top of page
 • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: Lente! Tijd voor licht en zachtheid!

De temperaturen worden zachter, de dagen lichter. De vogels zijn terug en zingen van nieuw leven en hoop. De eerste bloesems piepen al uit hun knoppen, de eerste groene blaadjes zijn opgevouwen zichtbaar tussen de nog bruine, kale heggen... Het is net alsof de natuur nog héél even met haar ogen dicht geniet van haar laatste restje sluimerende winterslaap voordat ze goed wakker wordt, een diepe zucht slaakt, zich eens lekker uitrekt en aan een nieuw voorjaar begint. In de ontluikende lente is zachtheid voelbaar. De natuur vouwt zich langzaam uit, opent zich rustig en ongehaast. Ze laat zich niet opjagen, laat zich niet afschrikken door de laatste stormen en regendagen van maart-roert-zijn-staart. Onder de grond laat ze rustig haar zaadjes groeien en ze wacht geduldig tot het tijd is om zich op te rekken, zich een weg door de aarde heen te banen en naar het licht te bewegen. De natuur doet gewoon haar ding: ze volgt haar eigen ritme en tempo, in een vanzelfsprekend vertrouwen dat de lente vanzelf onvermijdelijk doorbreekt. Wij zijn onderdeel van de natuur en ook ons lichaam weet precies wat het moet doen. Terwijl de zon weer vaker gaat schijnen en ons zacht en liefdevol uitnodigt om weer in beweging te komen, gaat ons lichaam ontgiften om het immuunsysteem weer op te bouwen en te versterken. Alle afvalstoffen die zich in de winter in ons lichaam hebben opgehoopt, moeten naar buiten. Daarom kun je misschien wat voorjaarsmoeheid voelen. Geeft niks. Beweeg mee op de golven van de seizoenen en luister naar je lichaam. Gun jezelf wat zachtheid om - net als de natuur buiten - je rustig te openen, uit te rekken en op te laden voor het seizoen van licht en groei dat komt. Namasté. (het licht in mij, groet het licht in jou)

 
 

Ontspan maar...!


Een veer kan niet altijd gespannen staan. What goes up, must come down. Spieren versterken, flexibiliteit verhogen en conditie vergroten, het zijn allemaal belangrijke doelen van onze yoga beoefening, maar hebben ook tegenwicht nodig: ontspanning. Want als je diep kunt ontspannen en herstellen, kun je daarna weer vol energie aan de slag met wat jij belangrijk vindt. Om die reden bestaat er Restorative Yoga. Een hele fijne, rustige vorm van yoga die maar op één ding gericht is: zo diep mogelijk ontspannen. Zodat je je volledig kunt overgeven aan het moment en kunt loslaten. Dat heeft heel veel voordelen:

 • Het helpt je lichaam je stress-systeem te kalmeren.

 • Het verlaagt je hartslag en bloeddruk en geeft je organen meer zuurstof.

 • Het zorgt ervoor dat je lichaam zich weer kan richten op herstellen en opbouwen.

 • Het helpt je om stil te worden en weer te luisteren naar wat je voelt en nodig hebt.

 • Het maakt je rustig en is een top voorbereiding op meditatie.

Een sessie Restorative Yoga is écht een cadeautje aan jezelf.

Wil jij dit zelf ervaren? Iedere dinsdagavond geeft Joost een heerlijke les Restorative Yoga in onze studio, die je zowel bij ons kunt volgen als online vanuit je eigen huis. Weet dat je meer dan welkom bent! Wil je er dieper induiken en er alles van weten? Bij Yogasite kun je ook terecht voor alle vier modules van de '00h Teacher Training 'Restorative Yoga & Meditation'. De trainingen worden - verdeeld over vier weekenden - verzorgd door Veda Ela in onze studio.

Wil je graag nog meer lezen over restorative yoga? Lees dan ons uitgebreid artikel op onze blog. Daarin schrijven we over de werking en de voordelen van Restorative Yoga én de verschillen met Yoga Nidra en Yin Yoga. Lees 'm hier.

 

Listen to Your Heart


Het eind van de winter is in zicht... misschien voel jij daarom juist nu de behoefte om jezelf te warmen aan de stralen van de warme zomerzon. Om jezelf een paar dagen voor jezelf cadeau te doen. Iedere ochtend te starten met een lekkere lange yogales. Prachtige wandelingen te maken in uitgestrekte groene heuvels. Je te laten dragen door de pure kracht van de rotsen onder je voeten en te voelen wat dat met je doet.

Je bent van harte welkom om mee te gaan naar het zonnige Valencia. Van 3 t/m 7 april organiseren we daar namelijk een hele fijne, inspirerende retraite. Met een te gek programma dat lichtheid en helderheid brengt en je helpt om de stem van je hart weer (of beter) te horen.

Want in het drukke dagelijkse bestaan is het vaak lastig om je innerlijke stem te onderscheiden van alle andere stemmen die tegen je praten. En toch vraag je jezelf misschien wel af: hoe zou het zijn als mijn hart het voor het zeggen had? Hoe zou ik dan leven? Wat wil ik ten diepste?

In onze volgende retreat 'Listen to Your Heart' nemen we de tijd om dit te onderzoeken. Met yoga en meditatie om oude spanningen los te laten en bij jezelf te komen, coaching om te groeien en bewust te worden, gezonde voeding om je lichaam te voeden en tantra om een diepe verbinding te kunnen maken met jezelf en anderen. Op onze happy place onder de Spaanse zon en midden in de prachtige natuur.


Wil jij dit ook? Ga dan mee op retraite!

Wanneer: 3 t/m 7 april 2023 Waar: Valencia, Spanje

Let op: nog maar één plekje beschikbaar!


 

Wijziging in het rooster: Inge Vrijheid komt lesgeven!


Vanaf komende week is er een kleine wijziging in het lesrooster. En dat is met een leuke reden, want we mogen weer een te gek mens aan ons docententeam toevoegen! Vanaf komende week zal Inge Vrijheid ons team komen versterken. Je zult haar tegenkomen tijdens de Yin Flow les op maandagavond 20.30 uur, die ze overneemt van Femme. Ze zegt daarover: "Als iemand die veel beweegt en het heerlijk vindt om bezig te zijn, heb ik genoeg yang. Maar van yin ben ik echt gaan houden. Een stapje terug, rust nemen, luisteren naar mijn lichaam en genieten van de ruimte die ik zelf kan maken. Waar ik eerst dacht dat alleen fysiek werken loont, zie ik nu dat ruimte maken en zachtheid toelaten, zoveel kan brengen. Yoga is geen sport of een doel, maar een kadootje. Eentje voor jezelf." Kom jij ook een keertje naar de les van Inge? Yin flow is een hele fijne, ontspannende les die je helpt om zacht de overgang te maken van activiteit naar rust en om te bewegen van binnenuit en vanuit flow, in plaats van vanuit presteren. In het schema hieronder hebben we nog even het rooster van de maandagavond voor je op een rijtje gezet:

 

Grow into yoga ❤️


Vijf lessen in vijf weken voor al jouw yogavragen...


Want heb jij dat ook wel eens? Je rolt vol goede moed je yogamat uit en je bent er helemaal klaar voor. Zin om een heerlijke les te volgen. Even een moment voor jezelf en goed voor je lichaam zorgen. En dan begint je hoofd. “Doe ik het eigenlijk wel goed?”


Je kijkt om je heen en vergelijkt jezelf. Iedereen lijkt het veel beter te kunnen dan jij en precies te weten hoe het moet. Terwijl jouw hoofd vól vragen zit. “Zit ik wel goed op mijn blok?”, “Hoe moet die downward facing dog als je niet zo’n perfecte driehoek kunt maken met je benen?”, “Sta ik wel goed in deze houding?”, “Mijn benen zijn hier veeeel te stijf voor”... “Ben ik hier eigenlijk wel geschikt voor?”


Soms is het in een les lastig om je uit te spreken en je vragen te stellen. Je voelt je ongemakkelijk of bent bang dat je vraag teveel tijd kost of dat het onbeleefd is om zoveel aandacht op te eisen. Uit schaamte slik je je vraag maar in en blijf je stil.


Maar wees gerust: dit is zo herkenbaar! Iedereen heeft vragen. We snappen ook dat het lastig kan zijn om in een les je vragen te stellen. Wij maken juist heel graag tijd voor jouw vragen! We nodigen je graag uit je vragen te stellen, ook tijdens de lessen! Maar mochten er vragen in je leven en je daar graag apart van de lessen dieper op in willen gaan, dan hebben we iets fijns voor je:


Introductiecursus: Grow into Yoga

Vijf lessen in vijf weken. Een vastomlijnde cursus, waarin je persoonlijk advies krijgt en er alle tijd is voor jouw lijf en jouw vragen. Tijdens de Grow into Yoga-cursus krijg je uitleg en ga je oefenen met de basisprincipes van (Pralaya) yoga, zodat je je zekerder voelt in jouw lijf en vol goede moed terug de mat op gaat. En zodat je jouw wekelijkse lessen veilig en met vertrouwen kunt volgen. Of je nu al lang yogales volgt of pas net bent begonnen.

 • 5 lessen in 5 weken

 • Dinsdagavond van 19.00u - 21.00u

 • Uitleg en oefenen met basisprincipes

 • tijd voor al jouw vragen

 • Als je een week gemist hebt, mag je deze inhalen op een later moment

Je vindt de Introductiecursus Grow into Yoga in je Eversports App onder het kopje 'Cursussen'. Schrijf je in via Eversports en vraag maar raak, wij hebben de tijd!

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page