200-hour-aruna-yoga-teacher-training

TEACHER TRAINING ARUNA YOGA 200 UUR

Aruna yoga is een vorm van yoga die verschillende vormen omvat, zoals Hatha, Vinyasa en op Kundalini yoga gebaseerde houdingen en technieken. Het is een practice die gebaseerd is op bewustzijn op alle niveaus; op wat er nu is en wat er omhoog komt. Ongeacht wat het is. Het leert je om het nu te omarmen en zonder oordeel te ervaren. Het geeft een mogelijkheid om de wispelturigheid van je gedachten tot rust te brengen door een toeschouwer te worden.

Aruna yoga is geboren vanuit de berg Arunachala in Tiruvanamallai in India. Het is gebaseerd op de lessen van Ramana Maharshi, gegeven met als doel zelfontwikkeling, vanuit de Advaita Vedanta. Dit is de filosofie dat er maar 1 realiteit is, of je dit nu Waarheid, God, Goddelijkheid, Creatie, OM of natuur noemt. Al het andere is een illusie of scheiding van deze kern. Ons doel is om weer bij die kern terug te komen, bij onze enige echt identiteit als Sat Nam (Sat = waarheid, Nam = identiteit).

Het is niet nodig om lenig te zijn, of zelfs om fysiek in staat te zijn yoga te beoefenen. Het doel van Aruna yoga is om emotionele blokkades te doorbreken, door verschillende technieken van yoga, pranayama en meditatie te gebruiken. Natuurlijk kan het ook fysiek sterke uitwerkingen hebben wanneer de houdingen, op basis van Kundalini yoga, actief worden beoefend. Maar het gaat veel verder dan het fysieke en door alleen maar aanwezig te zijn bij de opleidingsdagen, zonder aan het fysieke gedeelte mee te doen, zul je de helende werking ervaren.

Het is een helende practice met als doel om de deelnemer in verbinding te brengen met zijn natuurlijke staat van zijn, de vrijheid, vrede en waarheid die zich in ons allemaal bevindt! Vanuit deze oneindige Zelf, is er ruimte voor heling, transformatie en bewustwording. De practice ondersteund deze innerlijke verbinding. Muziek, geluid, en emotionele release zijn hier onderdeel van. We gebruiken asana (yogahoudingen), pranayama (ademhalingsoefeningen), concentratie en meditatie om de gedachten te stillen. We verweven de vraag 'Wie ben ik' in het proces, om identificatie met de illusie en scheiding van de waarheid van onze ware Zelf los te laten. Met het beantwoorden van deze vraag realiseren we de staat van Sat Nam.

Aruna yoga is een hybride van verschillende vormen van yoga, die samenkomen als één waarheid. Een waarheid die spreekt door gebruik te maken van de vorm, en zich nestelt in het vormloze. Deze training is bedoeld om je persoonlijke yoga practice, bewustzijn en transformatie te ontwikkelen. Het is ook een geaccrediteerde Yoga Alliance Teacher Training, voor wie interesse heeft om yogadocent te worden. Om zo de kennis van yoga en meditatie te delen en als hulpmiddel om te helen te gebruiken. Je kunt het verwerken in je huidige helende therapieën, of voor je persoonlijke transformatie en ontwaking.

Sluit je aan bij dit goddelijke experiment via yoga naar Yoga (wat eenwording betekent). Laat Aruna yoga de samensmelting zijn vanuit verdeeldheid naar eenheid. Eén bewustzijn, één eenheid, de 'Ik ben' die je in stilte hoort en niet aan te tasten is. Er ligt een uitnodiging om compleet bij je Zelf te komen, en daar te zijn zonder oordeel. Vanuit daar zijn er wonderen mogelijk en is er rust in het nu.

​Op deze pagina vind je ook de data voor het eerstvolgende opleidingstraject en kun je je eventueel gelijk inschrijven. De training wordt gegeven door Nicki Forman & Dorinda Farver.  Hier vind je meer informatie over de prijzen.

 

Over de training
Het is een Yoga Teacher Training, maar gaat veel verder dan dat. Het is ontworpen om een diepe, persoonlijke, emotionele en spirituele verbinding met jezelf te maken. Het is meer een levens-training dan een yoga training, ook al is de taal die gebruikt wordt yoga! Het gaat vooral om zelfontwikkeling en het gebruiken van yoga om jezelf te ervaren als levende, werkende en ademende Zelf. De visie van Aruna yoga reikt ver. Het biedt een natuurlijke, toegankelijke manier van heling en een medicijn voor het lichaam, de geest en de ziel. De intentie is om het over de hele wereld te verspreiden, in alle lagen van de samenleving; thuis, in ziekenhuizen, scholen, de politiek en de zakelijke wereld. Waar het ook nodig is, deze handvatten zijn toegankelijk voor iedereen, zonder uitzondering! Aruna yoga wordt al gegeven in verschillende Seva (vrijwilligerswerk) projecten in Israel en Zuid-Afrika. We nodigen je uit om samen met Nicki deze levenslessen te verspreiden en leren hoe je ze kunt gebruiken, aanpassen en delen is de beste manier om dit te doen. We zetten eerst ons eigen zuurstofmasker op en daarna kunnen we de mensen om ons heen helpen!

Wat kun je verwachten?

Gedurende de training gaan we door een diepgaand, persoonlijk proces dat je dieper bij je Zelf brengt, met als doel je te bevrijden van je limiterende gedachten,  geblokkeerde emoties en alles wat je op dit moment klein houdt. We leren over yoga; ervaren onze ware Zelf door yoga, psychologie, houdingen (asanas), ademhaling (pranayama), gebaren (mudra's), energie-sloten (bandha's), helende technieken en verschillende meditaties. De training geeft je de kennis om les te geven, in yoga of het geven van helingen. Vooral geeft het je handvatten in je leven zodat je vanuit je bewustzijn kunt leven, waarbij vrijheid en geluk je dagelijkse realiteit worden.

Deze opleiding bestaat uit 20 dagen, verspreid over een jaar. Er worden 5 weekenden van elk 4 dagen vooraf ingepland (donderdag tot en met zondag). Je moet bij alle dagen aanwezig zijn om een certificaat te ontvangen. Er zijn een beperkt aantal inhaaldagen beschikbaar voor het geval je een dag moet missen.​

De volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Wat is Yoga? Inzichten in de filosofie van yoga

 • Wat is Aruna yoga en de Aruna Yoga Sutras

 • Het energetische aspect van Yoga en de psychologie, chakras, fysieke en energetische anatomie

 • Beweging, houdingen en heilige geometrie van het lichaam

 • Vayus, Pranayama en ademhaling richting stilte

 • Helende aspecten van Aruna Yoga

 • Mudra's

 • Meditatie

 • Mantra's

 • Een persoonlijke practice (sadhana) ontwikkelen

 • Lesgeven in deze methode, in een les en/of met privé clienten

 • Theoretische test.

Tijdens de opleiding word je geacht een logboek bij te houden van persoonlijke ervaringen en een intentie te cultiveren. Aangezien een groot deel van de opleiding gaat over het opzetten van een persoonlijke practice, zul je je ook toeleggen op een dagelijkse meditatie. Details over het logboek en de meditatie ontvang je tijdens het eerste weekend van de opleiding.

Het laatste weekend is alleen open voor deelnemers die de volledige training volgen. Andere weekenden zijn ook los te volgen voor iedereen die wel geïnteresseerd is in Aruna yoga maar geen certificaat hoeft. 

Tijdens de lunchpauze wordt er een vegan soep geserveerd. Dit is inclusief in de prijs, als ook thee en water gedurende het weekend.

Deze opleiding wordt gegeven in het Engels.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF:

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Instagram Icon
 • White YouTube Icon

Yogasite | Dr. Struyckenstraat 165 | Breda

ZOEK JE IETS ANDERS?