top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Even voorstellen: Marijke!


Je hebt ongetwijfeld al veel van haar gelezen, maar de kans is even zo groot dat je haar nog nooit bij Yogasite hebt gezien. Grotendeels werkend vanuit huis, is ze de onzichtbare hand die de meeste van onze teksten creëert. Nieuwsbrieven, sociale media berichten, blogartikelen, webteksten... Taal is echt haar ding, net als allerlei andere vormen van creativiteit.


We hebben het over... Marijke!


Jij werkt nog niet zo heel lang bij Yogasite. Kun je vertellen wat jouw functie precies inhoudt?

Mijn functie houdt in dat ik mooie dingen mag maken. Dat vind ik heel cool. Ik hou me vooral bezig met de uitingen van Yogasite, zoals op de sociale media kanalen en de nieuwsbrief. Ik mag mooie content maken waarbij ik de missie, visie en passie van deze plek mag communiceren. Dat betekent dat ik in beeld en tekst vang wat (Pralaya) yoga je kan brengen en waarom we de dingen doen zoals we ze doen. En daarmee mag ik ook mensen inspireren en wat moois brengen.


En als je naar je eigen leven kijkt, wat brengt yoga jou dan?

Yoga bracht mij in eerste instantie een confrontatie met mijn lichaam. Ik zat altijd in mijn hoofd en had weinig voeling met mijn lichaam. Ik had geen idee hoe mijn lijf werkte en vond het vooral lastig: het wordt moe en stijf, het doet soms pijn. Door yoga weet ik nu steeds beter hoe mijn lichaam werkt, hoe ik kan aanspannen en ontspannen en hoe ik goed voor mijn lijf kan zorgen. Dat merk ik want ik ben fysiek sterker geworden (ik kan nu zó in de yoga squat!), ik loop veel meer rechtop en ben minder snel moe. Wat yoga mij ook (en steeds meer) brengt is een stuk zelfonderzoek. Tijdens de yogalessen loop ik steeds tegen dezelfde patronen aan waar ik in het dagelijks leven buiten de yogamat tegenaan loop: streng voor mezelf zijn, niet uit mijn comfortzone willen, bang zijn om moe te worden... op de yogamat is dat overzichtelijk en behapbaar en kan ik daarmee oefenen en experimenteren.


Yoga helpt je dus om jezelf beter te leren kennen. Dat helpt misschien met de volgende vraag: wat maakt jou jou?

Wat mij mij maakt, is dat ik intens leef. Ik voel ik intens: ik voel veel en ik voel diep. Dus als ik blij ben, ben ik heel blij en als ik verdrietig ben, ben ik heel verdrietig. Maar dat betekent ook dat ik heel erg kan genieten van kleine dingen die andere mensen niet eens zien. Onkruid in de berm waar je zo op zou stappen maar waarin ik dan iets heel moois ontdek. Ik loop heel vaak als een kind verwonderd rond alsof ik de wereld voor het eerst zie. Het is ook wel typisch mij dat ik vaak tegen de stroom inga. Dat ik dingen anders zie, anders over dingen denk en dat ook durf te zeggen of ernaar durf te leven. Daarin sta ik wel heel dicht bij mezelf maar plaats mezelf soms ook buiten de groepen. Dat is iets lastigs én iets moois.


Hoe ziet jouw ideale werkdag er eigenlijk uit?

Vooral: niet te lang. En met veel afwisseling. Creativiteit komt in vlagen en dat kun je nooit zo lang achter elkaar volhouden. Je kunt niet altijd je hoofd aanzetten. Daarom vind ik het fijn om veel afwisseling te hebben: dingen maken, uitzoeken, schrijven, dan weer iets praktisch doen. Als ik thuiswerk, verweef ik graag werk en huishouden door elkaar. Dan hang ik tussendoor een was op of ga ik even in de tuin werken om mijn hoofd leeg te krijgen. Maar bij Yogasite op locatie werken vind ik ook leuk, met leuke mensen om me heen!


Je volgt ook de 200 uurs Yoga Teacher Training. Waarom ben je die gaan volgen en wat vind je ervan?

Ik voelde altijd al dat yoga heel goed voor me was en dat het méér is dan alleen maar iets fysieks. Maar ik snapte tegelijkertijd nooit precies wat ik aan het doen was en wat yoga nou eigenlijk is. Ik wilde begrijpen wat er gebeurt als je yoga doet, hoe dat fysiek werkt en ik wilde ook die laag dieper meer ruimte geven. Daarom ben ik begonnen met de teacher training. Ik kijk er altijd naar uit. Het is zo’n fijne mix tussen gezelligheid en diepgang. Het gaat over de belangrijkste dingen in het leven: waar sta je, waar ga je heen, wat heb je nodig, hoe sta je in het leven? En dan gecombineerd met fysiek bezig zijn én hele technische bijna fysio-achtige kennis over je lijf, wat ik heel interessant vind. Dat vind ik cool. Het voelt echt als een investering in mezelf: mezelf uitdagen en me omringen met fijne mensen. Een cadeautje!


Tot slot: wat doe je naast yoga graag in je vrije tijd?

Ik heb heel veel hobby’s en bedenk regelmatig nieuwe. Ik zeg wel eens lachend: ik heb geen tijd om te werken want er is zoveel wat ik wil doen. Ik lees veel, schrijf nog meer, ik hou van tekenen, fotograferen, muziekmaken, koken, bakken, (moes)tuinieren, wandelen en ik vind alles wat met zelfvoorzienend leven te maken heeft heel interessant: dingen from scratch maken.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page