top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Leespiratie deel 2

Bijgewerkt op: 5 jul. 2021


De magie van de leeswereld zorgt ook regelmatig voor lastige situaties. Want als je gevraagd wordt naar je favoriete boek, hoe kun je dan ooit een beslissing maken als je al zoveel moois gelezen hebt??! Hier heeft Birgit een oplossing op! Namelijk twee hele verschillende leestips.

“De allermooiste roman die ik afgelopen jaar las is ‘Schorshuiden’ van Annie Proulx. Ik ben dol op bomen (in feite het onderwerp van dit epos) en Proulx is stilistisch gezien een formidabele schrijver. Een super dikke pil om even helemaal in te verdwijnen.

Het geeft, doordat je twee families generatie op generatie volgt, zicht op het verloop van de geschiedenis en daarmee kun je ook parallellen trekken met de situatie waarin we ons nu bevinden. Hoe leeft de mens in harmonie met de natuur?

Meestal lees ik zittend en van papier. Ook lees ik vooral romans en herlees ik zeer zelden. Er is steeds weer iets nieuws te ontdekken.

Toevallig ligt er op dit moment ook echt een boek op mijn nachtkastje. ‘Het Geschenk’ van Edith Eger. Een boek om steeds eens terug op te pakken en te herlezen. Het boek onder mijn kussen leggen is me iets te hard. ;) Maar soms dwarrelt er in de nacht - zelfs vanaf het nachtkastje - iets van haar wijsheid zomaar mijn hoofd in.

“De basis van vrijheid is de kracht om te kiezen.” - Edith Eger

Het Geschenk biedt, zoals de achterflap aangeeft, levenslessen van een 93 jarige Holocaust overlevende en psycholoog en is met hulp helder opgeschreven. Het leest daardoor gemakkelijk alsof je naar Edie luistert.

Doorleefde woorden op directe toon met dat altijd nodige vleugje humor, maken dat je het boek vaker op wil pakken en er ook steeds iets toepasselijks in kunt vinden. Wat ik er vooral leuk en leerzaam aan vind - al ben ik door Pralaya yoga overtuigd van het belang van twisten, - ze draait nergens omheen.”


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page