top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

Even voorstellen: Chantal!

Bijgewerkt op: 22 aug. 2023


Je zult haar ongetwijfeld al wel eens aan de telefoon hebben gehad of een theetje bij haar hebben besteld. Maar ook als je geniet van de op kleur gesorteerde theedoosjes in de kast of de mooi uitgestalde informatietafel, geniet je (indirect) van haar aanwezigheid. Haar organisatietalent is bovendien niet alleen voelbaar in de sfeer van onze studio. Dankzij haar is de lesplanning altijd op orde en loopt Yogasite op rolletjes, en ook nog met een grote glimlach en een berg enthousiasme!


We hebben het over... Chantal!


Je bent een herkenbaar gezicht in de yogastudio en het Yogasite café. Maar wat doe je eigenlijk allemaal voor Yogasite?

Mijn functie heet officieel studiomanager. Dat houdt in dat ik taken uitvoer als DOFI (director of first impressions). Dat zijn gastvrouwtaken zoals het inchecken van leden, het netjes houden van de zalen en het maken van koffie en thee in het Yogasite café. Daarnaast houd ik me bezig met de sales, zaalhuur en de planning van de lessen, vakanties en docenten. Ook houd ik het interieur netjes. Ik vind het heel belangrijk hoe het er uitziet bij Yogasite. Ik ben netjes en houd van orde en structuur. Ik vind het fijn deze kwaliteit in te kunnen zetten en er daarmee voor te zorgen dat de studio er aantrekkelijk uitziet. Ik wil ervoor zorgen dat mensen een warme huiselijke sfeer ervaren als ze hier binnenkomen, dat ze zich hier thuis voelen. Coming home to yourself!


Als je een ideale werkdag bij Yogasite zou beschrijven, hoe ziet dat er dan voor jou uit?

Dan ben ik lekker in contact met de leden, dat vind ik het allerleukste. Horen hoe leden voor en na de lessen mooie gesprekken hebben. Maar ook de gesprekken die ik zelf heb met mensen. Je herkent mensen op een gegeven moment en dat is heel leuk. Zo ook het contact met nieuwe leden: zojuist kwam er een vrouw binnen om informatie te vragen. Zij vertelde over haar burn-out en hoe ze hoopt dat yoga haar kan helpen. Ik vind het dan fijn dat ik mij erin kan herkennen en mijn ervaring mee kan nemen in het gesprek. Ik vind het tof om andere mensen enthousiast maken voor yoga omdat ik er écht in geloof. Ik heb zelf het effect van yoga ervaren en ervaar dat nog steeds elke dag. Nog elke dag ben ik dankbaar voor deze baan!


Wat mooi gezegd! Kun je wat vertellen over wat yoga jou heeft gebracht en nu brengt?

Ik weet nog goed dat ik hier voor het eerst binnenkwam bij Yogasite. Vier jaar geleden zat ik met een burn-out thuis en werd mij aangeraden om yoga te gaan doen. Yogasite voelde als een warm bad waar ik in stapte. De mensen hier waren zacht en open, ze begrepen me en zagen mij. De yoga zelf was ook heel fijn. Ik wilde meer rust in mijn lijf, de stress eruit krijgen. Ik begon met easy flow yoga en merkte na een tijdje dat er verandering kwam: ik ervaarde meer rust en ging spieren gebruiken die ik normaal nooit gebruikte. Ik kwam meer in mijn lichaam. Eerst deed ik één keer in de week yoga, langzaam werd dat meer, tot uiteindelijk drie keer in de week. Ik probeerde verschillende soorten yoga uit om te kijken waar ik rustig van werd, wat ik leuk vond en wat er bij mij past. En nu pas merk ik wat yoga me brengt: het brengt mij rust en zachtheid. Ik kom meer in mijn lijf in plaats van in mijn hoofd. Als mijn geest gekalmeerd is, kalmeert mijn lichaam ook. Als ik te weinig yoga doe, merk ik meteen dat ik weer te veel in mijn hoofd zit.


Heb je eigenlijk een lievelings-les op het rooster bij Yogasite?

Ja! Mijn favoriet is de meditatieles van Bart op vrijdag. Je gaat erdoor echt heel lekker het weekend in. Ik kom daar heel erg tot rust. Zo heb ik daar bijvoorbeeld een keer ervaren dat ik er volledig bij was, alles hoorde en niet aan het slapen was, maar dat ik wel zó diep in mijn lijf en in de ontspanning gezakt was dat Bart me aan moest tikken om weer terug te komen. Wauw, dat je met zulke simpele aanwijzingen zo diep in ontspanning kunt zakken... dat zou ik meer mensen willen laten ervaren.


En je bent nét klaar met de 200 uurs Teacher Training! Wil je daar nu meer mee gaan doen?

Ja, ik zou heel graag les gaan geven. Vooral mijn ervaring willen doorgeven aan andere mensen die daar behoefte aan hebben. En ze helpen om in een diepe ontspanning in hun lichaam te laten zakken en dat vol te ervaren. Dat is zo'n mooie manier om ze te helpen om uit het hoofd te komen. Zelf weet ik hoe lastig het kan zijn om uit je gedachten te komen. Nu geef ik al af en toe als invaller een les bij Yogasite, maar het lijkt me heel gaaf om een vaste les op het rooster te mogen geven.


Wat doe je buiten yoga eigenlijk allemaal? Heb je hobby’s?

Haha, nou, daar komt mijn lijstje: dansen, concerten en festivals bezoeken, boulderen, afspreken met vrienden. Daarnaast hou ik van reizen en avonturen, ik heb behoefte aan nieuwe dingen! Op mijn bucketlist staat nog: met een VW busje rondrijden door Europa en dan achterin het busje wakker worden op een mooi strand, dat is toch leven!


Wat weten mensen niet meteen van jou?

Dat ik ontzettend van Classic Rock muziek houd. Ik ga ook graag naar concerten van bands zoals Metallica, Guns ’n Roses en Golden Earring. Het leuke daarvan is dat mensen dit niet verwachten bij mij... maar diep van binnen ben ik eigenlijk

een rockchick.

205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page