top of page

Yoga maakt al lange tijd deel uit van mijn leven. Met een lieve zorgzame moeder die, vanaf mijn tienerjaren, al yoga beoefende en yogadocent was, werd het zo’n beetje met de paplepel ingegoten. “Yoga is heel goed voor jou”, zei ze altijd. Natuurlijk heb ik me daar ook vaak tegen verzet.  Uiteindelijk valt een appel niet vaer van de boom! Ik kon er niet omheen; waar ik ook ging wonen in Nederland of in Cambodja, yoga was altijd een belangrijke basis. Inmiddels is het voor mij een vanzelfsprekende beoefening geworden in mijn leven. Zelfs een manier van leven. 

Van kinds af aan vroeg ik me af wie ik werkelijk was en op latere leeftijd werd het een zoektocht naar een gevoel van eenheid in mijzelf. Ik ben geboren in Cambodja en mijn oosterse achtergrond heeft voor mij een belangrijk deel gevormd tot wie ik nu ben. Jarenlang heb ik gezocht naar mijn thuis, hier in het Westen maar ook in het Oosten, in mijn geboorteland Cambodja. Deze zoektocht heeft me uiteindelijk geleid naar mezelf, ‘thuis zijn in mezelf’. En dit is geen eindstation, maar een voortdurende beweging van het telkens weer terugkomen naar mezelf. Yoga helpt mij herinneren dat ik één, oftewel heel ben. Zowel in mijn werk (als holistisch psycholoog) als in mijn privéleven, merk ik hoe belangrijk het is voor mij om mijn oosterse achtergrond op een natuurlijke wijze te integreren.

 

Ik heb de Aruna Teacher Training gedaan bij Nicki Forman. Ik ervaar deze vorm van yoga als creatief samenkomen, omdat het een mix is van verschillende yogavormen (o.a. Hatha- en Kundalini Yoga) die ik al eerder heb beoefend. Verder is Aruna Yoga gericht op heling en bewustwording van jezelf, wat ik heel mooi vind. 

 

Al deze aspecten hebben ertoe geleid dat ik me bij deze yogavorm vrij voel om er mijn eigen draai aan te geven, altijd vanuit mijn hart. De naam Holistic Yoga bleek daarom passender bij mij en bij wat ik graag uit wil dragen. Ik nodig je graag uit om jezelf te zien en te ervaren in jouw unieke heelheid. Dat is niet iets wat je hoeft te bereiken of te beoefenen, maar wat je al bent. Het is een kwestie van herinneren, niet met je hoofd maar wat je weet in je hart. De yoga oefeningen zijn altijd vanuit heartfulness, waarbij het behalve om zijn in het hier en nu ook om het ontwikkelen van een gezonder, heilzame en vooral compassievolle relatie met jezelf gaat. Ik zou zeggen, kom het eens ervaren!

 

Hartegroet,

 

Bo

CBF_6735-8_bew2_M.jpg

Bowinneth Phem

bottom of page