top of page

ROBERT BOUSTANY

E-RYT500.png

Robert Boustany is de oprichter van Pralaya Yoga en heeft al ruim 50 jaar (internationale) ervaring met het geven van Yoga lessen, seminars en trainingen. Robert is een opgeleid natuurkundige waardoor hij bekend staat om zijn gedetailleerde kennis van de anatomie en fysica van houdingen waarbij hij energetische en anatomische redenen biedt voor juiste uitlijning in houdingen.  

Robert heeft vele esoterische vormen van Yoga, Tai Chi Chuan, Qigong en een verscheidenheid aan zelfzorg modaliteiten uitgebreid bestudeerd, wat heeft geleid tot zijn uitgebreide kennis van zelfzorg van vandaag de dag. Dit is de basis van waaruit hij Yoga docenten opleid sinds begin 1970.

Zijn filosofisch perspectief is Advaita Vedanta, wat gebaseerd is op fysica, gedetailleerde observatie en het begrip van perceptie en taal zoals uitgedrukt door Dr. Vijay Shankar.

Robert heeft getraind met vele prominente yogis en swamis waaronder BKS Iyengar, verschillende senior Iyengar docenten, Billie Gollnick, Ana Forrest, Dr. Vasant Lad, David Swenson, Doug Swenson, Swami Muktananda, Swami Ranganathananda, Vethathiri Yogiraj Maharishi, en Swami Satchitananda, het pad van compassie binnen het Boeddhisme. Robert is ook opgeleid in Tai Chi Chuan en Qigong met verschillende bekende meesters. Op dit moment blijft hij zichzelf ontwikkelen bij zijne heiligheid Swami Vidyadhishananda en de Hansavedas Self Enquiry Fellowship.

www.pralayayoga.com

robert-boustany.jpg
bottom of page