TEACHER TRAINING YOGA NIDRA & PRANAYAMA FUNDAMENTALS 1

In de Fundamentals training krijg je een gestructureerd overzicht van Yoga Nidra en Pranayama in theorie en praktijk voor het lesgeven en/of voor eigen verdieping.

 

In deze opleiding leer je wat Yoga Nidra is, leer je het geven en krijg je tools om je eigen ervaring uit te diepen. Yoga Nidra is een systematische oefening waarin je begeleid wordt van grof naar subtiel gewaar zijn. Yoga Nidra kan diepe ontspanning teweeg brengen op o.a. fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het is een heel goede voorbereiding op meditatie en kan ook een meditatie op zich zijn. De verschillende stappen die je doorloopt in Yoga Nidra werken op diverse aspecten van het bewustzijn en kunnen diepere inzichten geven in hoe patronen in je werkzaam zijn. Er wordt gewerkt met 2 systemen; dat van Swami Satyananda Saraswati en Swami Rama.

 

Pranayama kun je uitleggen als adembeheersing, maar de term omvat veel meer. Via de adem kun je je systeem beïnvloeden op verschillende manieren. Je leert hoe verschillende ademhalingsoefeningen technisch en energetisch werken en krijgt een overzicht voor een solide basis. Alle oefeningen worden uitgebreid behandeld en je neemt ze zelf door. Bandhas (energiesloten) worden ook behandeld voor een dieper begrip van de relatie met de adem. Verder krijg je een introductie in Swara Yoga, dit wordt ook wel de yoga van de neusademhaling genoemd.

Deze opleiding wordt gegeven door Bart Benschop.

 

Tijdens de lunchpauze wordt er een vegan soep geserveerd. Dit is inclusief in de prijs, als ook thee en water gedurende het weekend.

Geïnteresseerd in de data of wil je je inschrijven? Je vindt alle informatie hieronder. Lukt het niet? Probeer het dan via de MindBody Online website.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Yogasite | Dr. Struyckenstraat 165 | Breda

ZOEK JE IETS ANDERS?