top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: Handvatten voor betere slaap & Retreat in Nederland!


8 Januari Open dag Teacher Training


De Wens voor Verdieping en Persoonlijke Groei

Op 8 Januari openen wij onze deuren voor iedereen die nieuwsgierig is naar een yoga opleiding en er meer over zou willen weten. Misschien speelt het idee al wat langer in je hoofd. De wens voor verdieping en groei. Iets helemaal voor jezelf doen. En meteen daarna de twijfels: "... ik heb niet genoeg ervaring, ze zien me aankomen, ik heb er het lijf niet voor, mijn hoofd is te druk, ik ben helemaal niet zo spiritueel, ik heb helemaal geen ambitie om yogadocent te worden..."

Maar toch keert dat gevoel zo af en toe terug. En merk je nieuwsgierigheid op.

Hoe zou je het vinden om het gewoon eens een keer te komen ervaren? Het idee van een yoga opleiding volgen eens wat verder te onderzoeken? Vragen te stellen over wat zo'n Teacher Training dan precies inhoudt. En ontdekken wat het voor jou kan betekenen.


Programma

Speciaal voor jou organiseren we een open middag waarin je kennis kunt met maken met onze programma's. Je krijgt een inkijkje in al onze opleidingen:

  • 200H Yoga Alliance Teacher Training

  • 300H Yoga Alliance Teacher Training

  • Yoga Therapie

  • Yoga Nidra en Pranayama

  • 100H Restorative & Meditation

Tijdens de open dag kan je met verschillende sessies meedoen, ontmoet je de docenten, en kun je (oud)deelnemers het hemd van het lijf vragen. En natuurlijk hebben we thee en ons heerlijke bananenbrood voor je klaar staan!


8 Januari - Save the Date!

 

Yoga Nidra & Pranayama Training Als je jezelf een goede nachtrust gunt


Als je niet zo goed slaapt. Wanneer je veel piekert. Veel denkt. Wanneer controle, overzicht hebben, lijstjes maken, en afvinken jouw ding is. Je nog aanstaat wanneer je naar bed gaat en die uitknop moeilijk te vinden is. En je wenst dat je een goede nachtrust had. ✨ Yoga Nidra is een krachtige vorm van yoga, in al haar eenvoud. Het bestaat niet uit het doen van een serie aan houdingen. Maar uit totale overgave aan niets doen. Liggen. Je hoeft 'alleen maar' je innerlijke rust op te zoeken. En daar zit 'm meteen de moeilijkheidsgraad. Want is innerlijke rust niet de heilige graal waar we allemaal naar op zoek zijn? De kern bij Yoga Nidra is je innerlijke rust terugvinden. en dat doe je in een liggende houding. Yoga Nidra wordt ook wel Slaap-yoga genoemd. Omdat Yoga Nidra hetzelfde herstellende vermogen in zich heeft als slaap. 📚 In de Training Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals leert Bart Benschop je wat Yoga Nidra en Pranayama is. Je krijgt tools om je eigen ervaring uit te diepen en oefent samen. Na deze meerdaagse training heb je een hele goede basis met jezelf in verbinding te blijven en innerlijke kalmte te ervaren. De training bestaat uit twee modules: Fundamentals 1 (3 dagen) en Fundamentals 2 (2 dagen). Om je eigen practice uit te diepen, is het volgen van alleen Fundamentals 1 al heel waardevol. Wil je er nog dieper induiken en er ook zelf les in gaan geven? Dan is Fundamentals 2 een waardevolle toevoeging (en de mogelijkheid om het ook aan anderen over te dragen). 🥰 Herken je jezelf in bovenstaande tekst? Dan is deze training een prachtig cadeau aan jezelf! De training is voor alle niveaus geschikt, ook als je nog niet veel ervaring hebt met yoga of juist heel veel. Coming home to yourself. Dat is wat wij je gunnen. ⁠ Ben je erbij?⁠

 

NIEUW IN HET ROOSTER:

Holistic Yoga met Bowinneth Phem

Dinsdag 19:00 - 20:15 uur


Voor Bo betekent ‘holistisch’ dat we al heel zijn. Een geheel zijn. En dat het erom gaat dat je dat weer herinnert. Dat doe je niet met je hoofd. Maar vanuit je hart. In je hart herinner je je dat. Niet alleen je hoofd en je brein zijn intelligent. Je hart is een belangrijke thuisplek.


Compassie. Naar jezelf toe. En naar de ander. Alles wat zich aandient in het hier en nu. Zonder oordeel. Het hart heeft overal compassie voor. Ook voor het hoofd. De basis van de les bestaat uit yoga oefeningen vanuit Hatha Yoga en Kundalini Yoga. Een dynamische les, waarin beweging en ook ademhaling centraal staan. Soms ook wat yin yoga. Het belangrijkste voor Bo, is dat je tijdens de les de ruimte hebt je lichaam te voelen, zodat je jouw hier en nu voelt.


 

Inner Peace Retreat 26 t/m 29 Januari Nederland


Voor het eerst organiseert True Nature Retreats dit jaar een retraite in Nederland. In de donkere wintermaanden. En dat past perfect bij het thema van deze retraite: Inner Peace.


Net zoals in Spanje worden we ook in deze retreat omringd door de natuur. Het koude water. De winterse bossen. De frisse lucht. Op de zachte kleibodem van ons kikkerlandje. De dagen ingevuld met zachte yoga, meditaties, oefeningen om naar binnen te keren. Oprechte verbinding te maken. Verse, gezonde maaltijden. En leegte voor zelf-reflectie en rust.


Samen gaan we naar binnen. Vanuit zachtheid. Laten we los wat niet meer dient. Ontdek je hoe je in jezelf meer helderheid en lichtheid kunt ervaren. Door meer volgens een natuurlijke ritme te leven. Door het denken te vertragen en meer naar je gevoel te luisteren. De liefde en de vrede tegemoet.

 

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page