top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Leespiratie deel 3

Tijd voor leespiratie deel 3! Welk boek is een inspiratie voor onze docenten? Vandaag hoor je het van Natasja.

'Het gras is groener aan deze kant’ - Joris Vincken


“Bij mij ligt er nooit een boek op mijn nachtkastje, maar er zit wel vaak een boek in mijn yogatas. Soms lees ik er uit voor tijdens een yogales.

Op dit moment zit dit boek in mijn yogatas. Het is een bundel met ongeveer 170 korte gedichtjes over het leven. Ik ben dol op zijn korte tekstjes, omdat ze verwijzen naar onze ware natuur. Jarenlang (maar liefst 20 jaar) heb ik daar namelijk naar gezocht. Wie ben ik nou echt?

Totdat ik erachter kwam dat die ware natuur onvindbaar is. Omdat je er vandaan kijkt!

Toen ik dat inzag (en dat is iets anders dan verstandelijk begrijpen) was mijn zoektocht ten einde. Met als bijwerking een onbeschrijfelijke vrijheid, verbondenheid en vertrouwen.

Dit gedichtje van Joris raakt precies wat ik bedoel:

Een leven lang zocht ik mezelf,

maar waar ik ook keek,

mijn zoektocht was zinloos,

want ik kijk altijd weg van mij.

Een leven lang zocht ik liefde,

maar al houden duizend armen mij,

ik vond pas,

toen ik mijzelf durfde omarmen.

Een leven lang zocht ik vrijheid,

maar al verdwijnt elke tralie,

nooit zal ik vrijheid vinden,

omdat ik het altijd al was.

Joris is ook heel leuk om te volgen op Facebook: https://www.facebook.com/mijnhartheeftgeenhaast

Hier deelt hij regelmatig prachtige tekstjes. Een echte aanrader!”


Raakt deze levenswijsheid je? Dan is Natasja's Mini Retreat zeker iets voor jou. Een klein tipje van de sluier:


Mini Retreat Ontspannen in Spannende Tijden Ontspannen leven en werken. Wie wil dat nou niet? En dat soms best een uitdaging. Je ervaart misschien onzekerheden en angsten voor de toekomst. Of veel spanning (misschien wel in je lichaam) en onrustige gedachtes. Ervaringen die je eigenlijk liever anders zou willen zien. Hoe lekker is dan een ontspannen dagje voor jezelf met een vleugje yoga en mijmeren met gelijkgestemden over ontspannen leven en werken?


Meer weten? KLIK DAN HIER voor meer informatie en om je in te schrijven voor dit Mini Retreat.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page