top of page
  • Foto van schrijverYogasite Team

De kracht van een buddyWanneer je gaat surfen, zijn er een hoop onzekere omstandigheden. Allereerst is het water onvoorspelbaar. Het ene moment zijn er geen golven, om vervolgens overspoeld te worden door een golf die je misschien niet eens aan zag komen. Daarnaast weet je niet altijd wat er zich onder het wateroppervlak bevindt. En ook voel je je iedere keer dat je gaat surfen anders; de ene keer lukt het alsof je het al jaren doet en de dag erna lukt er niets.


Mede hierom wordt er in het surfen altijd aangeraden om een surfbuddy te hebben. Iemand waarmee je samen het water in gaat, of die je in de gaten houdt vanaf het strand. Iemand die de situatie in het water kan overzien, lastige situaties kan inschatten en die je kan helpen als je dat nodig hebt.


Zo'n buddy systeem is op heel veel verschillende vlakken in te zetten. We hebben de afgelopen tijd een aantal verhalen gehoord van de meest prachtige buddies. Een lieve dame van 70+ die zo graag online les wilde volgen maar het lastig vond met Zoom, volgt nu samen met een vriendin de online les. Waarbij de vriendin alles voor hen samen klaar zet en installeert. Twee neven - één van hen net begonnen en dus nog zoekend naar hoe het moet - volgen samen les in een grote privé ruimte. En wat dacht je van één van onze lieve leden die een deel van haar zorg-bonus aan ons heeft gedoneerd waardoor wij het abonnement van iemand hebben kunnen betalen die het financieel niet meer kon opbrengen? Wij vinden het elke keer weer ❤️-verwarmend...!


Wanneer je je in het dagelijks leven af en toe - of misschien best wel vaak - overspoeld voelt, het lastig vindt om motivatie te vinden of het echt niet meer lukt om alle ballen hoog te houden, is het fijn als je iemand naast je hebt staan. Iemand die je helpt, naar je luistert, er voor je is. Persoonlijk, op afstand, financieel, noem het maar op.


Omdat we hebben gezien dat het werkt, dat het helpt en dat het echt een ongelofelijk groot verschil maakt, willen we in deze nieuwsbrief een beroep op je doen. Verbinding maken tussen behoeftes en de mogelijkheid om te geven. Want is dat niet de hele essentie van yoga: verbinding?!


Liefs,

Namens het hele team van Yogasite,

Ellen & Joost

 

Thank you

In deze video vertelt Robert Boustany - onze docent voor de 200-uurs en 300-uurs Yoga Opleiding - een prachtig verhaal. Een verhaal waaruit blijkt wat de essentie is van ons mens-zijn. Een verhaal waaruit we inspiratie op kunnen doen. Een verhaal waaruit liefde en verbinding stroomt.

 

Yoga = verbinding


Ook voor ons als studio is het een hele spannende tijd. Niet weten wanneer we de deuren van onze yogaruimtes (en onze armen voor de zeer welkome knuffels) weer mogen openen, niet weten wat er dan wel weer mag en met hoeveel mensen. We gaan oprecht met heel veel goede moed door. En toch willen we ook eerlijk zijn: er is een hoop onzekerheid. We kunnen ons inmiddels allemaal verbinden in deze onzekerheid. En we weten uit ervaring hoe goed yoga kan helpen om hier doorheen te komen. Daarom willen we er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om dit ook te ervaren. Wat je financiële situatie ook is. Vanaf vandaag is er een pagina beschikbaar op onze website waar je terecht kunt als je het financieel goed hebt en de mogelijkheid hebt om een extra bijdrage te leveren aan het abonnement van een ander. We vinden het belangrijk dat je weet dat elke bijdrage, hoe groot of klein, een enorme positieve impact heeft! Support geven kan door middel van een eenmalige donatie, of via automatische incasso. Daarnaast kun je via deze pagina ook een aanvraag doen voor financiële steun om tijdens deze uitdagende tijd toch de lessen bij Yogasite te kunnen blijven volgen. We begrijpen het ook helemaal als extra financiële bijdragen niet lukt voor jou momenteel. Blijf dan vooral genieten van onze online lessen en workshops, blijf lekker lid en weet dat je ons (en jezelf!) daarmee enorm helpt in deze uitdagende periode.

Yoga = Verbinding Verbinding = Yoga

 

Surf-tips


Hoe jouw dagelijkse leven er momenteel ook uit ziet, het belangrijkste is om te blijven peddelen. Daarmee bedoelen we: blijf in beweging, blijf aandacht geven aan jezelf. Het is zo verleidelijk om te verzanden in de bezigheden van alledag dat je aan het einde van de dag weer niet bent toegekomen aan tijd voor jezelf ... Voor die mensen die het nog wat lastig vinden om online lessen te volgen, willen we je hierbij wat tips geven die je mogelijk kunnen helpen:

  • Vind je yogabuddy! Een vriend(in), collega, familielid of wie dan ook, iemand die je kan motiveren, met wie je samen een les kunt volgen en je kan helpen als je ergens tegenaan loopt.

  • Plan jezelf in We hebben allemaal wel een agenda. Wanneer je kijkt naar hoe je komende week eruit gaat zien, plan dan ook de tijd in die je wilt gebruiken voor jouw practice! Zoals je ook een werkafspraak of andere nuttige activiteit inplant, zo werkt dat net zo goed voor 'me time'!

  • Fijn plekje We hebben het al een keer eerder genoemd; zorg voor een fijne plek. Als je de mogelijkheid hebt: een plek die al (bijna) helemaal klaar staat, zodat je bij aanvang van de les weinig tot geen handelingen hoeft te doen. Als dat niet lukt: neem dan voldoende tijd om het jezelf comfortabel te maken. En als je heel beperkte ruimte thuis hebt: denk eens creatief na over waar je jouw les wél zou kunnen doen ...

  • Doe wat kan Wees niet te streng voor jezelf en denk in mogelijkheden. Lukt het je echt niet om een online les te volgen deze week? Gun jezelf er dan volgende week gewoon twee! :-) Of maak bijvoorbeeld een meditatieve wandeling in de natuur. Ook heel fijn!

 

Goed om te weten

Ook wij blijven peddelen. Met online lessen, workshops, opleidingsdagen; we willen je blijven voeden, blijven ondersteunen, met je blijven verbinden. Daarom hier een kort overzicht van wat je de komende weken van ons kunt verwachten online:

  • Al onze lessen blijven online te volgen. Met welke les ben jij echt blij? Laat het ons weten!

  • Inmiddels hebben we goede equipment in de grote zaal en Intention (denk aan: audio, camera, groot scherm en licht) om de kwaliteit van de online lessen te garanderen.

  • We vinden het belangrijk om het rooster te houden zoals het is en om de lessen in de studio te geven. Niet alleen om zo kwaliteit te bieden, maar ook om zo een anker naar jouw yogaplek te geven. De docenten hebben een werkgeversverklaring voor de avondklok op zak. De eerste docent is al op haar fiets aangehouden door de politie ... en mocht gelukkig snel doorrijden naar huis.

  • Robert Boustany, onze inmiddels 72-jarige yoga inspiratie, grondlegger van Pralaya Yoga met ruim 50 jaar aan ervaring in het lesgeven, zal in februari een wekelijkse ONLINE les bij ons geven op donderdag van 16:15 tot 18:15. Deze pittige Pralaya-based Ashtanga XL-les, geeft de gevorderde yogi alle kans om uitgedaagd te worden en te verdiepen. Spierpijn én groei gegarandeerd ;). De XL-lessen zijn via livestream en als replay te volgen. Je kunt je inschrijven door de les aan te klikken in ons rooster.

  • Op 31 januari van 19:00 tot 20:00 geeft Nicki Forman, grondlegger van Aruna Yoga, een gratis webinar waarin ze je laat kennis maken met de helende kracht van Aruna Yoga én meer vertelt over de Teacher Training en het persoonlijke ontwikkelingsprogramma dat ze via Yogasite aanbiedt in 2021.

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page