top of page
 • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: Aangepast lesrooster & tips voor online les volgen

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2023

Lieve jij,


Kerstmis. Feest van het licht. Licht en daarmee ook perspectief in de donkerste tijd van het jaar. En zo vlak voor het einde van het jaar zijn deze dagen ook een goed moment om terug te kijken. Dat doen we hier graag met jullie! Wat was het een prachtig jaar… Een jaar geleden startten we als nieuwe eigenaren van Yogasite (niet bepaald eenvoudig zo zonder overheidssteun omdat we worden gezien als nieuw opgericht bedrijf, maar dat terzijde) Een volledig jaar dus... En wat is er sindsdien veel gebeurd! Wat hebben veel moois zien ontstaan. Op de mat en naast de mat. En wat hebben we veel warmte mogen ervaren. De reden dat we doen wat we doen, is dat we er willen zijn voor anderen. Voor jou. Of je nou komt om flexibeler of sterker te worden, voor ontspanning, om te groeien, te verbinden, te ontdekken. Om te herstellen of te helen. Misschien omdat je rugzak al een tijdje te zwaar beladen is, je al te lang op je tenen loopt. Voor onszelf was Yogasite ooit de plek waar wij zelf die rugzak konden verlichten. Waar we sterker en flexibeler werden. Waar we de stem van ons hart weer hoorden in plaats van alleen de kritische stemmetjes in ons hoofd. Waar we beseften dat dit leven in essentie gaat om hartsverbindingen. En juist daarom is Yogasite ons zo dierbaar. We willen dat ook jij thuis kunt komen bij Yogasite. Zodat je kunt thuiskomen bij jezelf. Want we geloven dat als jij thuis bent bij jezelf, dat een ripple effect heeft op de mensen om je heen. En dus een positief, hartverwarmend effect heeft op de wereld. Maatregelen of niet, we willen die veilige haven blijven bieden. En doen dat door te focussen op wat er wel kan, op wat er wel mogelijk is. En wat kan er wel?! Online lessen bijvoorbeeld. We weten inmiddels dat online werkt. Dat we jullie kunnen bereiken. Dat we jullie kunnen voelen zelfs ... (hoe zweverig dat misschien voor sommigen van jullie ook klinkt.) En dat dat andersom ook het geval is. En wat er nog meer kan, lees je verderop in deze nieuwsbrief! We willen hier graag nogmaals tegen je zeggen: Als je hulp nodig hebt, laat het ons weten! We zijn er voor je. Ben je niet zo handig met techniek en weet je daardoor niet hoe vanuit huis online lessen te volgen ...? Neem contact met ons op! We leggen het je graag uit...! En ook: Ben je verdrietig, eenzaam of heb je behoefte aan contact: laat het ons weten! We helpen je graag met je yoga, maar willen ook naar je luisteren. Of komen bij je op bezoek, gaan met je wandelen, etc. We wensen je een fijne kerst. Mooie dagen met kleine, fijne lichtpuntjes... Namasté (het licht in mij groet het licht in jou)

namens het volledige Yogasite team, Ellen & Joost


Wat kan er nog wel?


Natasja & Ellen | zo 26 december | 10:00 - 11:30


Op tweede kerstdag hebben we een speciale lekker lange kerst-yoga-les voor je gepland. Deze les duurt 90 minuten en wordt door Natasja en Ellen samen gegeven. Het eerste deel van de les gaan we fysiek aan de slag met fijne yoga (voor iedereen geschikt) en we sluiten de les af met een boeddhistische meditatie gericht op liefdevolle vriendelijkheid. Want als er iets is dat we in deze uitdagende tijd willen uitdragen ... De les kun je volgen vanuit je abonnement, rittenkaart of als losse les. Als je in de buurt woont, kom dan na afloop van de les gerust even langs bij onze Koek & Zopie kraam voor een frisse neus en een warme buik. De kraam is van 11:30 tot 13:00 geopend.

Yoga Walk wintereditie Team Yogasite | za 8 januari 2022 | vanaf 9:00u


Op zaterdag 8 januari organiseert Yogasite de tweede editie van de Yoga Walk. Ditmaal in het heerlijke Mastbos. In tweetallen wandel je door ons fijne Bredase bos en geniet je van de helende kracht van de natuur. Onderweg ontmoet je onze docenten voor een korte practice of een mooie oefening. Winterproof uiteraard! Aan het einde van de Yoga Walk staat er een warm drankje en heerlijke take away lunch voor je klaar. Deze Yoga Walk is voor iedereen. Leden ticket - € 10,00 Niet-leden ticket - € 15,00 Praktische informatie: De Yoga Walk duurt ongeveer 1,5 uur (inclusief yoga). Vanaf 9:00u start er iedere 5 minuten een tweetal. De laatste starttijd is om 11:00u. Je loopt in een groepje van maximaal 2 personen*. Als je voorkeur hebt voor een specifieke tijd of wandelmaatje, stuur ons dan na aanmelding even een aanvullend mailtje via info@yogasite.nl. Uiterlijk op vrijdag 7 januari krijg je van ons te horen op welk tijdstip jouw walk start. Je hoeft geen yogamatje mee te nemen. * Kinderen t/m 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis meedoen.

Online les volgen

Hoe gaat online les volgen in z'n werk?

 • Je boekt deze lessen op dezelfde wijze als je studiolessen via de app van Eversports of via het rooster op onze website. Zodra je je hebt ingeschreven, vind je de boeking terug in je Eversports account onder 'mijn boekingen'.

 • We gebruiken voor de livestreams het programma Zoom. Download de app via www.zoom.us op je laptop, tablet of evt. telefoon (geen aanrader i.v.m. klein scherm).

 • Vanaf 15 minuten voor aanvang van de les, staat de link naar de livestream open. Je vindt deze onder 'mijn boekingen' in de app of op de website van Eversports (inloggen kan rechtsboven). Door op de groene button bij de boeking te klikken, kom je in de online les.

 • Zet bij voorkeur je camera aan, zodat de docent aanwijzingen kan geven tijdens de les. Zet je geluid tijdens de les op 'mute', zodat niemand last heeft van achtergrondgeluiden. De lessen worden opgenomen voor de Yogasite videotheek, maar door de instellingen is alleen de docent zichtbaar op de opname.

 • Als het niet lukt om in te loggen of er gaat aan jouw kant iets niet goed tijdens de les, bel dan naar Yogasite! Ons nummer: 06-2001 38 48. We helpen je graag.

 • De docent sluit de les in Zoom af, zodra de les afgelopen is.

Opgenomen lessen in de videotheek volgen Om eerder opgenomen lessen te doen, log je in op de Eversports app of website en ga je naar het menu videos. In de videotheek vind je een overzicht van alle video's die we aanbieden.

 • Door een video te selecteren, zie je alle details.

 • Om een videoles te volgen, klik je op de gewenste video en kies je hoe je deze wilt ontgrendelen. Voor de reguliere lessen van 75 minuten kun je je lopende abonnement of strippenkaart gebruiken. Heb je die niet, dan kun je de door jou gewenste videoles ontgrendelen door een losse online les aan te schaffen.

 • Zodra je de video hebt ontgrendeld, verschijnt deze in je Eversports account onder 'mijn video's'. Bij elke video zie je tot wanneer de video voor je beschikbaar is (standaard 24 uur). Na de einddatum is de videoles niet meer zichtbaar en dien je hem desgewenst opnieuw te ontgrendelen.

 • Om de videoles te bekijken, hoef je alleen op de video te klikken.

Tips voor een fijne thuis-yoga-ervaring Door naar de studio te komen, kun je even uit je dagelijkse leven stappen. Thuis is dat lastiger. Daarom is het belangrijk om een zo fijn mogelijk yogaplekje voor jezelf te creëren. Want als je vanaf je mat aan de ene kant tegen een volle wasmand aankijkt en aan de andere kant naar een vol bureau, dan kun je je vaak niet lekker ontspannen. Daarom deze tips:

 • Zoek de plek in huis uit waar jij het rustigst van wordt.

 • Maak er een ritueel van om deze ruimte klaar te maken voor jouw les: ruim losse spullen op, sluit de gordijnen, leg je matje, blok en dekentje klaar. Zorg voor een aangename temperatuur en steek msn een kaarsje of wierook aan. En zet een muziekje op als je dat fijn vindt tijdens de les.

 • Vraag eventuele gezinsleden of huisgenoten om je niet te storen tijdens de les en zet je telefoon op stil.

 • Probeer het zo te plannen dat je na de les niet meteen naar je volgende activiteit hoeft.

 • Schroom niet om tijdens de online les hulp te vragen aan de docent, zoals je dat in de studio ook kunt doen. We projecteren de deelnemers op het grote scherm en kunnen dus prima aanwijzingen geven.

Yogamaterialen


Mocht je nog geen eigen yogamat of blokken hebben en jezelf een decembercadeautje willen geven ... we hebben kleurige yogamatten en -blokken (zie foto) te koop bij Yogasite. Al onze matten zijn extra breed en heel duurzaam in gebruik. Een mat kost 47 euro en een blok 15 euro. Je kunt even langskomen bij ons of een mailtje sturen met je wensen. Is je budget momenteel niet toereikend genoeg, maar heb je wel nood aan een yogamat en blokken? Neem dan even contact met ons op. We hebben een aantal matten en blokken te leen (je betaalt wel een klein bedrag aan borg), die je kunt gebruiken tot we je weer in de studio mogen ontvangen voor lessen.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page