top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: Hartje winter met nieuwe lessen in het rooster

Hartje Winter Midden Januari. Hartje winter. De natuur heeft zich teruggetrokken en is vertraagd. De bomen hebben de bladeren losgelaten. Dieren nemen winterslaap. Vogels trekken naar het zuiden. Goed voorbeeld doet goed volgen, is het gezegde. Het lijkt zo simpel, maar voor velen van ons is het makkelijker gezegd dan gedaan. Onze dagen zijn gevuld met werk, zorg voor hen die we liefhebben, studeren, rennen en vliegen. Hoewel de invulling van onze dagen over het algemeen hetzelfde als in de lente, zomer en herfst kan het toch zijn dat je je anders voelt. Het doet wat met je. Die donkerte en de grauwheid.


Herkenbaar?


En eigenlijk is dat heel normaal. De winter geeft het mooie voorbeeld. Dat er tijd mag zijn om rust te nemen. Je terug te trekken. Tot jezelf te komen. Het voelt alleen niet altijd zo. Je agenda staat immers vol. Er moet nog zoveel gebeuren. Het beheerst je dag en soms ook je gemoedstoestand. Hoe komt het toch eigenlijk dat we onze dagelijkse to-do lijst laten leiden door wat we moeten doen op een dag. In plaats van hoe je wilt voelen?

Natuurlijke Cyclus

We lijken het onszelf niet te gunnen om het voorbeeld van de natuur te volgen en te vertragen. Maar met een beetje goede winterse zelfzorg kom je toch al aardig in de buurt. Hier kunnen we wat leren van de magie van de winter. Terugtrekken, rust nemen, herstellen, opladen, en voelen dat het een tandje minder mag. De natuur kan immers niet altijd in bloei staan. Het volg haar natuurlijke cyclus. En toch vinden wij dat als mensen lastig om dat voorbeeld te volgen. Wat kunnen we leren van de winter? En wat kunnen we onszelf gunnen?

Winterse Zelfzorg

Een groot gedeelte van je gevoel in deze tijd komt door het gebrek aan natuurlijk licht. Ga lekker naar buiten! Zelfs als het regent. Zelfs als het grauw en grijs is buiten. Het lijkt zo tegenstrijdig, het licht opzoeken terwijl het grijs is buiten. Maar die zonnestralen zijn goud waard, en zitten bovendien vol vitaminen. Tien minuten met je thee of koffie in de ochtend buiten zijn, een wandeling tijdens de lunch of lekker uitwaaien. Dan ervaar je dat lichaamsbeweging een natuurlijke antidepressivum is! Als we bewegen maken we verschillende chemische stofjes aan, zoals endorfine, serotonine en dopamine. Deze geven ons een gelukkig gevoel en verlagen het stressniveau. Hoewel we ons door de kou en donkerte van de winter lusteloos en stijf kunnen voelen, is het dus belangrijk om regelmatig te blijven bewegen. Vertragen is niet stilstaan, maar herstellen. Je eigen ecosysteempje terug in evenwicht brengen. Je verdient het! Namasté! (het licht in mij, groet het licht in jou)

 


Restorative Yoga & Meditation Teacher Training 100H met Veda Ela

Restorative Yoga is een Yin/passieve vorm van yoga en heeft een herstellend vermogen in zich. Je leert op een subtiele manier naar je lichaam te luisteren, door jezelf over te geven aan de yogahouding en het moment volledig te accepteren. Restorative Yoga helpt je bij diepe ontspanning en om je voor te bereiden op meditatie. Het balanceert de meer actieve vormen (Yang) van Yoga. Veda Ela's Restorative Yoga & Meditation Teacher Training duikt dieper in de kennis van deze yogavorm. Ze geeft je niet alleen concrete handvatten, beweging en asana's, het is ook een levenstraining. Het gebruikt de taal van yoga en andere disciplines om een reis van zelf-ontdekking en zelf-ontwikkeling aan te gaan. Deze opleiding wordt gegeven in het Engels en is onderdeel van de Yoga Alliance Continuing Education certificering.


✨ Voor yogadocenten, die zich verder willen ontwikkelen in het lesgeven van Restorative Yoga & Meditatie.

✨ Voor mensen die al deelnemen aan een andere yoga-docentenopleiding, en die zich willen specialiseren in Restorative Yoga & Meditatie.

✨ Voor yogastudenten die willen verdiepen in hun persoonlijke groei en de elementen van Restorative Yoga in hun leven willen integreren. ​ De trainingen worden gegeven in vier modules, verdeeld over vier weekenden. Fundamentals 1 is van 28 t/m 30 April.


Lees meer over de verschillende modules en de data op onze website!​

 

Wijziging in het Rooster: De vernieuwde Maandagavond!


Vanaf Februari hebben wij een een roosterwijziging. Een nieuwe invulling van de maandagavond!


Om 19.30u zal Rhani Berest een krachtige Power Yoga verzorgen.

De les van Femme om 20.30u zal een heerlijke Yin Flow worden.


Lilian is er nog steeds voor jullie op woensdagochtend om een fijne Yin Yang Yoga les te geven, zoals jullie van haar gewend zijn.


In het schema hieronder hebben we het nieuwe rooster van de maandagavond nog even op een rijtje gezet voor je. Ben je er ook bij?


Tot gauw!

 

Het Yogasite Team

De Rubriek: Even Voorstellen Deze week .... Femme Keldenich!


Zoveel lieve fijne en ervaren docenten, met ieder hun eigen verhaal wat yoga voor hen betekent. Waarom ze lesgeven, wat hun specialiteit is, en wat ze meenemen in hun lessen. Ondersteund door het vaste team van Yogasite dat dagelijks met heel veel liefde en plezier voor de yogastudio, de opleidingen en de retreats zorgt. Elke nieuwsbrief zetten we een van onze teamleden in het licht.

Met deze week.... Femme Keldenich

✨ Mijn naam is Femme. Ik ben vrouw, geliefde, dochter, (soul)sister, moeder…….. en gepassioneerd levensgenieter :-) ✨ Opgroeiend in een warm nest voelde ik ZOVEEL. Ook vond ik de wereld een spannende plek. Ik kon mijn plekje op deze aardkloot niet vinden. Ik heb me altijd verdwaald gevoeld. Ervoer een leegte in me. Leren ging me makkelijk af. Hoewel het studeren (vooral dat stilzitten :-) niet mijn pakkie an was, heb ik in 6 jaar tijd toch een HBO-opleiding en een Master afgerond. ✨ Ik begon geluk buiten mezelf te zoeken. Ik vluchtte in overdreven genot, verdoofde mezelf. Of ging totaal op in vriendschappen en liefdes. Daar verloor ik mezelf in zodat ik de leegte opvulde BUITEN me. Ook was ik makkelijk uit het veld geslagen door heftige emoties. Die leken me over te nemen. Dan zat ik met een kater als het genot was vervlogen. En de leegte die bleef. Maar omdat mijn motto was “ ik voel dus ik leef”, nam ik dat voor lief. Achteraf terugkijkend heb ik óók genoten van deze periode in mijn leven. Het heeft me veel avontuur en ontdekkingen gegeven. ✨ In 2007 ontdekte ik “toevallig” yoga. Dat zorgde voor een keerpunt in mijn leven. Alsof ik ineens niet meer zo hard kon genieten. In het begin was ik heel erg moe. Maar ik kon mijn lijf voelen! Én ik merkte dat ik vaak met mijn aandacht buiten mijn lichaam was. In yoga kwam ik weer die levenslust, die levensenergie, tegen. Yogi’s noemen die kundalini energie. Er was wel één groot verschil: ik voelde; deze kracht zat IN mij. ✨ Vanaf toen kwam mijn leven er anders uit te zien. Ik maakte mijn keuzes vanuit vertrouwen en rust. En voelde ik steeds beter wat ik nou kwam doen hier. Ik begon mijn plek in te nemen, mijn lijf te bewonen. En dat proces is nog steeds gaande. ✨ Ik ben meer in balans. En kan nog steeds goed voelen en me inleven….tegenwoordig gebruik ik deze gave in mijn werk. Als recruiter en coach in het bedrijfsleven. Daarnaast als yoga teacher en Integrale Pelvic Therapy practitioner. Met de nodige bagage in mijn rugzak en nog steeds met veel levensvreugde wil ik mensen graag inspireren en ze bijstaan in het alsmaar doorgaande helings- en bewustwordingsproces. Warme Groet, Femme Ook een les van Femme volgen? Dat kan! Op donderdag 9:00u geeft ze Aruna Yoga en vanaf Februari geeft Femme op maandagavond 20.30u een heerlijke zachte Yin Flow. Meld je aan via de app!

 

Event Agenda Maart en April5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page