top of page
Yogasite Bart 2021_foto Manon de Koning002.jpg

Rug Workshop

Concrete handvatten voor alle vormen van rugpijn

 

Voor iedereen die rugpijn ervaart, en soms niet meer weet hoe het aan te pakken...

Voor elke klacht een oplossing

Rugpijn is een veel voorkomende klacht. Soms komt het langzaam opzetten, en soms is het er plotseling. Soms is er een duidelijk aanwijsbare oorzaak zoals een ongeluk, een hernia, of een ziektebeeld. Maar veel vaker is de oorzaak lastig aan te wijzen. En is het even zoeken waar de pijn eigenlijk vandaan komt. 

Denk aan je werkhouding, die misschien niet optimaal is. Veel zitten in de auto. Of werkend achter je laptop. Overbelasting. Opgebouwde stress en spanning. Of een verkeerde houding bij het tillen.

Soms ervaar je de pijn al langere tijd. Zelfs zo lang, dat je niet eens meer door hebt dat het er überhaupt zit. Het is een gewenning geworden en je hebt een tolerantie opgebouwd. Je gaat bepaalde houdingen of bewegingen vermijden en gaat compenseren op andere plekken. Zo komt van het een, het ander. En vaak ongemerkt. 

Maar wanneer worden rugklachten een alarmsignaal? En wat kun je er meer aan doen, dan alleen een bezoek aan de fysio, of medicatie?

 

Je rug is je centrum. Het deel van je skelet, dat alles op zijn plek houdt en jou van basiskracht voorziet. Is de rug uit balans, dan raken stapje voor stapje je andere lichaamsdelen ook uit balans.

 

Wat kun je verwachten?

Wij zijn ervan overtuigd dat Yoga, en dan bij uitstek Pralaya Yoga, je enorm kan helpen. Pralaya Yoga helpt je niet alleen tegen reeds opgebouwde pijn, maar het werkt ook preventief.

 

In deze workshop zal Bart met behulp van Pralaya Yoga oefeningen, jou van concrete handvatten voorzien, die bij jouw vorm van rugpijn gaan helpen. Met aandacht voor herstel, versterking en ontspanning. 

 

Voor wie?

Ervaar jij pijn in je rug? Voelt je rug stijf? Ervaar je uitstraling naar andere lichaamsdelen? Voel je spanning? Helpt het niet meer om naar de fysio te gaan, en wil je niet alleen de pijn bestrijden maar ook de oorzaak aanpakken? 

 

Dan ben je in deze workshop op je plek. Het is toegankelijk voor iedereen, met welke vraag of uitdaging je ook zit.

Datum 

Zondag 6 november 2022
 

Tijd

09.30u tot 12u 

Docent

Bart Benschop

 

Kosten

Leden: 40,-

Niet-leden: 45,-

bottom of page