top of page

ANNETTE HEYNDERICKX

annette-heynderickx.jpg

Ik ben Annette Heynderickx geboren in Antwerpen Be. Gehuwd, moeder van 4 grote kinderen (8 kleinkinderen.) Biodanza interesseert me bijzonder omdat het door de eenvoudige bewegingen op muziek, rust, ruimte en harmonie brengt. Het dansen brengt ons in het “hier en nu” en maakt op eenvoudige wijze braakliggende terreinen in ons wakker en weer vruchtbaar.

Biodanza is in het jaar 2000 bij toeval in mijn leven gekomen en betekent in toenemende mate, veel voor me. Die belangstelling kwam en komt door de kracht van eenvoudige bewegingen op muziek. Het dansen in groep zorgt voor snelle en verrassende veranderingen in het leven van de deelnemers. 

Voor mezelf kan ik dit het beste omschrijven als; ‘Het leven dansen bracht me vooral bij mijn ongeschonden vreugde en bij mijn plezier. Resultaat was dat mijn zelfvertrouwen toenam en er een duidelijke afname was van stress. Ik durfde oprechte relaties en verbindingen aangaan, ervoer mezelf in mijn lichaam en genoot. In feite leerde het me op eenvoudige wijze uitdrukking te geven aan wat ik voel, wie ik ben. Het werd mijn kompas om mijn leven in eigen hand te nemen.  

 

Biodanza is een combinatie van kunst, wetenschap en liefde. In deze vorm is dans de ideale manier om lichaam en ziel te integreren en iets dat bij ons allen geluk, tederheid en kracht naar boven haalt. 

"Biodanza is not a mere set of exercises to music or a conventional system of emotional expression, but rather a new vision of life, a process of human development, identity integration, inner transformation, and of developing our human potentials. Biodanza is about learning to ‘dance life’ and rediscover the ‘pleasure of living’." – Rolando Toro

www.biodanzaschoolantwerpen.be

bottom of page