top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Nieuwsbrief: Christmas XL Class, de rubriek 'Even voorstellen' en meer!

Het is bijna kerstmis. De dagen zijn kort, de avonden lang. Het is koud. De natuur is stil. Een periode waarin ook wij vaak een natuurlijke behoefte voelen om naar binnen te keren. Te reflecteren. De commercie maakt (helaas) dat we soms tot het tegenovergestelde worden uitgenodigd. Cadeautjes, kerstversiering, nieuwe kleren en eten kopen. Een fijn gevoel als we eenmaal met dierbaren naast de kerstboom zitten, maar de weg ernaar toe gaat vaak gepaard met stress, haast en het lege gevoel van 'nooit genoeg'. Waardoor we misschien ook minder kunnen genieten van de werkelijke betekenis van kerstmis. Want Kerstmis gaat over licht. Althans ... vóórdat Kerstmis in de jaren 30 door de - op Sinterklaas geïnspireerde en door Coca Cola gesponsorde - Kerstman werd gekaapt en ons kerstfeest meer en meer een consumptiefeest werd. Zelfs vóórdat het het geboortefeest van Jezus was. Toen was 25 december namelijk nog de verjaardag van de Romeinse zonnegod. En vierde men in deze tijd de zonnewende: het moment waarop het steeds weer wat langer licht is. We nodigen je uit om juíst in de aanloop naar kerstmis - de periode die van nature zo geschikt is om naar binnen te keren - voldoende tijd en ruimte te maken voor jezelf. Reflecteren op het jaar dat achter je ligt met al zijn uitdagingen en geluksmomenten. Bewust je dankbaarheid uitspreken voor alles wat er is in je leven en voor alles wat is geweest. Tijd nemen om te voelen wat je los mag laten, omdat het je niet meer dient. Omdat dat je onnodig zwaarder maakt. Ruimte maken voor het licht. Jouw licht! We nodigen je uit om dus juíst nu ook lekker mee te doen met onze lessen. Want die helpen je om die ruimte in jezelf te maken, letterlijk en figuurlijk. Zodat jij je eigen licht voluit kan laten schijnen. Namasté! (het licht in mij groet het licht in jou)

 

Een Extra Lange Yogales in Kerstsfeer.

Het vieren van Licht.


Op tweede kerstdag geven we een extra lange yogales in kerstsfeer. In deze les gaan we terug naar de oorsprong van kerst: we herkennen en begroeten het licht. In onszelf. En in elkaar.


We gaan op een zachte manier bewegen, maken ruimte in onszelf en laten alle onnodige spanning los. Met fijne muziek en mooie oefeningen maken we verbinding met onszelf. En elkaar.


Na de les is er - voor degenen die het gezellig vinden - 'Koek & Zopie'. En kun je een wens in onze kerst-wensboom hangen.


Je kunt deelnemen aan de les met je abonnement, lessenkaart of middels een losse les.


26 December 10u - 11.30u Met aansluitend Koek en Zopie Kraam 11.30u - 13u

 


Het Yogasite Team


De Rubriek: Even Voorstellen Deze week .... Annette Stoop!


Zoveel lieve fijne en ervaren docenten, met ieder hun eigen verhaal wat yoga voor hen betekent. Waarom ze lesgeven, wat hun specialiteit is, en wat ze meenemen in hun lessen. Elke nieuwsbrief zetten we een van onze team leden in het licht. Met deze week....

Annette Stoop


“Het enige wat je hoeft te worden is jezelf”


Dit is voor mij de kern van wat Yoga mij leert. Yoga maakt mij steeds bewust dat alles wat we nodig hebben er al is: in onszelf. We hoeven het alleen maar te omarmen!

Ik ben van nature enthousiast, leergierig en energiek; letterlijk altijd in beweging. Ik vind het ook heerlijk in verbinding te zijn met anderen. Dus dat is wat ik altijd deed: overal aan mee doen, hard werken, weinig adempauze. Met een gezin, drukke kantoorbaan, veel dansen (een andere passie 😊), een druk sociaal leven had ik altijd wel een excuus om niet stil te zitten.


Corona zorgde voor een plotselinge forse beperking van mijn bewegingsruimte. Dit leverde weerstand op. Maar wat in eerste instantie een gebrek leek, bracht mij uiteindelijk een grote zege én een nieuwe passie: Yoga! Ik heb zeer veel uren online en later in de studio op de mat doorgebracht. In september 2021 ben ik gestart met de 200-uur Teacher Training bij Yogasite die ik in oktober 2022 heb afgerond. Ik geef sinds ruim een jaar nu diverse lessen bij Yogasite. Ik ben zeer dankbaar en trots dat ik deel mag uitmaken van dit prachtige team!


Persoonlijk heeft Yoga mij vooral geleerd naar binnen te keren en met mezélf te verbinden. Het leert me mijn energie te doseren, bewuster te kiezen en het commentaar in mijn hoofd zo nu en dan eens te negeren. Het leert me erop vertrouwen dat alles al goed genoeg is: dat het juist niet anders of beter hoeft, maar dat de kracht zit in het omarmen van al onze “imperfecties”. Dat maakt het leven een stuk aangenamer én kleurrijker! Of zoals Leonard Cohen zo mooi zingt in Anthem: “There’s a crack in everything, that’s how the light gets in”.


Ondertussen ben ik overtuigd dat Yoga een prachtige weg is om fysiek, mentaal en emotioneel krachtiger te worden. Dat gun ik iedereen! Super fijn als ik je mag (ont)moeten in een van mijn lessen.


Warme groet,

Annette


 

Event Agenda December, Januari & Februari


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page