top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

MoonshotsIn de zakenwereld wordt deze term gebruikt om bijna onmogelijk te realiseren ideeën mee aan te duiden. Bij Google is er zelfs een complete afdeling opgericht (Google X) die alleen maar op basis van moonshots functioneert; zij nemen de meest extreme en ogenschijnlijk onmogelijke ideeën en gaan ermee aan de slag vanuit de Pippi Langkous mentaliteit: "het is nog nooit gedaan, dus we denken dat we het wel kunnen”. En zo denken ze problemen om tot oplossingen, met het motto:

 

"Moonshots don’t begin with brainstorming clever answers, they start with the hard work of finding the right questions."

 

Misschien ken je ook wel de uitdrukking “Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars”. Net als bij moonshots gaat deze uitspraak uit van het idee dat je heel veel kunt bereiken als je los laat wat dat doel dan zou moeten zijn.


Neem jij in je leven wel eens moonshots? Probeer je iets waarvan je vooraf geen idee hebt of het gaat lukken? Of blijf je vooral in de veiligheid van wat je kent? Wat zou er kunnen gebeuren als je de sprong waagt? Kun je alle mogelijke scenario’s naast je neerleggen en het zonder vooroordeel of verwachting proberen? En als je de maan mist en tussen de sterren beland, kun je dan met zachtheid naar jezelf kijken en zeggen; ik heb het toch maar mooi gedaan!


Vaak is het ons eigen denken dat ons tegen houdt. We verzinnen zoveel redenen waarom we iets niet zouden kunnen, willen of durven, dat die gedachte gaat overheersen. Een fijne manier om bij jezelf te komen en die gedachten los te laten zodat je gaat voelen waar je echt toe in staat bent, is door middel van stilte. Je hoeft echt niet gelijk in lotus-houding drie uur achter elkaar te mediteren, maar door de stilte op te zoeken, keer je meer in jezelf, komen je gedachten tot rust en ga je duidelijker voelen wat jouw pad is.

 

Take a moonshot, Reach for the stars,You are capable of way more

than your mind gives you credit for.

 

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page