top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Innerlijk vuur


Wanneer je denkt aan de woorden ‘innerlijk vuur’, wat komt er dan in je op? Vurig zijn in je persoonlijkheid? Fel, goed voor jezelf opkomen? Of denk je aan warmte, zeker in deze koude periode van het jaar? Waardoor word jouw vuur aangewakkerd? Waar word je warm van? Zijn het mensen? Activiteiten? Onrecht? Is het iets wat in jou getriggerd wordt op bepaalde momenten of is je innerlijke vuur altijd aanwezig? Zet je het in om iets positiefs te bereiken? Of overheerst het soms waardoor je achteraf spijt hebt van je reactie naar of over iemand?


Iedereen heeft een innerlijk vuur. Energetisch gezien vind je het net onder je navel, ter hoogte van je derde chakra (Manipura chakra). Hoe meer je ervan bewust bent, des te beter je dit vuur in kan zetten om in jezelf te geloven, jezelf te steunen en de eventuele blokkades in je lichaam mee op te lossen. Zowel energetische blokkades zoals verdriet en trauma’s, maar ook je spijsverteringsvuur waardoor je lichamelijk sterker wordt.

Het vuur binnen in je, is een krachtig middel om daar te komen waar je hoort te zijn; tevreden in het hier en nu, met mooie, haalbare dromen voor de toekomst.


Je kunt verbinding maken met je innerlijke vuur door middel van beweging, ademhaling en meditatie. Er zijn veel houdingen waarin je je core versterkt, zoals Chaturanga (lage plank) en diepe twists, waardoor je innerlijk vuur aangewakkerd wordt. Daarnaast heeft Dru Yoga zelfs een sequence die Inner Fire heet. Ujayi, de meest gebruikte ademhaling in yoga, doet wonderen voor je vuur, net als de vuurademhaling (Kapalabahti).


Wil je nog meer en bewuster contact maken met je innerlijke vuur? Op woensdag 15 april 2020 geeft de Tibetaanse meester Tulku Lobsang een workshop met als onderwerp Innerlijk vuur (ook wel Tummo genaamd). Tijdens deze dag zal hij op een humoristische en liefdevolle manier samen met jou dieper in het onderwerp Tummo duiken, waardoor je zal vertrekken met een hoop handvatten om bewust contact te maken met je innerlijke vuur.

357 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page