top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: diepe verbinding en persoonlijke groei. Terugblik op Deep Dives met Robert.

Bijgewerkt op: 12 sep. 2023Lieve mede yogi's,


Wat een prachtige week hebben we achter de rug. Zes inspirerende Deep Dives in onze studio, twee toffe workshops in Gent en een goed bezochte informatie-ochtend over onze 200 uurs Teacher Training. Ons hart is vol van dankbaarheid.


We hebben gelachen, geluisterd, geoefend, gehuild en geleerd. Prachtig om te zien hoe er verbinding ontstond en we een krachtig veld creëerden waarin de veiligheid bestond om kwetsbaar te zijn, te groeien, te voelen, te veranderen. Hoe harten en gezichten zachter werden, hoe door tranen heen een stralende glimlach zichtbaar werd. En hoe diepe wijsheid en serieuze gesprekken moeiteloos samengingen met de lichte humor van woordgrappen en een pauze-aankondiging via de laptop. Het was alsof de zon niet enkel buiten maar ook binnen in de studio scheen, met warme stralen van liefde.


We hopen dat je dat licht nog een tijdje binnenin je kunt voelen en met een licht hart kunt terugkijken op deze week. We zijn heel dankbaar voor de overvloed aan kennis, wijsheid, humor en liefde die Robert opnieuw met ons wilde delen. Voor de fantastische vrijwilligers die ons heerlijk eten voorschotelden en maakten dat het Yogasite Café op rolletjes liep. En dankbaar voor jullie, mooie yogi's, die de tijd namen om met ons aanwezig te zijn.


Namens het hele Yogasite-team,

Namaste (that which is sacred in me recognizes that which is sacred in you),


Ellen & Joost

 

Nog dieper duiken in yoga

Heb je genoten van de dagen met Robert op Yogasite? Voel jij je geïnspireerd en gevoed? Merk jij van binnen een verlangen om nog dieper in de yoga te duiken en yoga diep in je leven te implementeren? Voel je dan uitgenodigd om mee te doen aan onze yoga opleiding. Tijdens onze 200 uurs Pralaya Yoga Teacher Training duik je in de wijsheid en de kennis die Pralaya Yoga je kunnen bieden. Het is een prachtige reis van zelfontwikkeling en spirituele groei waarbij je veel meer leert dan enkel leren lesgeven. Samen leren we meer over de rijke yogafilosofie, denken en praten we na over grote levensvragen en onderzoeken we in de technische details van alle asana's tijdens vele yoga practices. Zie het als een groot ingepakt cadeau voor jezelf, boordevol mogelijkheden om jezelf beter te leren kennen. En als je twijfelt of je daar wel klaar voor bent maar ergens diep van binnen wel een vonkje van verlangen of nieuwsgierigheid voelt... weet dan dat je er dan wat ons betreft helemaal klaar voor bent. Je bent welkom!


 

Betrouwbare bronnen voor

lichamelijke gezondheid en voeding


Deze week zijn talloze onderwerpen langsgekomen. In sommige onderwerpen zul je je wellicht verder willen verdiepen. Daarom delen we graag nog enkele bronnen die Robert heeft benoemd tijdens de livedagen, waar je terecht kunt voor betrouwbare informatie om mee aan de slag te gaan:

  • Long Covid Detox door Peter McCoullough

  • Immuunsysteem: Huberman podcast door Andrew Huberman en het boek 'The Immunity Code' door Joel Green

  • Ayurveda: Vasant Lad

 

Swami Vidyadhishananda & Hansavedas


Meditatie integreren in je dagelijkse leven is een belangrijke stap voor spirituele ontwikkeling. Meditatie is een onderdeel van yoga en heeft als doel om voorbij je 'denkende' geest te komen, zodat je je ware aard kunnen voelen: eenheid. Op internet kun je talloze technieken, geleide meditaties en hulpmiddelen vinden, van wisselende kwaliteit. Robert is een volger van de lineage van Swami Vidyadhishananda en biedt ons daarmee een unieke kans om meditatie te leren uit betrouwbare, authentieke bron. Swami Vidyadhishananda is een hooggeplaatste monnik uit de Himalaya's. Hij komt uit een lange lijn van ingewijde monniken en is een enorme bron van authentieke Vedische wijsheid, gebaseerd op het Sanskriet erfgoed. Swami geeft lezingen over de hele wereld waarin hij Vedische filosofie onderwijst en zoekers inwijdt in de Himalayaanse meditatietraditie. Hij deelt zijn diepgaande kennis van de Sanskrietliteratuur met nuchterheid en een enorme helderheid. Hij is het hoofd van de Hansavedas Fellowship. Wat je kunt doen:

  • Abonneer je op de Hansaveda Academy; dit is een online portaal met yogatrainingen, filosofische overdenkingen en geleide meditaties.

  • Schrijf je in voor de Udemy cursus 'Learn Mindfulness Meditation'

 

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page