top of page

SANNE BOLDING

Mijn lichaam is mijn kostbaarste 'bezit'. De liefde voor beweging begon bij klassiek ballet. Als klein meisje kon ik niet stilzitten, ik danste altijd en overal, op school, in huis, ik wist zelfs manieren te vinden om de trap op te dansen (tot ongenoegen van mijn moeders zenuwstelsel ;) ). 

De puurheid van het klassiek ballet kon me diep raken. Ik werd ouder en mijn droom werd serieuzer, ik kwam op een vooropleiding terecht en later op de docentenopleiding van de dansacademie. Daar kwam ik mijzelf flink tegen. Het danswereldje is hard, dit pastte niet bij mij en ik maakte de keuze om de droom een droom te laten. In dat proces kwam yoga op mijn pad. 

 

Ik weet de eerste yogales die ik volgde nog goed, tijdens mijn vooropleiding, het maakte indruk op me. Een positie aannemen en daarin stilte vinden, ademen en voelen, dat was interressant! Een aantal jaar later kwam het terug en ging er een wereld voor me open. Bij yoga mocht je luisteren naar je lichaam, mocht je zacht zijn. Yoga gaat niet over het lichaam ergens toe dwingen, maar juist om accepteren wat er is en ruimte geven. Zoals Robert het eens heel mooi zei: 'The body has to open willingly'. Dat was een mooi leer proces, dat niet alleen op mijn lichaam bleek te slaan ;).

Yoga brengt mij verbinding. Met het nu, met mijzelf en mijn lichaam. De maatschappij verlangt veel en yoga brengt mij terug naar wat voor míj belangrijk is, naar mijn eigen unieke kern en mijn hart. 

 

Ik leer steeds meer over hoe je yoga en het lichaam kan inzetten ter bevordering van je gezondheid. Hoe het lichaam een heel eerlijke weerspiegeling is van je gehele gestel en dat het je kan leren volledige verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf. Dit wil ik graag overbrengen in mijn lessen. In mijn lessen maak ik een afwisseling in fysieke uitgading/intensiteit en momenten van rust . Ik hou van goede alignment en leg veel focus op het voelen.

 

Begin 2017 heb ik de 200h teacher training bij Robert Boustany en Dorinda Farver behaald en ik hoop eind dit jaar mijn 500h af te ronden. De pralaya yoga van Robert Boustany vind ik enorm interressant en ik wil me daar graag verder in verdiepen, daarom volg ik regelmatig lessen bij Marlies de Koning in Delft en ga ik in oktober een maand lang trainen in Houston bij Robert's Pralaya yoga studio. Daarnaast heb ik een specialisatie training in aerial yoga gevolgd bij Boban Krstic, een vorm van yoga die zowel speels en sierlijk als confronterend en intensief is, een prachtige combinatie! Ook heb ik een specialisatie in Restorative yoga gevolgd bij Veda Ela, de kunst en het diepe effect van de rust en stilte zijn zo helend. Na hier mijn eigen proces in aangegaan te zijn wil ik rustig opbouwen naar het doceren hiervan.

sanne-bolding.jpg
bottom of page