top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Even voorstellen: Marieke!

Haar hoofd zit vol met ideeën en ze wisselt het gedetailleerd uitdenken van plannen af met het schrijven van teksten en het ontwerpen van flyers en posters. Maar ze steekt ook regelmatig haar handen uit de mouwen voor praktische klussen in de yogastudio. Soms zie je haar met koptelefoon en laptop in volle focus op de bank zitten. Dan weer vind je haar in een blije bui achter de balie van het Yogasite café of verwikkeld in een diepgaand gesprek. Ook neemt ze zo nu en dan als docent een yogales over of verzorgt ze privélessen aan ouders met hun kind. Ze is, kortom, van alle markten thuis.


We hebben het over... Marieke! 


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wanneer ben je met yoga begonnen en wat heeft het je gebracht?

Yoga is voor mij echt een enorm cadeau geweest. Een paar jaar geleden zag mijn leven er nog heel anders uit: ik had een veeleisende baan in een corporate omgeving en zorgde grotendeels alleen voor mijn twee kindjes. Het was vooral de verantwoordelijkheid voor die ik voelde voor alles, die mij stuurde. Mijn lichaam had me echt al wel een aantal keer een seintje gegeven dat het niet helemaal goed ging, maar daar luisterde ik niet naar. Ik ging door omdat ik dacht dat het moest. Tot mijn lichaam een paar jaar geleden dacht: ‘wie niet luisteren wil moet maar voelen’. Van het ene op het andere moment kon ik niks meer en zat ik in een burn-out. Het heeft maanden geduurd om gewoon de basics weer op de rit te krijgen: eten koken, mijn slaapritme, goede zelfzorg. Toen dacht ik: ‘ik kan wel praten met een psycholoog, maar dat is niet voldoende. Ik wil vóelen’. 


Dat is het moment dat mijn voeten bijna letterlijk naar Yogasite zijn gelopen. En tijdens mijn eerste les, bij Ellen, kon ik wel huilen van herkenning. Het was zó thuiskomen, dat had ik nooit verwacht. Het was precies wat mijn lichaam nodig had, wat ik wilde en waar ik blij van werd. En mijn eerste les bij Robert (vijf weken later) raakte me ook enorm. ‘Als ik dit had geweten, had ik niet zoveel pijn in mijn lichaam hoeven hebben’. Ik heb gehuild. Yoga was de eerste stap in een enorme verandering. Ik kon weer voelen, ik kon weer huilen, ik mocht zien dat het knap was dat ik alles op wilskracht deed, maar dat het nu anders mocht. 


Mijn leven is nu echt anders. Alles: mijn dagindeling, mijn zelfzorg, maar het meeste zie ik de verandering weerspiegeld in mijn kinderen. Mijn zoon heeft ASS en drie jaar geleden zat hij echt niet goed in zijn vel: hij had weinig vriendjes, wilde van voetbal af, ging steeds slechter slapen… En als je hem nu ziet: hij heeft een open blik, veel vriendjes, hij kan zich heel goed uiten en we hebben de mooiste gesprekken. Daar zou ik elke dag om kunnen huilen, want dat is me echt goud waard. Het klopt echt wat Robert zegt: ‘If you want to heal the child, heal the mother’. Dat is niet wat je wíl horen, maar als je het durft te horen dan verandert er heel veel. In positieve zin. 


Wat een prachtig verhaal, Marieke. En wat bijzonder dat je dan nu bij Yogasite mag werken! 

Ja, he? Het is absoluut bijzonder dat het zo is gelopen. Ik heb veel dankbaarheid voor de handvatten en de verzachting die ik hier heb gevonden. Het is letterlijk levensveranderend en helend voor me geweest. Daarom is de wens zo sterk om alles wat ik hier heb geleerd en ontvangen, door te mogen geven. Dat ik nu bij Yogasite werk en hier de combinatie kan maken van mijn liefde voor betekenisvol ondernemen, yoga, verbinden en de wereld een beetje zachter maken… dat is echt de kers op de taart. Dat ik mezelf mag brengen en mijn talenten om te kunnen bijdragen en teruggeven, dat vind ik wel vet. Daar gaat mijn vuurtje van branden. 


En nu ben je bij Yogasite altijd met van alles bezig. Kun je uitleggen wat jouw functie inhoudt? 

Ik houd me dagelijks met veel liefde en plezier bezig met de merkstrategie van Yogasite. Dat betekent dat ik het bruggetje sla tussen het ondernemerschap en de marketing en communicatie van Yogasite. Wie zijn we, waarom zijn we er en hoe kunnen we dat gedachtegoed succesvol en op de meest authentieke manier doorgeven? Dat betekent dat ik elke dag mooie dingen aan het creëren ben. Er is ruimte voor creativiteit, maar aan de andere kant duik ik ook regelmatig de details en diepte in. Het is zowel dingen uitdenken, creëren en puzzels leggen als ook voeten in de klei, handen uit de mouwen en samen doen. Daar word ik heel blij van: dat we het samen doen, dat het zo veelzijdig is en dat ik echt het gevoel heb dat ik bijdraag aan iets waar ik in geloof.


Binnen je werk laat je veelzijdigheid zien. Wat doe je naast yoga eigenlijk graag? 

Ik wandel heel graag door het bos, maar ik ga nog liever naar het strand om te wandelen aan zee. Lekker knuffelen met mijn kinderen staat op één, net als lekker met ze spelen. Maar ik hou ook van zingen, piano spelen, dansen, boeken lezen... voor de rest doe ik niet zoveel in mijn leven... (met een droog toontje en een schaterlach). 


Tot slot: wat maakt jou jou?

Even nadenken.. wat mij typeert is dat ik een natuurlijk enthousiasme en positiviteit in me heb. Ondanks de dingen die ik heb meegemaakt in mijn leven, heb ik altijd een geloof in het leven. Vanuit die natuurlijke blije ei-staat probeer ik elke dag te kijken naar alles wat er wél kan en wat er wél is. Je zou het naïef kunnen noemen, haha. Maar dat is wel wat me altijd leidt en daardoor heb ik vertrouwen in mijn kompas en ook in dat van anderen. En wat mij ook typeert is dat ik een rupsje-nooit-genoeg ben die het heerlijk vindt om kennis op te doen. Boeken lezen, leren, groeien, nieuwe dingen ontdekken… I love it, dat zet mij ook altijd in blije ei-modus. Er is nog zoveel te ontdekken! Dat geeft me echt een gevoel van vrijheid en ruimte.

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page