van bindweefsel (fascia) in het lichaam.

Misschien ken je Pralaya Yoga vooral als fysiek intensieve vorm van yoga? De principes van Pralaya Yoga zijn altijd gericht op het herstellen van lichaam en energieniveau. In Restorative Pralaya Yoga verminderen we de fysieke intensiteit, maar behouden we de magie van het effectief activeren van het zelfherstellend vermogen.

Opzet van de training

Gedurende de eerste twee dagen van de opleiding staat de theorie en het gezamenlijk oefenen van de houdingen centraal. We verdiepen ons eerst in het thema 'energieherstel' en ontdekken hoe de principes van Pralaya Yoga hieraan bijdragen. Met de daarbij behorende houdingen, ademhalingstechnieken en meditatie, die op het fysieke, subtiele en mentaal-emotionele lichaam doorwerken.

Dag 3 is een terugkomdag waarop we oefenen in het zelf lesgeven in en/of begeleiden van mensen met Restorative Pralaya Yoga. Daarna zoomen we in op een aantal specifieke doelgroepen voor een restorative practice: chronische klachten, herstel na operatie en senioren. Tenslotte is er deze dag ook ruimte om in te gaan op ervaringen en vragen naar aanleiding van dag 1 en 2 en in de praktijk daarna.

De training wordt gegeven door Ellen van der Valk.

Voor wie?

Deze training is als keuzemodule onderdeel van onze 300H Pralaya Yoga Teacher Training, maar ook toegankelijk voor yogadocenten en yogis met ervaring in Pralaya Yoga. Indien je nog niet bekend bent met Pralaya Yoga, is deelname in overleg mogelijk indien je bereid bent een online voorbereidingsmodule te volgen. Neem in dat geval contact op via info@yogasite.nl.

Praktische informatie

  • Zaterdag 2 & zondag 3 maart 2024, zaterdag 23 maart 2024

  • Van 9:30 tot 17:30

  • Inclusief lesmateriaal en practicum

  • Investering: € 450,- (incl. 21% BTW)

Enthousiast?

Ben je enthousiast over deze training en wil je je aanmelden? Super! 

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via info@yogasite.nl.

bottom of page