over-yogasite

YOGASITE

Dorinda Farver is eind jaren '90 begonnen met lesgeven aan kleine groepjes in een gehuurde ruimte in Breda. Haar enthousiasme bleef groeien en zo groeide ook de grootte van de groepen. De naam Yogasite en het logo volgden samen met een website om het officieel te maken.

 

Vanaf het begin af aan was er een visie. Een weten. Dat er een gebouw zou zijn. Een veilige plek waar mensen samen konden komen en hun ervaringen konden delen. Maar met de groei kwamen ook uitdagingen en veranderingen, soms frustraties omdat het niet zo snel ging als ze wilde. Steeds was er echter dat weten dat ze niet kon stoppen of opgeven. Ze wist altijd dat ze niet alleen was in haar missie, dat er anderen net zo geïnvesteerd waren als zij. En toen ontmoette ze de energetische steun die ze nodig had in de vorm van Robert Boustany, die haar vanuit Houston, Texas vond. Annelies van Roie kwam snel daarna erbij en steunde Dorinda en Yogasite achter de schermen en maakte het mogelijk om uit te breiden. Nieuwe docenten, nieuwe locaties, nieuwe manieren om te groeien. 

 

Dorinda begon met het huren van ruimte aan de Dr. Struyckenstraat in wat toen het buurthuis was, met de boodschap dat het pand afgebroken zou worden en ze er maar kort zou kunnen blijven. Uiteindelijk na een lang proces kwam de mogelijkheid om het pand te kopen met behulp van crowd funding vanuit de eigen leden in 2014. Nu is het pand van 1300 m2 in gebruik met 3 yogaruimtes en 9 behandelruimtes voor onder andere een acupuncturist, job coach, ostheopaat en anderen. Een plek voor mensen om samen te komen, te helen en te verbinden.

In oktober 2020 is de bedrijfsvoering van Yogasite overgenomen door Ellen van der Valk & Jan-Joost Frank, twee ondernemers én yogi's in hart en nieren. Naast haar jarenlange ervaring in HR is Ellen ook yogadocente en -therapeut. Jan-Joost is yogacoach met een achtergrond in televisie- en videoproductie en marketing. Samen hebben zij True Nature Retreats opgericht en organiseren ze retreats in Valencia, Spanje. Ook begeleiden ze koppels met een onvervulde kinderwens via workshops en (online trajecten) met Fertility Yoga & Lifestyle.  En nu hebben zij zich gestort op het behouden en uitbreiden van Yogasite. Als yoga studio, herberg en plek om te verbinden. Want de droom om te groeien blijft. Een constante beweging, nieuwsgierig naar wat het volgende avontuur gaat zijn.