top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Het interview: Hélène Kerste


Mijn eerste kennismaking met Yogasite was tijdens de open dag in 2017, nu dus alweer bijna 2,5 jaar geleden. Op dat moment had ik al diverse revalidatie-trajecten gevolgd om te herstellen van een auto ongeluk in 2016 en had ik behoefte aan een andere invalshoek. Een andere visie, eentje die mij meer paste. Tijdens de open dag deed ik mee aan een les van Bart, gericht op blessures en herstel. De zachte benadering van deze les; een combinatie van de yoga en de fijne manier van begeleiden gaven mij direct het vertrouwen dat er binnen mijn herstel nog heel veel ruimte was voor verbetering!


Ik heb altijd geloofd in het verband tussen het emotionele en het fysieke. Het bewijs hiervoor werd voor mij geleverd in de maanden na die eerste les. Door het regelmatig volgen van lessen werden mijn pijnklachten minder, voelde ik me steeds positiever in het leven staan en kreeg ik steeds meer vertrouwen in mezelf terug. Deze ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat ik in 2018 ben gestart met de 200 uurs opleiding bij Dorinda & Robert. Zodat ik nog meer verdieping kon gaan vinden in dit proces.


In onze Westerse maatschappij ‘moeten’ we zo veel. Hierdoor verliezen we steeds meer de verbinding met onszelf. Voor mij is yoga het herstellen van de verbinding met je innerlijke zelf. Door de beoefening van yoga heb ik gemerkt dat zowel fysieke als mentale blokkades kunnen worden opgeheven. Waardoor ik krachtiger ben geworden en meer in balans ben geraakt.


Een houding die dit voor mij symboliseert is de handstand. Het verandert letterlijk je perspectief. Ondersteboven staan heeft zo ontzettend veel voordelen voor je lichaam en je geest. Het zorgt voor een betere bloedcirculatie en balans, het vermindert stress én het geeft een enorme stoot met energie!


Kortom, ik heb mijn passie ontdekt sinds mijn eerste bezoek aan Yogasite. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik nu onderdeel ben van het Yogasite team. Het is zoiets moois om mijn passie te mogen delen en mezelf verder te ontwikkelen binnen een team van lieve collega’s.

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page