top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Het interview: Monique van BoxtelToen ik 5 jaar geleden met tegenslagen kampte, raadde een coach mij aan om yoga te gaan doen. Blijkbaar kende zij mij beter dan ikzelf en was de tijd nog niet rijp want ik riep luid: "NEE, dat is niks voor mij!:


Door een cursus mindfulness die ik even later volgde, kwam ik toch in aanraking met yoga en groeide mijn interesse. De introductieles van Dorinda nam de laatste restjes twijfel weg. Ik ben gestart met restorative, breathing en easy flow lessen; in mijn herinnering heb ik lessen lang gehuild… Yogasite voelde zo veilig en het was helend om op deze manier tijd en aandacht voor mezelf te hebben.


Ik kreeg weer meer energie en zette de stap naar Ashtanga; drie lessen in de week waaronder de self practice deden mijn lichaam sterken en mijn vertrouwen groeien. De vaste structuur, herhaling en voorspelbaarheid van de Ashtanga pasten op dat moment goed bij mij. Toen er iets veranderde in het lesrooster, kwam ik in de lessen van Dorinda; ik had lang gedacht dat die te zwaar en ingewikkeld voor mij zouden zijn. Ik was 'hooked' vanaf de eerste les en ben nu, zoals Dorinda het zelf zegt, 'de trouwste leerling van de dinsdagochtend'!


Waar ik eerst baat had bij de vastigheid van de Ashtanga geniet ik nu met volle teugen van de onvoorspelbaarheid van Dorinda en met name van haar eindeloze wijsheden, de mooie muziek, haar humor en zelfspot. Iedere les is een feest en brengt me iets: fysieke uitdaging, 'food for thought', kalmte of inspirerende inzichten.


Yoga heeft invloed gekregen op mijn dagelijkse leven: in de rij bij de kassa kan ik inmiddels mijn geduld bewaren en even ademen en gronden, ik probeer milder en minder oordelend te zijn en reflecteer op de situaties die me overkomen met de zin: what has this been sent to teach me...?


Yoga(site) heeft me geleerd veel beter voor mezelf te zorgen en oprecht naar mezelf te luisteren, bracht me mooie ontmoetingen en vriendschappen en geeft iedere week waardevolle momenten.


De 'NEE dat is niks voor mij' is definitief omgeslagen in een 'JA voor YOGA!

74 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page