top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: De lente is in volle gang

Bijgewerkt op: 12 sep. 2023

Planten rekken zich langzaam uit naar de hemel, gesterkt door regen en zonneschijn. De lente komt op gang. De seizoenen laten zien dat een overgang in de natuur niet strak en perfect gaat. In de natuur gaan dingen geleidelijk, rommelig, en toch vol van schoonheid. Terwijl de straten worden gekleurd door de prachtige bloesem van bomen en struiken, zijn de narcissen alweer bijna uitgebloeid. En dan zijn er nog de beukenhagen. Zij laten als laatste pas hun bruine bladeren vallen om plaats te maken voor nieuw groen. Daarmee laat de natuur zien hoe groei en loslaten, leven en dood, samen gaan.


Terwijl de lente haar bloesem toont, namen Joost en Ellen afscheid van de vader van Joost. Waar de lente zich met luidkeels vogelgefluit kenbaar maakt, ervoeren zij een periode van verstilling waarin woorden niet meer nodig waren. Afscheid nemen van een dierbare is een intens en emotioneel proces, waarin ook veel schoonheid schuilt. Waarin alle ruis wegvalt en het simpelweg nog samenzijn genoeg is. Alles keert terug tot de essentie: de liefde.


Het einde van een leven in het seizoen van nieuw leven. Aan ons om te leren alle tegenstellingen die erin te vinden zijn te omarmen. Groeien en loslaten. Leven en dood. Laten we lekker naar buiten gaan en onze benen strekken. Genieten van het nieuwe leven en de kleuren die de lente brengt. Omdat we beseffen dat een individueel leven eindig is, maar het leven als geheel een oneindige cyclus.


Namasté. (het licht in mij, groet het licht in jou)

 

Wat als... je je hart beter zou horen?


Als alle ruis wegvalt, wat blijft er dan over? Wat als je door alle omstandigheden, gewoonten en verplichtingen van je leven heen zou kunnen kijken... wat doet er in de kern voor jou dan echt toe? Als je de stem van je hart (weer) goed zou kunnen horen, zou je dan dingen in je leven veranderen?

Vragen die best lastig te beantwoorden zijn vanuit je dagelijkse routines. Want daarin is er vaak weinig ruimte om echt met afstand te kijken en diep te voelen waar je hart werkelijk van gaat leven. Maar als deze vragen bij jou resoneren, is onze retraite met het thema "Listen to your Heart" misschien iets voor jou.

In juni gaan we naar onze prachtige plek midden in de natuur van Valencia. Met een te gek programma dat lichtheid en helderheid brengt en je helpt om de stem van je hart weer (of beter) te horen. Vijf dagen gevuld met yoga, meditatie, wandelingen in de natuur, gezond eten en verdiepende opdrachten. Een week helemaal voor jezelf.


Wil jij dit ook? Ga dan mee op retraite!


Wanneer: 12 t/m 16 juni 2023

Waar: Valencia, Spanje

 

Restorative Yoga en Meditatie

Wil jij je meer verdiepen in restorative yoga en meditatie? In april, mei en juni zal Veda Ela bij Yogasite de 100h Teacher Training 'Restorative Yoga & Meditation' verzorgen. De training biedt naast concrete handvatten, bewegingen en asana's ook een verkenning van het zelf, in alle zachtheid. Een waardevolle opleiding verdeeld over vier modules. Meer informatie & aanmelden.

 

Yogasite bestaat uit een gepassioneerd team, aangevuld met een fijne verzameling docenten. In het afgelopen jaar is ons team gegroeid. Omdat we daar graag wat aandacht aan besteden, zullen we in de komende nieuwsbrieven steeds één van onze teamleden in het zonnetje zetten. Want wie zijn de gezichten en verhalen achter Yogasite? Dat lees je in de komende nieuwsbrieven...!

 

Onze Relatie met De Dood

Op donderdag 18 mei (hemelvaartsdag) bezoekt Tibetaans leraar Tulku Lobsang Rinpoche Yogasite. Hij zal ons meenemen in de Tibetaans Boeddhistische visie op de dood. De boeddhistische visie op de dood is heel anders dan hoe velen van ons in het Westen met dit thema zijn opgegroeid. Wat betekent de dood en hoe gaat men in deze traditie met de dood om? En wat kunnen we doen om een gezondere relatie met de dood te ontwikkelen? Lees meer en meld je aan!


 
 

Yogasite groeit en dat is een cadeau. Daardoor is het wel wat drukker in de buurt met parkeren. Help je mee het voor de buurt leefbaar te houden? Parkeer je auto alsjeblieft niet voor de deur van onze buurtbewoners. Zet 'm op onze eigen parkeerplaats of op parkeerpleinen in de omgeving (bijvoorbeeld bij de supermarkten iets verderop). Namens ons en onze buren, dankjewel!

15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page