top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: De magie van heling

Hoop houden in donkere tijden. Dat kan soms best een uitdaging zijn, te midden van alle verdrietige dingen die in de wereld gebeuren en de grauwe weken waarin dagen vol regen zich aaneen lijken te rijgen. Misschien heb je er niet zo'n last van, misschien voel je je zo nu en dan een beetje uit evenwicht gebracht en wiebelig.


Geeft niks. Net zoals het niet altijd zomer kan blijven, kan het ook niet altijd zonnig zijn, buiten en in ons hoofd. Alles komt en gaat, net als het ritme van de zee. Aan ons de schone kunst om mee te bewegen met wat er is en onszelf niet te vergeten. Het zijn die kleine dingen, die momenten van goede zelfzorg, die je helpen om bij jezelf te komen, rust te vinden en je geborgen te voelen. Af en toe een uurtje in een warm bad. Een goed ontbijt. Een wandeling om wat extra daglicht te vangen. Fijne mensen om je heen opzoeken. Op je yogamat gaan zitten.


Juist als het stormt (in de wereld of in je hart, of allebei) nodigt de yogamat je uit. Om je spieren te activeren, je levensenergie te laten stromen en te voelen hoe je grondt naarmate je dieper in je lichaam zakt. Op de mat kun je voelen dat je sterk bent. Dat je je jezelf kunt dragen, ook in uitdagende houdingen of wanneer er emoties opkomen.


Voel je welkom om in de Yogasite studio de yogamat en fijn gezelschap op te zoeken. We kijken er naar uit je te verwelkomen.


Namens alle docenten en medewerkers van Yogasite,

Namasté (het licht in mij groet het licht in jou)


Ellen en Joost.

 

De magie van heling


Ieder jaar volgen tientallen studenten onze 200H Pralaya Yoga Teacher Training. Ieder van hen maakt een prachtige reis, een bijzonder ontwikkelingstraject vol inzichten en levenslessen. Ellen mag als lead trainer van de opleiding deze trajecten van dichtbij meemaken. Ellen: "Het allermooiste wat er kan gebeuren, is dat je het ware verhaal van iemand leert kennen. Dat je achter het masker mag kijken, het masker dat we allemaal dragen en waarachter we ons verstoppen en ons veilig wanen. En wanneer ik als lead trainer daarachter mag kijken, is dat heel helend. Niet alleen voor die persoon zelf, die zich daarin gezien voelt, maar ook voor mij. Dat vind ik echt ontroerend mooi. Het creëert een diep gevoel van dankbaarheid en het brengt me terug naar waar het in essentie over gaat in dit leven: verbinding. En dat is de letterlijke vertaling van yoga!" Voel jij het verlangen om je yogapractice te verdiepen? Wees dan welkom op onze informatie-ochtend over de 200 uurs Teacher Training op zaterdag 25 november (van 9:00u tot 13:00u). Daar vertellen we je over onze eigen yogareis, kun je de de magie van Pralaya Yoga ervaren en hoor je alles over de opzet van de training.


 

Op de agenda


​Stapels huiswerk, toetsen, sporten, werken, sociaal leven, een telefoon niet nooit stilstaat, iedereen een mening; het leven als tiener is soms best een beetje veel. En je hoofd soms best druk en chaotisch. Geef jezelf een moment om te relaxen en je hoofd leeg te maken bij tieneryoga: bewegingen en ademhalingsoefeningen om je hoofd leeg te maken, ontspannen in je vel te zitten en beter om te gaan met stress en druk. Meld je aan via Eversports.Heb jij behoefte aan een kalmere geest? Lijkt het je fijn om de tijd te nemen om naar binnen te keren? Dan is onze retraite misschien wat voor jou!


Vier dagen vol zachte yoga, meditaties, zelfreflectie en rust. Tijd om naar binnen te keren en oprechte verbinding te maken. De liefde en de vrede tegemoet. Te midden van de natuur op het platteland van Twente en ondersteund door verse, gezonde maaltijden. Ga je mee? Meld je aan.


De feestdagen komen dichterbij. Een tijd van lichtjes en gezelligheid, maar ook van een volle agenda met verplichtingen. Hoe lekker is het om tussen al die drukte op te mogen laden in het gezelschap van jouw zelfgekozen Yogasitefamilie? Daarom organiseren we op Tweede Kerstdag voor de derde keer op rij de XL Christmas Yoga. Een heerlijke lange yogales in zachtheid en ontspanning, met na afloop koek & zopie. Wees welkom! Meld je aan.Wil je kennis maken met yoga bij Yogasite? Zou je meer uitleg willen over de verschillende lessen op ons rooster en willen weten welke er bij jou past?


In onze introductieles leer je de basis van yoga op een rustig tempo met een heldere uitleg. Er is aandacht voor anatomie, ademhaling, ontspanning en yoga filosofie. Je ervaart de verschillende yogastijlen en krijgt persoonlijke advies. Meld je aan via Eversports.

 

Restorative Pralaya Yoga

In maart geven we een driedaagse training (25h) waarin we in de wereld van Restorative Pralaya Yoga duiken. Restorative Pralaya Yoga zorgt voor diepe ontspanning en activering van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. We combineren de magie van Restorative Yoga met de principe van Pralaya Yoga voor optimale uitlijning (alignment) in de houdingen en het losmaken van bindweefsel (fascia) in het lichaam. We duiken niet alleen in de theorie maar gaan ook zelf aan de slag met het oefenen en onderzoeken van de houdingen, ademhalingoefeningen en meditatietechnieken aan de hand van het thema 'energieherstel'. Ook gaan we oefenen met lesgeven, in het algemeen en aan specifieke doelgroepen. Lees meer en meld je aan.

 

Schrijf de data vast in je agenda: van 27 januari tot 4 februari komt grondlegger van Pralaya Yoga, Robert Boustany naar Yogasite voor een reeks inspirerende Deep Dives. Het belooft weer een prachtige week te worden, vol verhalen, inzichten, praktische handvatten en veel kennis over Pralaya Yoga en authentieke practices uit de Himalaya. Stay tuned for het programma!


 

Wil je iets met ons delen? Dat kan! We vinden het zelfs heel fijn als je dit doet. Je kunt ons bereiken via telefoon (06-20013848), e-mail (info@yogasite.nl) of persoonlijk wanneer je ons ziet in de studio. Wil je meer inspiratie? Volg ons op socials!

23 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page