JOSINE HESSELBACH

Cranio sacraaltherapie is een zeer zachte en diep werkende lichaamsbehandeling, waardoor het voor iedereen geschikt is, zelfs baby's en kleine kinderen. Kleding wordt gewoon aangehouden, terwijl de technieken het lichaam en het centraal zenuwstelsel uitnodigen om spanningen en blokkades los te laten.

Je kunt terecht voor behandeling van pijn- en stressklachten op fysiek, emotioneel of mentaal vlak en begeleiding bij zwangerschap, geboorte, opgroeien, verwerking van trauma, herstel na ongeval of operatie, sterven en rouw.

Ik werk vanuit een holistische benadering van klachten, waarbij lichaam en geest worden gezien als eenheid. Het lichaam is de plek waar alle veranderingen op fysiek, emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel vlak zich manifesteren, reflecteren en projecteren. De behandeling is dan ook altijd gericht op de hele mens. Ziekte, pijn en ongemak kunnen worden opgevat als signalen die om aandacht vragen en de (volwassen) cliënt wordt hierin uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording. Belangrijk is dat de cliënt inzicht krijgt in wat in zichzelf speelt. In de ontwikkeling van het zelf zijn naast de bewustwording en inzicht nog twee kenmerken essentieel: (hernieuwde) autonomie en acceptatie. Daarnaast stimuleert de fysieke beïnvloeding van de behandeling het zelf-genezend vermogen van het lichaam en herstelt het de natuurlijke balans. Dit heeft weer invloed op denkpatronen, gedrag en emoties.

Door de ruimte en diepe ontspanning die ontstaat kan het zelf-genezend vermogen van het lichaam optimaal zijn werk doen. Veel klachten verbeteren of verdwijnen doordat de juiste voorwaarden voor heling, zoals een goede doorstroming van bloed en energie, worden gecreëerd.

 

Over mij:
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in 'body, mind & spirit', in alles wat met bewustzijn en mens-zijn te maken heeft. Vele, telkens terugkerende, (levens)vragen resulteerden in een persoonlijke zoektocht, ontwikkeling en groei tot op de dag van vandaag.

 

In 2002 startte ik mijn eigen (massage)praktijk Heelsaam, die daarna via praktijk voor holistische (massage en cranio sacraal)therapie is uitgegroeid tot praktijk voor enkel cranio sacraaltherapie.

 

www.heelsaam.nl

06-18706018

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF:

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon

Yogasite | Dr. Struyckenstraat 165 | Breda

ZOEK JE IETS ANDERS?