top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Het interview: Véronique Miegielsen

Bijgewerkt op: 29 okt. 2019


Yoga heeft mij kracht, zachtheid, humor en de overtuiging gegeven dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de richting van mijn leven. Er is zoveel dat je zelf aan kunt pakken en verbeteren. In je lichaam én in je geest.


Mijn yogareis begon in 2012. Ik kwam in de Yogasite kraam op de braderie van het Ginneken in gesprek met Bart. Ik was op dat moment ziek, maar hij overtuigde mij ervan dat ik gewoon kon beginnen met yogalessen. En daar ben ik niet meer mee opgehouden! Yogasite voelde als thuiskomen.


De mindset van yoga is voor mij altijd belangrijker geweest dan de houdingen zelf. Met name het meenemen van de essentie van yoga buiten de yogamat. Ik studeer graag, dus ook de yogaliteratuur verslind ik. Deze verdieping vind ik prachtig. En ik merk dat als het lichamelijk niet altijd even goed gaat, dat je nog steeds een yoga-mind kunt hebben.


Zowel in houdingen als in het leven geldt; soms zijn er uitdagingen en soms kan ik heel tevreden zijn dat iets goed voelt. Ben ik “relaxed in the pose”. Ik word in elk geval altijd blij van yoga-asana’s, pranayama en meditatie. En oké: de zonnegroet (surya namaskar) is altijd fijn en als slot van de les natuurlijk Savasana, je hoofd leeg maken en je lijf rust geven na voldane arbeid.


Ik voel me steeds beter bij yoga “leefregels” in het dagelijks leven en in de lessen. Natuurlijk lukt dat niet altijd helemaal, maar vegetariër was ik gelukkig al ;-). Geweldloosheid (naar jezelf en naar anderen) niet oordelen, focus, je practice doen, om maar wat te noemen, het zijn goede reminders en uitdagingen.


Vanaf het begin is de Yoga Flow mijn favoriete les om te volgen. Vooral van Dorinda, Boban en Bart. Bij Boban kan ik terecht voor een heerlijke, echte Flow. Bij Bart voor de Pralaya toevoeging die hij vanuit Robert’s opleiding mee geeft. En vanaf het moment dat ik de Restorative Yoga & Meditation Teacher Training bij Veda Ela heb gevolgd, is de Restorative les een favoriete les om te geven, samen met de Mindful Yoga les.


Gelukkig mag ik deze lessen allebei af en toe vervangen bij Yogasite. Want, nadat ik al een tijdje lessen volgde heeft Annelies mij overtuigd dat ik ook heel goed de Teacher Training bij Dorinda en Robert kon gaan volgen. En inmiddels heb ik de 200 uurs opleiding afgerond en ben ik bezig met de 500 uurs training! Mijn leven is heel erg veranderd sinds dat bezoek aan de braderie en ik ben zoveel sterker geworden in lichaam en geest.


Ik ben nog lang niet uitgeleerd, maar de lessen die met yoga op m’n pad komen zijn zo belangrijk voor mij dat ik ze altijd zal blijven omarmen en ook heel graag door wil geven.

Met grote dank aan mijn leraren en hun leraren.


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page