top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: Eén met de natuur en met jezelf.


Zoemen

Een (moes)tuin is hard werk... Ons kleine stukje permacultuur, maar ook de binnentuin, vragen een hoop tijd. Tijd die het heel eerlijk gezegd niet altijd van ons krijgt omdat er gewoonweg teveel andere dingen te doen zijn. En als we er wel zijn, merken we dat het heel functioneel is: op zoek naar groenten voor ons groenten-bowl-brekkie in de ochtend, checken welke plant nog wat aandacht of water nodig heeft of in de binnentuin onkruid wieden.


Terwijl deze momenten in de tuin juist uitnodigen om even te pauzeren. Aanwezig te zijn. In het moment. Daarom staan we steeds vaker even stil in de tuin. Het is een komen en gaan van insecten die onze wirwar van planten, bloemen en grassoorten maar wat interessant vinden. En dat vinden wij dan weer interessant.


Joost: "Soms bestudeer ik zo een klein groen kevertje, of de bijtjes. Ga ik door m'n knieën en zoom verder in. Hoe meer ik vertraag, hoe langer ik kijk, hoe meer ik voel dat dit perfectie is. Dat het 'klopt'."


We worden geleefd. Meegezogen in het dagelijks leven. In het moeten, willen en kunnen. Daarom zijn die momenten van stilte, van ZIJN, zo belangrijk. Om in te zoomen, of juist uit te zoomen. Om verbinding te maken. Met de natuur. Met anderen. Maar vooral ook met jezelf. Eenheidsbewustzijn ervaren. Op een yogamat tijdens savasana. Of in de tuin, omdat je even stil gaat staan.


Lees verderop in deze nieuwsbrief meer inspiratie en informatie als je open staat om samen met ons tijd te nemen voor verbinding, aanwezig zijn en pauzeren.Extraatjes

We starten na de zomervakantie direct goed op met een aantal hele toffe evenementen. Allemaal rondom het thema zelfzorg, maar vanuit verschillende invalshoeken. Dus; voor ieder wat wils!

 

Aruna yoga workshop: LOVE | Dorinda | zo 29 aug | 9:30 - 12:00 Maak verbinding met de liefde in je hart, de liefde die je bent. En je zult ontdekken dat je vrijer en uitbundiger kunt leven. Dorinda geeft een fantastische workshop over dit onderwerp op zondag 29 augustus. Sluit aan en ervaar wat liefde kan doen voor je gezondheid en je geluk.

 

vr 10, za 11 & zo 12 sept | 9:30 - 17:00 Een relaxte energie. Een relaxt weekend. Een relaxte Bart. Wat ons betreft een de beste cocktail voor een relaxte jij! Mee eens? Lees dan snel verder in ons BLOG ‘De lagen van het leven’. Met hierin een interview met Bart over zijn Yoga Nidra & Pranayama Fundamentals die we weer live op locatie gaan organiseren. Een must voor iedereen die open staat voor verdieping in zijn eigen practice.

 

Lu Jong: Tibetaanse Helende yoga | Laura | di 14, di 21 & di 28 sept | 19:00 - 20:30 Met Lu Jong leer je de aandacht naar binnen te richten. Je voelt wat de oefeningen met je doen en ervaart de signalen van binnenuit. Je laadt jezelf op. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen concentreer je je, waardoor je in het huidige moment komt. Je geest wordt kalmer en je voelt je gelukkig. Je gaat vanuit je hart leven. Deze drie workshops kunnen los of als serie worden gevolgd.

 

Mini Retreat: Ontspannen in spannende tijden | Natasja | zo 26 sept | 10:00 - 15:30 Tijdens deze dag gebruikt Natasja de 3 Principes als uitgangspunt. Iets waar ze het in haar lessen regelmatig over heeft. Omdat dit geen methode is en het alleen maar uitlegt hoe het menselijke systeem werkt, hoef je niets te doen! Je leest het goed: níets. Je gaat niks leren en krijgt ook geen tips. Het enige wat je nodig hebt is een vorm van nieuwsgierigheid.Good to know

Vroeg wakker deze zomervakantie en zin in yoga? Doe dan mee met de Pralaya Flow lessen op vrijdagochtend om 7:00 en 7:45 uur. Ben je geen vroege vogel maar vind je een korte les van 30 minuutjes wel heel fijn? Je vindt de replays op YOGASITE TV.

***

Onze Aerial yoga les met Sanne heeft een nieuw plekje op het rooster gekregen. Je kunt nu voor een heerlijke les in de doeken terecht op donderdagavond om 19:30 uur.

***

Zijn er andere lessen die je liever op een ander tijdstip ziet? Of zijn er lessen die je sowieso mist op het rooster? Laat het ons weten in een privé berichtje en we nemen je suggestie mee!


Reconnect

Soms zit je zo vast in de rat-race van het leven, dat een momentje vertragen in de tuin of een workshop van een paar uur of zelfs een paar dagen het gewoon niet meer voor je doet. Je hebt meer nodig. Onze retreat op het Spaanse platteland biedt juist dat. Even weg van je dagelijkse leven, om weer terug in contact met jezelf te komen.

RETREAT DATA 2021

17 t/m 24 september (volledige week) 1 t/m 5 november (midweek) Via DEZE LINK vind je meer informatie en mogelijkheid om je bedje te reserveren.Zoemende Bij Pranayama

Heb je onwijs veel behoefte aan instant-ontspanning maar heb je geen tijd? Dan is deze ademhalingsoefening misschien wel iets voor je. Door het geluid wat je maakt, en de trilling die hierdoor ontstaat, voel je direct het effect.

  • Ga in ontspannen houding zitten met een rechte rug.

  • Sluit je oren af met je duimen, leg je wijsvingers op je voorhoofd en leg de rest van je vingers voorzichtig op je ogen.

  • Adem op je eigen tempo in en uit, waarbij je op de uitademing een hummend geluid maakt, zoals een bij.

  • Heb je maar heel even de tijd? Doe dit voor 5-10 ademhalingen. Iets langer de tijd? Na 5 tot 10 minuten voel je helemaal een verschil!

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page