KAAKYOGA

Reserveer je plek!

Deze workshop is ontstaan vanuit de eigen ervaringen die Thessa Thijs heeft met kaakklachten. Tot op de dag van vandaag helpen de oefeningen haar die ze verzameld heeft om de kaken soepel en ontspannen te houden. Want dit is een “on going process”.

 

Kaakproblemen zijn onder andere het nachtelijk tandenknarsen en het op elkaar klemmen van de tanden en kiezen. Dit merkt niet iedereen op. Een kenmerk zijn strepen in de wangen die in de nacht ontstaan wanneer men klemt. Door deze spanning vooral in het kaakgewricht kan het gehoor nadelig beïnvloed worden. Het kan bijvoorbeeld oorsuizen of een aanhoudend piepend geluid in het oor veroorzaken.

 

De belangrijkste oorzaak van deze verschijnselen is stress. Iedereen reageert anders op stress. Bij mensen met kaakklachten verandert de stand van het hoofd bij stress. De kin en het hoofd komen meer naar voren waardoor er meer druk komt op het kaakgewricht.

 

Enkele uitspraken in onze taal verwijzen ook naar de relatie tussen stress en de tanden. Bijvoorbeeld: ergens je tanden inzetten. Even doorbijten. Ergens op kauwen. De kiezen stijf op elkaar houden. Je ergens in vastbijten. Je tanden laten zien. Hij was gewapend tot de tanden.

 

Een oplossing is, zoals Thessa Thijs inmiddels uit ervaring weet, niet zomaar gegeven. Echter, door de stand van het hoofd en de kin te verbeteren en de kaakspieren te ontspannen kan er al verlichting van de klachten optreden. Om de kaken te ontspannen is het ook wenselijk om de nek en de schouders mee te nemen in dit proces. Om dit proces van ontspanning in te zetten, maken we tijdens deze kaakworkshop gebruik van yoga en meditatie. Tijdens de workshop worden er ook eenvoudige oefeningen aangereikt die thuis gedaan kunnen worden.

Datum:     

nader te bepalen

Tijd:   

nader te bepalen

Docent:

Thessa Thijs

Kosten:

35,00 euro