MASTERCLASS ONTSPANNEN

IN SPANNENDE TIJDEN

Ontspannen leven en werken. Wie wil dat nou niet? En dat is best een uitdaging in deze tijden. Je ervaart misschien onzekerheden en angsten voor de toekomst. Of veel spanning (misschien wel in je lichaam) en onrustige gedachtes. Ervaringen die je eigenlijk liever anders zou willen zien. Hoe lekker is dan een ontspannen dagje voor jezelf met een vleugje yoga en mijmeren met gelijkgestemden over ontspannen leven en werken?

 

De ingrediënten van deze ontspannen dag

We starten de dag met een heerlijke yogales (met een tikkeltje yang en een tikkeltje yin) door onze yogadocent Natasja. De les is geschikt voor beginnende en ervaren yogi’s en is in het Nederlands. Na een korte pauze gaan we met elkaar mijmeren over ontspannen leven in spannende tijden. 

 

We noemen het mijmeren, omdat je niets gaat leren en ook geen tips krijgt. Je leest het goed: níets. Niks dus. Deze dag is dan ook niet geschikt voor jou als je op zoek bent naar een nieuwe methode, techniek of stappenplan om met spannende tijden om te gaan. Het enige wat je nodig hebt is een vorm van nieuwsgierigheid. De bereidheid om eens op een andere manier naar jouw ervaringen te kijken. 

Tipje van de sluier: de 3 principes

Tijdens deze dag gebruiken we de 3 principes (beter bekend als The Three Principles van Sydney Banks) als uitgangspunt. Deze principes leggen alleen maar uit hoe het menselijk systeem werkt. Hoe ervaringen (bijvoorbeeld van onrust, angst en onzekerheid) gecreëerd worden.

“Ik vond het zo’n verademing en tegelijkertijd ook zo raar dat dit paradigma geen methode is. Ik ging mij er verder in verdiepen. Met ontspanning en rust tot gevolg. Einde zoektocht!”, aldus Natasja. Ondertussen mag Natasja zich een gecertificeerd 3 Principles Facilitator noemen en volgt zij regelmatig opleidingen bij Amerikaanse Three Principles Coaches. Deze dag neemt zij haar 3P-buddy en coach Monique Hendriks mee, die zich ook verdiept heeft in de 3 principes.

Mogelijke bijwerkingen na inzichten in de 3 principes: 

- makkelijker leven en werken

- een helder hoofd

- minder stress

- meer tijd

- niets en toch is alles anders

 

Deze workshop is inclusief koffie, thee en een (vegetarische) soep.

Datum

nader te bepalen

Docenten

Natasja Hoogenboom & Monique Hendriks

Kosten

Voor leden van Yogasite: € 65,-

Voor niet-leden: € 75,-

Online deelname: € 65,-