YIN YOGA & ESSENTIAL OILS

Self-care Sunday: vertragen, verbinden en opladen.


Ben jij toe aan wat extra aandacht voor jezelf? Die hoognodige me-time, waar je normaal gesproken niet of nauwelijks aan toe komt? Deze zondagmiddag neemt Annemarie van Dam je mee op een innerlijke reis. In het dagelijks leven sta je vaak in doe-modus: vanuit je hoofd beredeneren hoe je alles wilt realiseren, zonder goed te voelen waar je écht behoefte aan hebt. Yin yoga ontspant het bindweefsel en de gewrichten: zo kan spanning makkelijker losgelaten worden. Om het anti-stress effect te vergroten worden de houdingen ondersteund door essentiële oliën. Zo worden de fysieke, mentale en emotionele effecten van de workshop nog extra versterkt. Zodat je je aandacht goed naar binnen kunt keren, dieper gaat ademen en gemakkelijker kunt ontspannen. Echte zelfzorg dus!

Tijdens deze winterworkshop werken we aan houdingen volgens het waterelement van de 5 elementen, dat volgens de Chinese geneeskunde verbonden is aan de nieren en urineblaas. De nieren controleren de lichaamssappen, gifstoffen en gestagneerde energie (chi). Ze zorgen ervoor dat processen weer op gang komen en dat in ons lichaam, de geest en de ziel alles weer kan stromen.

 

Yogadocent en coach Annemarie van Dam geeft onder andere les bij Yogasite, vooral in de ‘zachtere’ vormen mindful yoga, restorative yoga en yin yoga. Zij zal je onderdompelen in een lange yin sessie, ondersteund door essentiële oliën. Annemarie zet mindfulness in om met behulp van je ademhaling - zonder oordeel - te observeren wat er allemaal in je hoofd afspeelt. Als je eenmaal je monkey mind kunt ervaren zonder in paniek te raken, dan zal je merken dat de spanning in je lijf vermindert en er verzachting optreedt. 

 

Yin yoga en essentiële oliën vullen elkaar goed aan: twee krachtpatsers in het ondersteunen van je gezondheid. De essentiële oliën van dōTERRA®. worden tijdens deze workshop gebruikt. Bij de introductie van de workshop krijg je een korte uitleg over de oliën, die een therapeutische graad hebben, waardoor er veel meer toepassingen zijn dan alleen als lekker luchtje in je huis. Daarna maak je bij elk onderdeel, zoals de beginmeditatie, de mindful bewegingen én de yin houdingen steeds kennis met een verschillende olie. Dit doe je door eraan te ruiken, de olie op je derde oog, pols of nek te smeren én hem - als je wilt - zelf te proeven. Bij het laatste onderdeel kun je zelf een olie-blend kiezen uit de dōTERRA® Yoga Collection, die je kunt ervaren tijdens de laatste yin-sessie of de eindontspanning.

 

Aan het eind van deze self-care workshop ga je naar huis met een fijne dosis mentale balans, ontspanning en nieuwe tools om lief voor jezelf te zijn. Je krijgt tips om je self-care practice thuis voort te zetten, met yoga en de oliën. Wees welkom en gun jezelf wat me-time!

Datum

zo 2 feb 2020 | 13u30 - 16u00

Docent

Annemarie van Dam

Kosten

35 euro

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Yogasite | Dr. Struyckenstraat 165 | Breda

ZOEK JE IETS ANDERS?