top of page

KAREL HERMANS

Een massage ontvangen is gewoon heel fijn!

 

Daarnaast komt het ook tegemoet aan een belangrijke basisbehoefte van de mens, om aangeraakt te worden. 

 

Er zijn weinig dingen ècht levensnoodzakelijk voor ons als mens, maar aanraking hoort daar zeker bij. Wij zijn relationele wezens en hebben een absolute behoefte aan contact en aanraking. Zo hebben wetenschappelijke studies bijvoorbeeld aangetoond dat een baby niet overleeft zonder aanraking of contact, ook al krijgt hij voldoende voeding. 

 

Naarmate we sterker en ouder worden, ontwikkelen we, via onze opvoeding, een onwaarschijnlijk vermogen om ons aan te passen aan de omstandigheden. Dat is een enorme kracht. Tezelfdertijd is het ook onze valkuil. Dit aanpassingsvermogen brengt ons ertoe dat we ons afsluiten voor zaken die we echt nodig hebben om gezond te leven. We zien dan ook steeds vaker dat het ons ziek maakt, dat onze levenswijze ons ziek maakt. We vervreemden steeds meer van onszelf, van onze natuurlijke behoeften als mens en bijgevolg is er een exponentiële groei van 'cultuurgebonden' ziektes. 

 

Massage is geen geneesmiddel. Als het wordt ingezet om ziektesymptomen te bestrijden, zoals in de traditionele geneeskunde gebeurt, dan scoort massage matig. Het reduceert tijdelijk de klachten als rug- en hoofdpijn, chronische vermoeidheid, spanning, angsten, depressie, burnout,... maar beidt geen wezenlijke oplossing voor de gezondheidsproblemen waarmee mensen kampen.

 

Regelmatige massage is wel een absolute aanrader als gezondheidsmiddel. Als we meer bewust worden van de nood aan een gezonde(re) levenswijze en we gaan op zoek naar middelen om ons opnieuw te verbinden met onszelf en onze natuurlijke levensbehoeften, dan is regelmatige massage een must! 

 

Integratieve massage is een bijzondere vorm van ontspanningsmassage die een sterke helende werking heeft doordat het, naast focussen op een algehele ontspanning van lichaam en geest, vooral inzet op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. 

 

Integratieve massage laat drie verschillende massagevormen samensmelten tot één geheel en heeft ook als doel om ons opnieuw als één geheel te laten voelen, om de integratie te bevorderen van ons fysiek, geestelijk en emotioneel lichaam. 

 

 

www.heelbijzonder.be

0032-476992261

karel-hermans.jpg
bottom of page