top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Even voorstellen: Gerda!

Bijgewerkt op: 22 aug. 2023


Wie regelmatig bij Yogasite komt, kan haar niet over het hoofd hebben gezien. Met haar vrolijke lach, haar fantastische kookkunsten en haar gastvrijheid is ze een geliefd gezicht in het Yogasite café. Maar ze houdt zich niet alleen bezig met het maken van lunch voor de zaalhuur en het inchecken van leden bij onze lessen: ook achter de schermen is ze een belangrijke schakel in het reilen en zeilen van Yogasite.


We hebben het over... Gerda!


De meeste mensen zullen jou wel (her)kennen, maar niet iedereen zal precies weten wat je allemaal doet in je werk bij Yogasite. Kun je daar wat over vertellen?

Ik verzorg de lunches en alles wat daarbij komt kijken, check leden in voor de lessen en regel mede de techniek in de zalen. Ik geef de BAS-yogales, val in waar nodig en schrijf mee aan de Pralaya Manual voor de opleidingen. Daarnaast huppel ik hier graag rond en lach ik hier gewoon heel veel. Playing around a bit. Nou klinkt dat alsof ik niet serieus werk, maar zo bedoel ik het natuurlijk niet. Ik neem mijn werk heel serieus, maar ik doe het wel met alle liefde en enorm veel plezier.


Hoe ziet een ideale werkdag bij Yogasite er voor jou uit?

Schrijven aan de manual, het verzorgen van de lunch voor de zaalhuur en lunchen met het team zelf. Lekker met z’n allen in het café zitten werken. Het contact met de leden, gezellig praten met de mensen en yogales geven. Ik vind het heel fijn om voor mensen te zorgen. Ja, misschien is dát wel gewoon wat ik hier doe: ik zorg graag voor mensen, op welke manier dan ook.


Ik denk dat je niet zomaar bij Yogasite bent komen werken. Wat betekent yoga voor jou?

Het eerste woord wat in me opkomt is ‘alles’, omdat yoga zo allesomvattend voor mij is en alles met elkaar verbindt. Yoga heeft de verbinding met mezelf hersteld en de verbinding met anderen en met alles wat er is. Toen ik begon met yoga, bracht het me een stukje ontspanning en fysieke beweging. Het gaf rust in mijn lijf, hoewel rust toen wel iets heel anders voor me was dan nu. Eerst was yoga een rustpuntje in mijn dag, nu is yoga veel meer geïntegreerd in alles wat ik doe. Yoga brengt me mezelf: verbinding met mezelf, dat ik thuis ben bij mezelf en dat ik vertrouw op wat er mag ontstaan als ik me overgeef. Daarnaast een enorm gevoel van dankbaarheid. Dat geldt voor yoga zelf, maar ook voor het leven. It changed my life completely.


En je volgt ook nog de 300h Yoga Teacher Training bij Yogasite! Wat vind je leuk aan de opleiding?

De persoonlijke ontwikkeling en dat ik me mag verdiepen in het lesgeven. Ik vind het te gek dat ik nog meer mag leren over het systeem van yoga en geniet van de deep dives daarin en in mezelf. De connectie met de andere studenten. Dat we allemaal verbonden zijn, dat alles één is en dat ik dat niet alleen mag leren maar ook voelen en ervaren. Alles wat ik van ‘buitenaf’ heb geleerd vanuit mijn opleiding en werk als fysiotherapeut, mag ik nu ook van binnenuit leren en ervaren. Doorleven, doorvoelen en dan doorgeven. Dat vind ik fantastisch.


Heb je een doel of droom met de teacher training? Werk je ergens naar toe?

Ik vind het geweldig om hier bij Yogasite van betekenis te zijn zoals ik dat doe en ik denk dat dat nu voor mij mijn droom is: van betekenis zijn hier, op welke manier dan ook. Door (Pralaya) yogalessen te geven, in de toekomst yogatherapie te gaan geven en door mee de manual(s) verder uit te werken. Ik vind het fijn dat ik hier mijn hart nog verder mag openen en volgen en dat ik nog meer dát mag ervaren wat er op mijn pad komt en vanuit vertrouwen mag leven.


En naast yoga... wat doe je graag in je vrije tijd?

Lezen, wandelen in het bos, fietsen, kamperen, muziek luisteren, zingen en dansen. Gewoon ‘zijn’ met de mensen die voor mij belangrijk zijn, tijd met hen doorbrengen. En ik hou van ‘diepzielduiken’ zoals ik het noem: geen oppervlakkige gesprekken maar gewoon lekker de diepte in. Het meeste houd ik van wandelen in het (Mast)bos dus als je iemand door het bos ziet huppelen, ben ik dat waarschijnlijk.


Dan, om af te sluiten, nog even de diepte in: wat maakt jou jou?

Oh, wat een moeilijke vraag. Mijn liefde en mijn zorgzaamheid, mijn doorzettingsvermogen en mijn moed. En mijn vertrouwen in het leven. Het verbinden. Die verbinding kenmerkt mij sowieso. Mijn verantwoordelijkheid en gedrevenheid. Maar ik hou ook écht van spelen. Van huppelen, lachen, dansen en trampoline springen. Ik ben zo’n forever child. Zo voel ik me ook. Alsof ik mijn hele leven een beetje mag blijven spelen.

282 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page