top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: Innerlijke vrede & de magie van verbinding ✨

Kun je tussen de grijze winterdagen door af en toe de lichte energie van de lente voelen? Voel je het wanneer de zon haar steeds weer iets warmere stralen door de kale takken op je huid laat vallen? En hoor je het wanneer je een bont koor van vogelstemmen de dag bezingt?


Februari. De maand van changing gears. Na de feestdagen en het zachte opstarten in januari, loopt alles weer in de pas en komt de wereld weer op stoom. Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Met goede voornemens gaan we in versnelling zes op onze doelen af. Tijd voor bloei en groei, voor actie!


Misschien heb jij dat ook. Of misschien ben je in januari juist met zuivere intenties en goede moed begonnen maar ben je inmiddels alweer je intentie verloren. Omdat het leven gebeurde, omdat het tegen zat, omdat je gewoon niet zo werkt of in elkaar zit. Geeft niets.


Of je nu klaar bent voor actie, behoefte hebt aan nog wat langer onder je dekentje zitten of alweer gestopt bent met je plannen: het is allemaal goed. Je mag mild zijn voor jezelf. Je kunt iedere dag (opnieuw) beginnen en je best doen. En je mag onthouden dat je beste best niet iedere dag even goed is. Dat je de ene dag krachtig vlamt en de volgende dag minder helder schijnt. Dat is oké.


Yoga inspireert ons om altijd te blijven zoeken naar de balans. Balans tussen actie en kracht aan de ene kant en rust en zachtheid aan de andere kant. Je ziet het in de opbouw van een yogales. Pittige houdingen worden gevolgd door een moment bijkomen in childs pose. Na een (intensieve) yogales sluiten we altijd af met een eindontspanning in Savasana. En steeds weer keren we terug naar onze ademhaling en naar wat er van binnen gebeurt.


Yoga nodigt ons uit om actie en kracht te verenigen met rust en zachtheid. Om vol energie ergens voor te gaan en daarna weer even tot rust te komen. En om steeds weer naar binnen te keren.


Want het zit allemaal al in je.

De kracht én de zachtheid.

De actie én de rust.

De groei én het herstel.


Maak er een prachtig jaar van, maar vergeet niet regelmatig naar binnen te keren, naar de plek van inner peace. Weet dat je altijd welkom bent voor een moment van rust en tijd voor jezelf.


Namasté!

(het licht in mij groet het licht in jou)

 

Retraite op de Veluwe: Inner Peace

Wat voor moois er ontstaat wanneer je kiest voor rust en naar binnen keren, mochten wij opnieuw ervaren tijdens onze winter retreat eerder deze maand. Het was de eerste keer dat we een retraite in Nederland organiseerden, na tientallen retraites in ons vertrouwde Valencia. Het weer was iets minder zonnig en warm dan in Valencia en de natuur iets anders dan in Spanje, maar het belangrijkste bleef hetzelfde: de veiligheid en warmte, waarin iedereen kan groeien. En het mooie is: eigenlijk is daar niet eens zoveel voor nodig. Het is genoeg dat we er allemaal voor hadden gekozen om daar te zijn op dat moment, op die plek en in deze groep. Om de buitenwereld even te laten voor wat-ie was en te landen in het moment. Om de tijd te nemen voor yoga, meditatie en persoonlijke groei. Om open te staan voor het verhaal van anderen en voor wat er tijdens zo’n retraite kan ontstaan. Om te verbinden met jezelf en elkaar. En dan... dan ontstaat er magie. Want waar mensen elkaar ontmoeten en écht gaan zien, ontstaat liefde. Liefde die transformeert. En die transformatie is prachtig om te zien. De transformatie die we tijdens de retreat mochten zien, was hartverwarmend. Magisch om te ervaren hoe de energie veranderde. De moeheid, angst, boosheid en stress die sommige deelnemers meedroegen bij binnenkomst verdween. Er kwam ruimte: er mocht geademd worden, gevoeld en geuit. In verbinding met elkaar durfden we ‘ja’ te zeggen tegen alles wat zich van binnen aandiende. Het was de liefde als groepsenergie die ons opving, droeg en optilde. En naarmate de week vorderde, werden gezichten zachter en brak de zon door in ogen (en magisch genoeg ook door het grijze wolkendek!). Na afloop gingen we allemaal lichter naar huis. Met een hart vol liefde, nieuwe energie en allerlei dingen om over na te denken.

 
 

Listen to Your Heart


In het drukke dagelijkse bestaan is het vaak lastig om je innerlijke stem te onderscheiden van alle andere stemmen die tegen je praten.


Maar hoe zou het zijn als je hart het voor het zeggen had? Als al die andere stemmen even zouden verstillen en je kon onderscheiden wat je ten diepste echt wilt? Welke keuzes zou je dan maken? Hoe zou je je dan voelen? Hoe zou je leven?


In onze volgende retreat 'Listen to Your Heart' nemen we hier de tijd voor. Met yoga en meditatie om oude spanningen los te laten en bij jezelf te komen, coaching om te groeien en bewust te worden, gezonde voeding om je lichaam te voeden en tantra om een diepe verbinding te kunnen maken met jezelf en anderen. Op onze happy place onder de Spaanse zon en midden in de prachtige natuur.


Wil jij dit ook? Ga dan mee op retraite!


Wanneer: 3 tot 7 april 2023

Waar: Valencia, Spanje


 

Voeding voor lichaam en ziel


Een retraite is de ultieme gelegenheid om jezelf op te laden en te voeden. Tijdens een retraite is er tijd voor jóu, voor jouw lichaam en geest. Met yoga, meditatie en beweging bouw je aan een sterkere jij. Maar ook voeding is een krachtig onderdeel van de retraite. Want eten is niet alleen lekker en gezellig, voeding heeft ook ongelofelijk veel impact.


Denk er maar eens over na: voeding is wat je letterlijk in jezelf stopt. Wat jij kiest om te eten, daar moet je lichaam het mee doen. En: wat erin gaat, komt er ook uit. In de vorm van energie en het functioneren van je darmen. Maar ook in helderheid in je hoofd, concentratie en stemming.


Goede voeding is essentieel en een onmisbaar onderdeel van goede zelfzorg. Daarom zorgen we tijdens onze retraites voor de beste voeding die we kunnen vinden. Biologisch, vers bereid en natuurlijk om je lippen bij af te likken. Afgelopen retraite werden we verwend met absoluut fantastisch eten. Onze kokkin Simone kookte werkelijk de sterren van de hemel (hieronder stelt ze zich voor). En het bijzondere was: ondanks het intensieve programma hadden we de hele week volop energie, nooit honger en nooit een te volle buik. Dát is wat goede voeding doet.

 

Het Yogasite Team

De Rubriek: Even Voorstellen Deze week... Simone Bergmans!


Yogasite is een prachtige verzameling mensen. Zoveel lieve fijne en ervaren docenten, met ieder hun eigen verhaal wat yoga voor hen betekent. Waarom ze lesgeven, wat hun specialiteit is, en wat ze meenemen in hun lessen. Ondersteund door het vaste team van Yogasite dat dagelijks met heel veel liefde en plezier voor de yogastudio, de opleidingen en de retreats zorgt. Elke nieuwsbrief zetten we een van onze teamleden in het licht. Met deze week... ...Simone Bergmans

✨ Ik ben Simone, 41 lentes jong en trotse moeder van een zoon en dochter. Mijn lievelingskleur is groen, mijn favoriete vakantieland is Noorwegen en je kan me midden in de nacht wakker maken voor Hollandse garnalen & sushi. 😍 ✨ Sinds anderhalf jaar werk ik bij Yogasite en maak ik vegan gebak voor het Yogasite café. De ‘vegan healthy, foodgebak en snacks’, die in de vitrine bij Yogasite liggen, zijn over het algemeen 100% vegan, gluten,- en lactosevrij, bevatten geen geraffineerde suikers en kunstmatige zoetmiddelen. Ik verwerk echte superfoods, fruit/ groenten en zaden/ noten en pitten in het gebak. En dat is niet voor niks.... ✨ Mijn zoektocht naar gezonde voeding en leefstijl begon na een opeenstapeling van ingrijpende life events en mijn levensmotto destijds: ‘niet lullen maar poetsen’. Maar ik en mijn lichaam stonden in een gestresste overlevingsstand: problemen met de concentratie, energie, huid, maag, hormonen, slapen, stemming en stijve, pijnlijke spieren/ krampen. Oeps….? ✨ Langzaam ben ik omgeschakeld naar een ander voedingspatroon. Ik kwam er dankzij Charlotte Labee (van Brainfood) achter dat van wat je in je mond stopt, 25% direct naar je hersenen wordt vervoerd. En dat er een verbinding is van onze darmen naar onze hersenen. Om Hippocrates maar te citeren: ‘All disease begins in the gut’. (alle ziekten beginnen in de darmen). Mijn klachten verdwenen binnen een aantal maanden en ik werd vooral lichamelijk fitter dan ooit (op mijn veertigste!). ✨ Ik heb zelf dus de kracht ervaren wat de juiste voeding voor mijn hersenen deed en voor de balans in mijn lichaam. Bij Yogasite wil ik anderen bewust laten zien, ruiken en proeven dat je supermooie taarten kunt (s)maken met verschillende ingrediënten en dat ‘vegan’ onwijs lekker is. En vooral dat je energie behoudt en zelfs kríjgt na zo’n heerlijke punt taart, plak cake of bonbon! Alle goeds en liefs! Simone. Meer lezen over de wijsheid van Simone? Lees dan ons uitgebreide interview op onze blog. En kom vooral eens een gebakje van haar proeven bij Yogasite. Iedere dinsdag vult zij onze vitrine met allerlei lekkers!

 

Uitgelicht: Pralaya Yoga


Als je al wat langer bij Yogasite komt, ben je het woord ongetwijfeld tegen gekomen in het rooster: Pralaya Yoga. Het is een nog vrij onbekende vorm van yoga, maar wij hebben 'm de basis gemaakt van onze yogaschool. Zo hebben we speciale Pralaya Yogalessen, maar komen ook de principes van Pralaya terug in veel van onze andere yogalessen.


Maar wat is Pralaya nou eigenlijk? Pralaya Yoga is een yogavorm waarin we ons richten op de optimale uitlijning van de gewrichten, en dan met name onze wervelkolom. We doen dit door het versterken van zwakke spieren en het losmaken van bindweefsel. Wanneer onze wervelkolom goed is uitgelijnd, kan het bloed goed stromen naar onze organen en spieren, worden de zenuwsignalen goed geleid en kan de energie beter stromen door het belangrijkste energiekanaal in je wervelkolom.


Wil jij dat ook een keer ervaren? We geven wekelijks een aantal Pralayalessen in onze studio:

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page