top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Het interview: Karimu CorbeekOmdat hij zich niet helemaal thuis voelde in Nederland, ging Karimu op YouTube filmpjes kijken van mensen die tegen vergelijkbare uitdagingen aan liepen. Veel van hen spraken over meditatie, en dus probeerde hij het. Binnen vijf minuten overkwam hem een bijzondere ervaring die hij de maanden erna eigenlijk steeds probeerde te laten herhalen.


Een vriendin vroeg vervolgens in 2015 of hij wel eens yoga had geprobeerd. ‘Why on earth would i try yoga?’ was zijn antwoord… Deze vriendin kreeg hem toch overgehaald en de Pralaya Yoga les van Robert Boustany in 2015 werd een turning point in zijn leven.


Samen met een acroyoga les die hij een paar dagen later volgde, bleek deze eerste kennismaking met yoga bijzonder genoeg om ervoor te zorgen dat hij niet alleen meer lessen wilde volgen, maar ook wist hij direct dat hij les wilde gaan geven!


‘Yoga geeft me een doel, vertrouwen en brengt me naar een plek van kalmte. Het voelt eindelijk alsof ik deel uit maak van iets dat groter is dan mezelf. Het brengt me vertrouwen op een niveau waarvan ik niet eens wist dat het mogelijk was’.


Karimu geeft les op basis van vertrouwen. Hij vind het belangrijk om in zijn lessen te werken aan het vertrouwen op je lichaam, aan het opbouwen van een relatie met je lijf. Dit doet hij onder andere door aandacht te schenken aan uitlijning in houdingen en ademhaling.


Zijn persoonlijkheid en intentie in zijn lessen wordt samengevat in één van zijn favoriete quotes van Dr. Seuss:

 

‘Today you are you, that is truer than true. There is no one alive that is youer than you’.

 

‘Elke dag dat ik mijn eigen practice doe en ik weer iets geks doe wat me uit daagt, lijk ik mijn leven daarna een klein beetje makkelijker aan te kunnen. Ik leer mijn lichaam, mijn gedachten en vooral mijn hart te vertrouwen. En dat geef ik graag door in mijn lessen’.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page